Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Johanka77 21:09, 13 maj 2018

U Ciebie jakby inna pora roku

U mnie w tym sezonie też róż w donicach.
Za tydzień pora wyciepać stokroty i posadzić kolejne pelaśki.
asiak 22:01, 13 maj 2018

Och i ach jak zwykle Nie może być inaczej
sylwia_slomc... 22:47, 13 maj 2018

Ja nie wierze w to co widzę , kanty idealne przy tej suszy robione, toż to orka na ugorze, na 3 cm w ziemię łopata, ani nóż do kantów nie wchodzą....
I ani grama chwastu w warzywniku......kurcze ekipę ludzi masz czy co ?
Bo systematycznie codziennie noram w ogrodzie a chwast mi za tyłkiem rośnie, a o kantach pomarzyć mogęCudnie to wszystko u Ciebie wygląda i już nawet aranżacje w donicach zmienione na letnie, niemożliwe, żeby za Tobą nadążyć Z pracami....
makadamia 09:19, 14 maj 2018

Gardener27 napisał(a)
Trochę kadrów ...

Tyle pięknych zdjęć pokazałeś, a ja - nie wiedzieć czemu - zapinowałam akurat to.

Może ze względu na harmonię i spokój, które bije z tego ujęcia
a może dlatego, że to jeden z niewielu przypadków, kiedy ścieżka jest atutem zdjęcia, a nie zawadą
Ewa777 09:47, 14 maj 2018

Przemku, w Twoim ogrodzie dobrze się czują na pewno i gospodarze i goście Masz uroczo. Taki porządek i kwiaty, nic tylko wypoczywać i prowadzić miłe rozmowy Ale ile pracy w to włożyłeś to tylko sam wiesz, a my się tylko domyślamy

U mnie donice też z różowym akcentem
Kawa 11:52, 14 maj 2018

i znowu ten śliczny orlik
widziałam go u Łukasza
zawiązuje nasiona hm???
Warmia 18:54, 15 maj 2018

Przemo, chłopie, Ty chyba nie masz litości Zdjęcia z Twojego ogrodu doprowadzają mnie do deprechy
Magleska 20:52, 15 maj 2018

cóż więcej powiedzieć ,jak jest pięknie ,idealnie ,czyściutko ,kwitnąco i fotki super
Wendy79 21:21, 15 maj 2018

Przemek, ja też nie wiem jak Ty to robisz, ja nie ogarniam, chociaż pomaga mi Małż Mój Osobisty. Tydzień w warzywynym siedziałam, weszłam w tym tygodniu na ozdobny, a warzywny już zarośnięty, mimo suszy. Liczę, że Zimna Zośka deszcz przyniesie
Czy łatwo jest utrzymać takie trawiaste ścieżki, jakie masz w ogrodzie warzywnym? Ja muszę coś zmienić u mnie, bo mam dość ich plewienia.
Gardener27 17:54, 27 maj 2018

Witam serdecznie wszystkich gości

Maj powoli dobiega końca, mam nadzieję że czerwiec będzie bardziej obfity w deszcz bo ten omija mnie wciąż szerokim łukiem. Ograniczam się z podlewaniem do nowych nasadzeń, warzywnika i pojemników, reszta sobie musi radzić.

Przede mną długi weekend, zaplanowane mam cięcie zimozielonych, w tym roku opuściłem się bardzo w tej czynności. Intensywnie zapowiada się ten czas …

Na rabatach istne szaleństwo, byliny, róże, resztka czosnków i całe mnóstwo innego dobrodziejstwa, nawet już nie trzeba pielić bo chwasty nie mają szans przebicia

Mam dla Was trochę aktualnych zdjęć, przy tej pogodzie wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie.
Pozdrawiam

Asiu lato w pełni od dwóch miesięcy Babcine pelargonie wracają do łask, róż powiadasz

Sylwia kanty robię szpadelkiem raz w roku, na wiosnę. Później przycinam tylko wąsy po koszeniu nożycami i w takim stanie będą się trzymać moje brzegi rabat aż do samej zimy.
Mój ogród o wiele mniejszy od Twojego, co prawda sam się nim zajmuję ale wszystko już jest dość wyrośnięte i nie potrzebuje tyle uwagi co nowe założenia. Teraz dopiero będziesz tyrać przed wizytą ekipy TV

Asiu ta mleczna droga przecina ogród na dwie części, łączy garaż z bramą wjazdową. Cieszę się że mój żwirek przypadł Ci do gustu

Ewa gości ostatnio u mnie sporo, zazwyczaj zachwyceni są ogrodem, miło słyszeć że moja pasja podoba się również innym.

Kamila orliki dostałem parę lat temu od mojej koleżanki z pracy, w tym roku takie ładne się dopiero zrobiły. Będę miał go na oku

Marta hej zgubo nie dramatyzuj

Agnieszka z warzywnikiem zawsze jest najwięcej pracy dopóki warzywa nie nabiorą masy, ja też w nim pielę jak szalony raz w tygodniu.
Zielone dywany o które pytasz są bardzo ładne i fotogeniczne ale tu się kończą ich zalety. Moje są dość wąskie ok. 90 cm szerokości które łączą się ze sobą pod kątem 90*, koszenie ich to prawdziwy koszmar. Gdybym miał jeszcze raz robić te alejki wysypałbym żwirem który jest bezobsługowy.

Ewa, Asia, Ewa, Madzia dziękuję za ciepłe słowa