Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 23:19, 31 maj 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
O matko jakie cuda... i coś nowego widzę, fajnie. Jaka jest powierzchnia Twojego ogrodu? Zborze robi świetne tło.

Ciężko mi powiedzieć jaką ma powierzchnię ogród ze względu na jego nieregularny kształt
Myślę że będzie to ok 30 arów

Gardener27 23:20, 31 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Takie zdjęcia lubię...

Gardener27 23:23, 31 maj 2015

GosiaJoanna napisał(a)
Cebulka siedmiolatka super zakwitła

Jeśli mówisz o tym ? To jest mój szczypiorek który ładnie zakwitł

Gardener27 23:37, 31 maj 2015

Kapibara napisał(a)
ojojoj! człowiek znalazł chwilę i odwiedza obserwowane ogrody i co? ano szczęka leży na klawiaturze z zachwytu Ja nie wiem o jakich chwastach Ty piszesz, chyba na sąsiedniej posesji
Stanowczo cem takiej byliniarni; te łubiny w żurawkach, ech......

Nie wiedziałem że jestem obserwowany Obecnie z czasem u większości podobnie Doba za krótka na wszystko
Chwasty oczywiście są Na zdjęciach pokazałem tylko jedną część warzywniak a ta druga aż się zieleni od tego zielska z którym jutro będę walczył
Byliny są piękne i polecam je każdemu Z każdym sezonem jest ich coraz więcej u mnie
Anusia 06:15, 01 cze 2015

Oj jak pięknie! Tak jak dziewczyny piszą 'szczęka opada'. Jak sobie dajesz radę z takim areałem? Wczoraj z eM deskę tarasową położyliśmy i ledwie żyję. W tygodniu obróbka. Twoja ławeczka z podusiami u mnie ładnie by się prezentowała
Ewa777 07:30, 01 cze 2015

Gardener27 napisał(a)

Przemku, pięknie
Bardzo się ucieszyłam, że są nowe zdjęcia
Juzia 07:38, 01 cze 2015

Chyba się zakochałeś!!!
Tyle czasu znaku życia nie dać....to powód musi być mocny

I masz bardzo romantyczny kącik doniczkowo - mebelkowy!
No coś jest na rzeczy

Też mam łubiny!
Ale mi nie kwitną już/jeszcze
anka_ 07:42, 01 cze 2015

Znalazła się zguba.

Gardener27 napisał(a)
....Przez ostatnie dwa tygodnie bez przerwy padł deszcz i wszystko nabrało masy a zwłaszcza chwasty
Jak ta natura nierówno rozdaje- u mnie taka susza, że wszystko pada ( no, poza chwastami).
Jak patrzę na twój warzywnik to ogromnie podziwiam cię Przemku za wytrwałość. Najprościej ciągniczkiem zaorać całość, a tak układ ścieżek wymusza ręczne kopanie- a teren spory. Ty zrobiłeś Ogród Warzywny przez duże O. Naprawdę, prawdziwy majstersztyk.

Ogród też wspaniały. I ta wspomniana już ławeczka.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
Agatek 08:51, 01 cze 2015

Jak dobrze, że już jesteś
zdjęcia piękne,
ja obrywam kwiatki w szczypiorku, żeby mi się niepotrzebnie nie wysilał za mało go mam hihi
dobrze, że masz więcej miejsca w domu chociaż ja to będę większość czasu w warzywniku spędzać
Gardener27 16:30, 01 cze 2015

Anusia napisał(a)
Oj jak pięknie! Tak jak dziewczyny piszą 'szczęka opada'. Jak sobie dajesz radę z takim areałem? Wczoraj z eM deskę tarasową położyliśmy i ledwie żyję. W tygodniu obróbka. Twoja ławeczka z podusiami u mnie ładnie by się prezentowała

Dziękuję Aniu za pochwały Niestety w tym roku nie daję sobie rady z tą powierzchnią Koszenie trawników i pielenie rabat jeszcze ujdzie ale z warzywnikiem chyba przesadziłem Na pewno pomieści wszystko ale czy ja go okiełznam ?
Taras w nowej odsłonie mówisz ... muszę to zobaczyć