Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe przygody

Ogrodowe przygody

iwonadm 21:17, 11 sty 2016

Rench napisał(a)
Fantastycznie wyglądają te jeżówki rózowe z lawendą,też chciałabym taki zestaw,tylko moje wszystkie pełne nie przeżyły ostatniej zimy,kupiłam jeszcze raz,zobaczę ile zostanie.
Czy swoje zabezpieczasz jakoś ?

Nie zabezpieczam mam już 2 sezon i jakoś daje radę
Ewik 22:32, 11 sty 2016

Po mojemu to by pasowały i białe i ciemne , choć ja bym dała ciemne .
iwonadm 22:35, 11 sty 2016

Odmiany poproszę plissss
Ewik 22:53, 11 sty 2016

iwonadm napisał(a)
Odmiany poproszę plissss

W małych okrywówkach specem nie jestem . Moje drobnolistne wyemigrowały , zostały piżmówki jedynie.
Ewik 22:54, 11 sty 2016

Może zamiast okrywówek dać małe rabatówki ?
iwonadm 05:21, 12 sty 2016

Obok mam posadzoną żurawkę tą zwykłą i ona ma takie koralowe kwiatki dosadziłam tam tą okrywowkę i nsd nią chciałam ale sama nie wiem. Może jakąś angielkę albo coś w stylu Pomponelli.
Madzenka 07:05, 12 sty 2016

Wbrew pozorom okrywowe wcale małe nie sa, pożrą bukszpany i sie w to miejsce nei zmieszczą. U mnei np Fairy osiąga ponad metr szerokosc i to samó w gore, Aspirin jest jeszcze wieksza. Ktoś ma Swany to moze rosnie mniejsza.
Pomysł o miniaturowych rabatowych typu Heidi Klum czy Soul. Chociaż moją faworytka będzie Lavender Ice, ale ten kolor tam chyba w ogole nie pasuje. Ale najbardziej by mi tam białe pasowaly. Jesli chcesz ciemne to pomysł o tych dwoch o ktorych napisałam.
Soul mam dopiero od jesienię wiec nie wiem jak z obfitością kwitnienia. Heidi potrzebuje ze dwa sezony aby sie rozruszać, ale kwity ma zachwycajace.
MirellaB 07:11, 12 sty 2016

iwonadm napisał(a)

Tak przy drzewku stipa od Reni dziękuję Reniu jeszcze raz
O pampasowej pisała tu https://www.ogrodowisko.pl/watek/3928-ogrodowe-przygody?page=340

Dzięki Iwonka
Napisz mi jeszcze proszę czy ta stipa to się kładzie czy zawsze była u Ciebie taka fajna sterczącą? Jaka na oko była wysoka?
Ciekawe czy przezimuje.
Ja dostałam nasiona stipy od Ewuni, pierwszy raz będę miała, mam wobec niej ogromne plany
Ewik 11:43, 12 sty 2016

Marzenka ale soul to kawał róży ma być, podają 1 1,5m posadziłam bardziej w tyle.na przód to chyba nie.
iwonadm 21:12, 12 sty 2016

Madzenka napisał(a)
Wbrew pozorom okrywowe wcale małe nie sa, pożrą bukszpany i sie w to miejsce nei zmieszczą. U mnei np Fairy osiąga ponad metr szerokosc i to samó w gore, Aspirin jest jeszcze wieksza. Ktoś ma Swany to moze rosnie mniejsza.
Pomysł o miniaturowych rabatowych typu Heidi Klum czy Soul. Chociaż moją faworytka będzie Lavender Ice, ale ten kolor tam chyba w ogole nie pasuje. Ale najbardziej by mi tam białe pasowaly. Jesli chcesz ciemne to pomysł o tych dwoch o ktorych napisałam.
Soul mam dopiero od jesienię wiec nie wiem jak z obfitością kwitnienia. Heidi potrzebuje ze dwa sezony aby sie rozruszać, ale kwity ma zachwycajace.

Myślałam, żeby posadzić jaką angielkę białą lub taką właśnie mocno magentowo bordową o dość wąskim i wysokim na 1 m 1,5 tego nie widać na zdjęciach, ale tam jest z ok 0,5 do wykorzystania