Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miejsko & sielsko

Miejsko & sielsko

nicol21 08:37, 05 lut 2015

ewakatowice napisał(a)

łapcie to po naszemu kapcie
ładne masz bo ja dziś w kotki...

Ha! Kapcie czad! W świętokrzyskim też je nazywamy kapciami albo trepkami.
A mówiłam że łapcie czyli rączki zacieram
A kapciochy sama robiłaś? Pewnie tak!

Wodotryski świetne! Ale aż na całą szerokość chces zrobić? nie fajniej miec węższą strukturę zatopioną w tej zieleni co chcesz a nie tej pożyczonej od sąsiada?
tak z boku to wygląda na trochę upchany, na końcu z kolei odciąga uwagę od super placyku z grillem.... sama nie wiem. Ale na pewno coś super wymyślisz!
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
ewakatowice 13:13, 05 lut 2015

jazzy napisał(a)
To wcale nie musi być takie wysokie, chyba że Ewa chcesz bardzo

https://www.pinterest.com/pin/349803096030986518/

Jazz no, jak wybrać jak żyć
ewakatowice 13:14, 05 lut 2015

Jagodaa napisał(a)
Wg mnie zależy, czy ściana ma być centralnym punktem ogrodu, czy fajnym dodatkiem. Tak na wprost na pewno będzie stanowić nr jeden (jeśli ma być taka wysoka, jak na rysunku), faktycznie, ogród się zamknie-skróci, jak pisze Ewka-konewka. Plusem będzie tu chyba stworzenie takiego jakby pokoju, a gdzieś Ewcia pisała, że mogłaby mieszkać w takim pokojowym ogrodzie, więc to może być to .

No to pojechałam z analizą .

Jagoda tak pojechałaś z analizą, że miejscówki szukam na ścianę a jak nie znajdę to głową przywalę w futrynę
ewakatowice 13:15, 05 lut 2015

Madzenka napisał(a)
Oba warianty mi sie podobają, choć bym wybrała centralny z miejscem wypoczynku przy ścianie wodnej

Marzenko, myślę nad kolejnym miejscem bo jakoś nie do końca jestem przekonana a tego to nie przeniosę
ewakatowice 13:16, 05 lut 2015

nicol21 napisał(a)

Ha! Kapcie czad! W świętokrzyskim też je nazywamy kapciami albo trepkami.
A mówiłam że łapcie czyli rączki zacieram
A kapciochy sama robiłaś? Pewnie tak!

Wodotryski świetne! Ale aż na całą szerokość chces zrobić? nie fajniej miec węższą strukturę zatopioną w tej zieleni co chcesz a nie tej pożyczonej od sąsiada?
tak z boku to wygląda na trochę upchany, na końcu z kolei odciąga uwagę od super placyku z grillem.... sama nie wiem. Ale na pewno coś super wymyślisz!

Ewelinko, otóż myśle na tyle intensywnie, że aż uszka w papućkach stają
ewakatowice 13:16, 05 lut 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Drugą wersję nic nie zasłoni, ale wydaje mi się, że w tym miejscu mocno skróci optycznie ogród.
Tu czy gdzie indziej ściana u Ciebie super pomysł

Ewcia co racja to racja... będę dalej ścianę przestawiać
magnolia 13:21, 05 lut 2015

ewakatowice napisał(a)
Zrobiłabym pas na całą szerokość działki czyli całe 6 metrów o szerokości z 2 metry.
Całość bym wyżwirowała … na środku ściana a po obu stronach graby w tych kamieniach

na szerokośc działki pas wody, czyli oczko przez cała szerokość?- super!,super!
szerokośc 2 metry to szerokość ściany z wodą, czy sciany z grabami?-zaraz bedziesz miała dość moich pytań
ewakatowice 13:26, 05 lut 2015

magnolia napisał(a)

na szerokośc działki pas wody, czyli oczko przez cała szerokość?- super!,super!
szerokośc 2 metry to szerokość ściany z wodą, czy sciany z grabami?-zaraz bedziesz miała dość moich pytań

jakoś tak piszę, że nikt mnie nie rozumie a jak mówię to nawet Emuś nie łapie ha ha ha

to napisze.

żwirowa rabata szerokość 6 metrów (tyle ma działka) x 2 metry długa ta rabata...

na środku ściana z wodą a po obu stronach tej ściany graby czyli wszystko na tej żwirowej rabacie będzie...

ewakatowice 13:29, 05 lut 2015

Pomysł miałam, aby zrobić na cała szerokość działki pas wody ale nie wyobrażam sobie utrzymać czystości w zbiorniku.

dlatego ściana wodna...
leon60 13:31, 05 lut 2015

Czyli rabata żwirowa 6x2 a jakich wymiarów planujesz ścianę ? bo dumam nad swoją