Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

marta_d 20:20, 26 wrz 2014

Gardener27 napisał(a)

.... mamy czas, czas nie goni nas

Gardener27 20:23, 26 wrz 2014

Juzia_G napisał(a)

19 jak już

U mnie dziś nie pada, ale spałam pół dnia. Nie wiem czemu...
Chyba pora zwlec się z wyra
Kopnij mnie w tyłek żebym poszła coś zrobić Ty tak ładnie działasz...

To my równolatkowie

U mnie po południu się wypogodziło i działałem aż do zmroku na rabatach

Lenia miałaś dzisiaj Organizm odreagowuje po ciężkich dniach pracy

Nie będę kopał Mogę tylko zmobilizować do działania
Gardener27 20:26, 26 wrz 2014

hanka_andrus napisał(a)
Tabuny dzieci na starość to już nerwacja! Swoje trzeba mieć około 30-tki, a wnuki tuz po 50-tce. To wtedy jeszcze jest siła i radość, później... to ech, chciałoby się, a nie wydoli.

Haniu my z tego pokolenia co wszystko później się robi ...też dzieci ale przyznam Ci racje że jak ktoś wcześniej zacznie to na emeryturze święty spokój jak zdrówko tylko dopisze
marta_d 20:29, 26 wrz 2014

pamiętasz jak rozmawialiśmy o czosnkach główkowatych? to moje jedyne zachowane zdjęcie heheh

a te już nie główkowate - nie pamiętam odmiany, kupiłam zaledwie 4 cebule w Hortulusie i tej jesieni domówiłam znacznie więcej
Gardener27 20:29, 26 wrz 2014

martaibartek napisał(a)
Hania jak zawsze dobrze pisze (Haniu ty juz babcią jesteś?)

Ja zawsze miałam w planach do trzydziestki parki się dorobic, a jak będą siły i fundusze to ok 35 jeszcze o jednym pomyslec
Na razie plan zrealizowany.

Jesteś bardzo konsekwentna w realizacji planów Mam takich znajomych którzy mają swoją ,,życiową listę,, i z upływem lat odhaczają kolejne podpunkty Idzie im bardzo dobrze

Pozdrawiam
Gardener27 20:34, 26 wrz 2014

marta_d napisał(a)
pamiętasz jak rozmawialiśmy o czosnkach główkowatych? to moje jedyne zachowane zdjęcie heheh

a te już nie główkowate - nie pamiętam odmiany, kupiłam zaledwie 4 cebule w Hortulusie i tej jesieni domówiłam znacznie więcej

Marta jesteś niesamowita Znalazłaś je Jestem bardzo wdzięczny
Nawet nie sadziłem że te główkowate są aż takie wysokie U Ciebie rosły w cieniu czy w słońcu ? Ja mam zamiar posadzić je w półcieniu i obawiam się że będą mi się pokładać
Te drugie to może Allium aflatunense Purple Sensation Ja takie kupiłem w Lidlu
Gardener27 20:36, 26 wrz 2014

marta_d napisał(a)

a ja mam 3 chłopaków najmłodszych w rodzinie

To pewnie urwisy i głowę chcą Ci urwać
Gardener27 20:58, 26 wrz 2014

Dzisiaj miałem bardzo pracowity dzień i jestem wykończony i jednocześnie dumny z siebie nieskromnie powiem
Posadziłem 150 Żurawek na rabacie czerwonej i poprzesadzałem prymule między którymi na wionę dosadzę trawy

Moje żurawki

Sorry za zdjęcia było już ciemno

Powstała też trawiasta rabata na której do tej pory rosło wszystkiego po troche Wiem miałem nie sadzić traw przed zima ale zaryzykowałem bo miały ładnie rozbudowane bryły korzeniowe

Dorotowisko 21:26, 26 wrz 2014

Odwaliłeś kawał roboty. Dlaczego mój Przemek (21-letni syn) nie ma takiego zacięcia ogrodowego? Ech ....
A jeszcze muszę Ci się przyznać, że zaglądam do Twojego wątku prawie codziennie. Przepraszam za podglądactwo. Teraz już się naprawię i będę pozostawiać ślad.
Co zrobiłeś z tym pięknym bodziszkiem? Nie mów, że poszedł na kompost.
Gardener27 22:24, 26 wrz 2014

Doroto bardzo dziękuję za docenienie mojej pracy choć to teraz wygląda nieciekawie
Ja od dzieciństwa interesowałem się roślinami a teraz to moja wielka pasja Ogród jest żywym tworem i cały czas się zmienia i dlatego tak to lubię Uwielbiam tworzyć przestrzeń jaka mnie otacza ... nie znoszę rutyny i dlatego te ciągłe zmiany Może jeszcze syn złapie bakcyla Często słyszę od innych że gdyby nie ich prywatny kawałek ziemi w ogóle nie wiedzieli którą stroną wsadzić roślinę do ziemi a teraz maja swoje piękne ogrody z których są dumni
Bardzo lubię gościć u siebie innych więc jeśli jesteś pisz bo uwielbiam rozmawiać Jeśli masz jakieś pytania pytaj Jeśli masz sugestie doradź Jestem otwarty na sugestie Sam dużo jeszcze nie wiem i cały czas się uczę od innych którzy mają większą wiedzę nie tą książkową ale praktyczną

Bodziszki Rozanne ściąłem a ich bulwy na zimę zostaną pod ziemią Sam jeszcze nie wiem jak je zagospodaruje Zostawiam sobie ten orzech na długie zimowe wieczory Na wiosnę zostanie podjęta decyzja

Pozdrawiam serdecznie