Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:47, 14 paź 2014

WilczaGora napisał(a)
czekam na świeże fotki

..... jejciu Ewa Ty też ? Może byś mi jakieś od siebie pożyczyła bo Twoje zawsze są takie artystyczne
Gardener27 21:51, 14 paź 2014

Dorota123 napisał(a)
Byłam, pomachałam łapką i czekam na nowe foty. Wszyscy jesteśmy zarobieni i nie wyrobieni. Doba zdecydowanie jest za krótka.

Też macham do Ciebie Wszystko przez krótszy dzień Z niczym nie można wyrobić się na czas Ech .... wiele bym dał żeby był dopiero czerwiec
pawel_snopek 22:14, 14 paź 2014

Co racja to racja tego dnia jest już zbyt mało a jak jest go sporo to człowiek siedzi w pracy i akurat jest wtedy piekna pogoda co ja bym dał być jeszcze np w technikuma na pocieszenie zapodam piękne wiosenne bratkowe kilimanjaro
Gardener27 22:41, 14 paź 2014

pawel_snopek napisał(a)
Co racja to racja tego dnia jest już zbyt mało a jak jest go sporo to człowiek siedzi w pracy i akurat jest wtedy piekna pogoda co ja bym dał być jeszcze np w technikuma na pocieszenie zapodam piękne wiosenne bratkowe kilimanjaro

Też bym się wrócił do szkoły średniej Na wszystko był czas no i kasa Teraz to ani jednego ani drugiego

Donica z bratkami wygląda rewelacyjnie Moglibyśmy przskoczyć przez zimę do wiosny i od razu byłoby milej Dzisiaj w ogrodniczym widziałem wiele bratków ale się nie skusiłem bo będę dopiero sadził na wiosnę do skrzynek jak w tym roku

Dziękuję za braktowe kilimanjaro
renatamama3 08:04, 15 paź 2014

Gardener27 napisał(a)

Ostatnio szalejesz w ogrodzie Ciągłe zmiany i nowe nabytki Zazdroszczę tej energii i kreatywności Ja ostatnio nie mam weny i czasu na ogród

Macham

Etam ostro ,koło drewutni ,cały cas mnie denerwowało ,były sobie różne rośliny posadzone tylko obwódka była ok .Co jakiś czas miałam inny pomysł na to miejsce ,ale cały czas coś nie tak ,w końcu od wiosny chodził za mna buk na tą rabatę,więc postanowiłam kupić .Kiedy skonczę ,nie wiem ,chyba wiosną jak postawimy tam ogrodzenie i puszczę po nim bluszcza .pozdrawiam
Agania 08:50, 15 paź 2014

Ciekawa jestem jak nazywa się ten powojnik o żółtych kwiatach, mój cos nie chce się zabrać, kiepsko u mnie rośnie?

O tej rabacie w tle napisałam, że podobna do mojej ze względu na dwa drzewa catalpy i wiśni po przeciwnych stronach rabat

Twoja oczywiście ładniejsza taka rozświetlona, a moja ta z wiśnią jeszcze nie skończona brakuje mi pomysłów na jej obsadę i wykończenie, bo jest nadsypana i tworzy jakby wyspę, daj więcej fotek od ciebie może coś podpatrzę, albo weny dostanę

Liczę, że jutro będzie jednak słoneczko i ładne fotki zobaczę
Gardener27 18:05, 15 paź 2014

renatamama3 napisał(a)

Etam ostro ,koło drewutni ,cały cas mnie denerwowało ,były sobie różne rośliny posadzone tylko obwódka była ok .Co jakiś czas miałam inny pomysł na to miejsce ,ale cały czas coś nie tak ,w końcu od wiosny chodził za mna buk na tą rabatę,więc postanowiłam kupić .Kiedy skonczę ,nie wiem ,chyba wiosną jak postawimy tam ogrodzenie i puszczę po nim bluszcza .pozdrawiam

Też mam u siebie w ogrodzie takie miejsca gdzie potrzeba zmian ale pomysłu brak Chodzę jak lisek koło drogi i kombinuję jakby tu zrobić żeby było lepiej Jesienią zaczęłaś a skończysz wiosną więc zima jest dobrym okresem na przemyślenia i zrobienie planu który wcielisz w następnym sezonie

Pozdrawiam
Gardener27 19:23, 15 paź 2014

Agania napisał(a)
Ciekawa jestem jak nazywa się ten powojnik o żółtych kwiatach, mój cos nie chce się zabrać, kiepsko u mnie rośnie?

O tej rabacie w tle napisałam, że podobna do mojej ze względu na dwa drzewa catalpy i wiśni po przeciwnych stronach rabat

Twoja oczywiście ładniejsza taka rozświetlona, a moja ta z wiśnią jeszcze nie skończona brakuje mi pomysłów na jej obsadę i wykończenie, bo jest nadsypana i tworzy jakby wyspę, daj więcej fotek od ciebie może coś podpatrzę, albo weny dostanę

Liczę, że jutro będzie jednak słoneczko i ładne fotki zobaczę

Witam

Powojnik o którego pytasz to bidens czyli uczep rózgowaty z tym że to wersja kompaktowa o zwartym pokroju Jestem z tej rośliny bardzo zadowolony ponieważ kwitnie od samej wiosny do teraz i nie straszne jej upały i ulewy

Teraz widzę duże podobieństwo naszych ogrodów po umieszczeniu przez Ciebie zdjęcia Z katalpy jestem niezadowolony ponieważ bardzo późno startuje i ma nieładny pokrój korony ale dam jej jeszcze szansę Przytnę ją bardzo krótko teraz i zobaczymy co się będzie dziać na wiosnę Jeśli mnie rozczaruje to skończy marnie Spróbuj może u siebie posadzić rząd hortensji bukietowych np. Limelight lub róż o białych kwiatach np. Swany wówczas rozświetlą ten zakątek pod wiśnią

Pozdrawiam

Gardener27 20:19, 15 paź 2014

Mam dla Was zdjęcia trochę wcześniej niż obiecywałem Co prawda nic nowego ale może na czymś oko zawiesicie

Gardener27 20:19, 15 paź 2014