Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

asiak 23:14, 19 lip 2016

Rozumiem, dziękuję...
Od jutra zaczynam czytać Twój wątek
Dzisiaj ogoliłam pomidory
Gardener27 23:16, 19 lip 2016

kamila66 napisał(a)
Przemek jak oglądam Twoje tulipany to do dzisiaj szczena mi opada efekt WoW pozostaje

Wiosna u mnie w tym roku była nieskromnie powiem na bogato za sprawą kilku tysięcy cebulowych a głównie tulipanów Na jesień będę sadził kolejne Oferty internetowe już są dostępne
kamila66 23:18, 19 lip 2016

Gardener27 napisał(a)

Też bardzo mile spędziłem ten czas choć dojazd zajął mi bardzo dużo czasu
Musisz mnie zaprowadzić do tego stoiska jeśli oczywiście będzie z narzędziami do kancikowania Nie mogę przeżyć że sobie nie kupiłem jak Ty U mnie takich fajnych i w tej cenie brak

Wstyd się przyznać ale poniewieram go po ogrodzie strasznie a trzonek jest nadal idealny i wygląda jak nowy. Kanciki muszę odnowić bo trawa już sięga do obrzeży. Wyrównałam ostatnio kostki w trawniku, różnica ogromna
Gardener27 23:18, 19 lip 2016

asiak napisał(a)
Rozumiem, dziękuję...
Od jutra zaczynam czytać Twój wątek
Dzisiaj ogoliłam pomidory

Zapraszam Jak masz jakieś pytania zawsze pomogę w miarę możliwości
Pomidory szybciej będą dojrzewać
asiak 23:23, 19 lip 2016

Będę miała mnóstwo pytań, dziękuję
Pozdrawiam
Gardener27 23:24, 19 lip 2016

kamila66 napisał(a)

Wstyd się przyznać ale poniewieram go po ogrodzie strasznie a trzonek jest nadal idealny i wygląda jak nowy. Kanciki muszę odnowić bo trawa już sięga do obrzeży. Wyrównałam ostatnio kostki w trawniku, różnica ogromna

Szanuj go bo sprzęt porządny a nie wiadomo czy będzie można go jeszcze gdzieś dostać Ja mam obecnie Fiskarsa ale to badziewie jest, wygina się w każdą stronę jak mocniej przycisnę
Przycięta darń na brzegach podnosi wartość estetyczną trawnika ale trzeba być w tej czynności systematycznym a nie zawsze jest na to czas i dużo z tym pracy niestety Ja kanickuję tylko na wiosnę, potem po każdym koszeniu przycinam wasy trawnika nożycami i tak jakoś utrzymuje linie rabat do końca sezonu w ładzie
Gardener27 23:25, 19 lip 2016

asiak napisał(a)
Będę miała mnóstwo pytań, dziękuję
Pozdrawiam

Odpozdrawiam
asiak 23:34, 19 lip 2016

Gardener27 napisał(a)

Szanuj go bo sprzęt porządny a nie wiadomo czy będzie można go jeszcze gdzieś dostać Ja mam obecnie Fiskarsa ale to badziewie jest, wygina się w każdą stronę jak mocniej przycisnę
Przycięta darń na brzegach podnosi wartość estetyczną trawnika ale trzeba być w tej czynności systematycznym a nie zawsze jest na to czas i dużo z tym pracy niestety Ja kanickuję tylko na wiosnę, potem po każdym koszeniu przycinam wasy trawnika nożycami i tak jakoś utrzymuje linie rabat do końca sezonu w ładzie

No właśnie... ja też chcę zakupić nożyk, ale nie wiem jaki? Coś proponujesz?
Gardener27 23:39, 19 lip 2016

Asiu musi być stabilny trzonek bo czasem na nim przenosi się duże ciężary
Półksiężycowaty nóż powinien być raczej większy, będziesz mogła zrobić głębszy kancik Kiedyś u nas można było na forum kupić w sklepie ale już go nie ma Poszukaj stacjonarnie a jak Ci się nie uda to zamów przez internet
Ewa777 23:49, 19 lip 2016

Ja mam nóż jakiejś polskiej firmy, kupiony w ogrodniczym za około 38zł. Jest bardzo mocny i stabilny. Robię nim kancik 2 razy w roku wiosną i latem. Ten sprzęcik ułatwia pracę