Obok mam posadzoną żurawkę tą zwykłą i ona ma takie koralowe kwiatki dosadziłam tam tą okrywowkę i nsd nią chciałam ale sama nie wiem. Może jakąś angielkę albo coś w stylu Pomponelli.
Wbrew pozorom okrywowe wcale małe nie sa, pożrą bukszpany i sie w to miejsce nei zmieszczą. U mnei np Fairy osiąga ponad metr szerokosc i to samó w gore, Aspirin jest jeszcze wieksza. Ktoś ma Swany to moze rosnie mniejsza.
Pomysł o miniaturowych rabatowych typu Heidi Klum czy Soul. Chociaż moją faworytka będzie Lavender Ice, ale ten kolor tam chyba w ogole nie pasuje. Ale najbardziej by mi tam białe pasowaly. Jesli chcesz ciemne to pomysł o tych dwoch o ktorych napisałam.
Soul mam dopiero od jesienię wiec nie wiem jak z obfitością kwitnienia. Heidi potrzebuje ze dwa sezony aby sie rozruszać, ale kwity ma zachwycajace.
Dzięki Iwonka
Napisz mi jeszcze proszę czy ta stipa to się kładzie czy zawsze była u Ciebie taka fajna sterczącą? Jaka na oko była wysoka?
Ciekawe czy przezimuje.
Ja dostałam nasiona stipy od Ewuni, pierwszy raz będę miała, mam wobec niej ogromne plany
Myślałam, żeby posadzić jaką angielkę białą lub taką właśnie mocno magentowo bordową o dość wąskim i wysokim na 1 m 1,5 tego nie widać na zdjęciach, ale tam jest z ok 0,5 do wykorzystania