Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Nallar 14:11, 18 kwi 2015

Kolorowo i bajecznie, pięknie. Prymule cudne. Przemek co sypiesz, czy lejesz pod bergenie że mają takie wysokie kwiaty, u moich kwiaty nie sięgają tak wysoko, ba są miedzy liśćmi.
AgataBC 14:22, 18 kwi 2015

Gardener27 napisał(a)

To dobrze że nic nie ucierpiało U mnie wyszło teraz słonko i jednocześnie pada śnieg Ciekawe zjawisko ale w końcu mamy kwiecień Muszę coś zrobić z tym wolnym czasem w domu a nie tylko siedzieć przed laptopem Mam liatre to przepikowania i trochę innych roślin Rzodkiewkę wczoraj kupiłem i wysieję ją pod folią w tunelu Wczoraj kupiłem rozsadzę sałaty i już mi ładnie rośnie oczywiście też w tunelu

no to pracuj sobie, a wieczorem wpadnij do mnie bo rozplanowywuję tę skopaną rabatę. Pewnie, że większość zajęć lepsza niż siedzenie przed laptopem. Gdybym była zdrowsza też by mnie w domu nie było.
jolka 14:29, 18 kwi 2015

Dawno nie zaglądałam, a tu wiosna taka piękna Prymulki prześliczne masz, i dołączam się do zapytania o bergenie. U mnie też niziutkie te kwiatuszki są, a u Ciebie takie piękne, wysokie.

Pozdrowienia zostawiam

Juzia 14:36, 18 kwi 2015

Najlepiej napisać, że nie ma nic do pokazania....a później walnąć tyle fot z kwiatkami
Ślicznie masz!

Ja chyba przestanę fotki wrzucać....bo tylko wstyd
bartek_luberda 15:22, 18 kwi 2015

Ja też przestanę fotki wrzucać bo z czym do ludzi Cudne masz kwiatki
jula81 15:28, 18 kwi 2015

No tak Przemuś jak zawsze kolorami czaruje i wabi do swojego ogrodu ... a potem warzywnik i tak do późnej jesieni
Pozdrawiam wiosennie
Dorota123 17:04, 18 kwi 2015

Biało-niebieskie nasadzebia to jest to co obecnie lubię najbardziej.
U nas też zimno i pada co trochę.
marta_d 20:17, 18 kwi 2015

Przemek bajeczne zestawienie hiacyntów i stokrotek bardzo podoba mi się to połączenie kolorów ! Przepiękne!!! nawet formowany okaz forsycji posiadasz cała paleta barw - to się nazywa prawdziwa wiosna w ogrodzie może zadam głupie pytanie, ale te stokrotki to jednoroczne czy bylinki ??
marta_d 20:19, 18 kwi 2015

a to obiecany link z szałwiami
https://www.ogrodowisko.pl/watek/4144-kwiaty-z-ogrodka-marty?page=50/quote]

Gardener27 20:50, 18 kwi 2015

Nallar napisał(a)
Kolorowo i bajecznie, pięknie. Prymule cudne. Przemek co sypiesz, czy lejesz pod bergenie że mają takie wysokie kwiaty, u moich kwiaty nie sięgają tak wysoko, ba są miedzy liśćmi.

Ślicznie dziękuję

Bergenia o którą pytasz niczym nie jest nawożona Jest to odmiana Herbstblute o niskim pokroju i dużej ilości wysoko wyniesionych kwiatów Roślina ta powtarza kwitnienie na jesień Mam u siebie również inne bergenie Harzkristal i Eroika