Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 21:18, 18 kwi 2015

Dorota123 napisał(a)
Biało-niebieskie nasadzebia to jest to co obecnie lubię najbardziej.
U nas też zimno i pada co trochę.

Jesienią posadziłem hiacynty a że powoli rosły i było nudno dosadziłem białe stokrotki Teraz jak wszystko zakwitło dało ciekawy efekt Do mnie biało niebieska kolorystyka też przemawia
Juzia 21:21, 18 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Chyba ta pogoda dzisiaj źle na Ciebie działa Nie pogrzebałaś w ogrodzie i samoocena włości Ci się obniżyła Jak to świeci pustkami ? Rabaty zapełnione roślinami a że małe to trzeba czasu by podrosły Moje najstarsze chaszcza mają prawie 20 lat

Ale ja jeszcze 20 lat nie pożyję!!!

A z tą pogodą to też prawda....źle na mnie działa
Gardener27 21:29, 18 kwi 2015

marta_d napisał(a)
Przemek bajeczne zestawienie hiacyntów i stokrotek bardzo podoba mi się to połączenie kolorów ! Przepiękne!!! nawet formowany okaz forsycji posiadasz cała paleta barw - to się nazywa prawdziwa wiosna w ogrodzie może zadam głupie pytanie, ale te stokrotki to jednoroczne czy bylinki ??

Trochę zdjęć a tyle komplementów ... dziękuję ślicznie

Ta formowana forsycja do czysty przypadek Parę lat temu kupiłem mały krzaczek a że rośnie za wysokim murem ciągnął do góry do słońca i tak miałem 2 metrowe badylki Siedząc pewnego razu w ogrodzie tak sobie na nią popatrzyłem i zrodziła mi się w głowie wizja forsycjowego bałwanka ... ot to cała jej historia
Stokrotki są wieloletnie i rozsiewają się jak chwasty Kolejne pokolenia mogą nie powtórzyć cech matecznych i zrobią się takimi jakie dziko rosną na łąkach

Ewa777 21:31, 18 kwi 2015

Przemku, a możesz mi porównać przetaczniki i szałwie? Które według Ciebie ładniej się prezentują, są mniej wymagające itp. Tak też sobie pomyślałam, że na targach obejrzę sobie przetaczniki i szałwie

Kwiatki śliczne u Ciebie jak zawsze
Bardzo mi się spodobała formowana forsycja
Gardener27 21:33, 18 kwi 2015

Juzia napisał(a)

Ale ja jeszcze 20 lat nie pożyję!!!

A z tą pogodą to też prawda....źle na mnie działa

Tak na pocieszenie powiem Ci tylko że złego diabli nie bierze ... spokojnie doczekasz się

Ja dzisiaj jak popołudniu wyszedłem do ogrodu to wywiało mnie, przemokłem a teraz muszę chyba coś wziąć na noc bo jestem jakiś niewyraźny
Kacha123 21:33, 18 kwi 2015

Piękne fotki. Po dniu w pracy i takiej okropnej pogodzie przyjemniej się zrobiło po takich widokach
Gardener27 21:39, 18 kwi 2015

Ewa777 napisał(a)
Przemku, a możesz mi porównać przetaczniki i szałwie? Które według Ciebie ładniej się prezentują, są mniej wymagające itp. Tak też sobie pomyślałam, że na targach obejrzę sobie przetaczniki i szałwie

Kwiatki śliczne u Ciebie jak zawsze
Bardzo mi się spodobała formowana forsycja

Ewo ciężko mi jest je porównywać Zarówno przetaczniki jak i szałwie mają swój urok dlatego mam je u siebie W uprawie bardzo podobnie Słoneczne miejsce ziemia najlepiej żyzna ale i na mojej glinie sobie radzą

Dziękuję
Gardener27 21:41, 18 kwi 2015

Kacha123 napisał(a)
Piękne fotki. Po dniu w pracy i takiej okropnej pogodzie przyjemniej się zrobiło po takich widokach

A ja dzisiaj w taką pogodę porwałem się na prace w ogrodzie a teraz trochę żałuję ... żebym się tylko nie rozchorował

Pozdrawiam
Juzia 21:42, 18 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

Tak na pocieszenie powiem Ci tylko że złego diabli nie bierze ... spokojnie doczekasz się

Ja dzisiaj jak popołudniu wyszedłem do ogrodu to wywiało mnie, przemokłem a teraz muszę chyba coś wziąć na noc bo jestem jakiś niewyraźny

To znaczy, że dalej muszę być wredna

Jak niewyraźny...to rutinoscorbin niby
Gardener27 21:43, 18 kwi 2015

marta_d napisał(a)
a to obiecany link z szałwiami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4144-kwiaty-z-ogrodka-marty?page=50/quote]

Marta piękne one To w tym drugim ogrodzie jak mnie pamięć nie myli Może kiedyś takiej pokaźnej ilości się dorobię po podziale tego co posiadam

Tak się zastanawiam kto w tym roku będzie kanny sadził ?