Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Warmia 21:47, 13 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Oj przydałby się deszczyk bo dawno go nie było To ciągłe latanie z wężem wieczorem powoli mnie już irytuje

Ja myślę, że deszczyk to by Ciebie nie zadowolił. Uwierz, że wolałbyś deszczysko
U mnie dzeszczyk to był dzisiaj rano. Zaczął sobie pocichutku, potem coraz głośniej i co....? I du... Nadzieji narobił i tak jak nagle zaczął tak jeszcze szybciej skończył. Bzidal
Gardener27 22:03, 13 sie 2015

Nallar napisał(a)

Łeee siedem tylko? toć to żadne poletko.
Też zastanawiałam się nad rozplenicami ale zdecydowanie wolę wieloletnie.

Taki sobie szpalerek posadziłem wzdłuż jednej sciany tunelu z pomidorami żeby je cieniowały naturalnie
Rozplenice wieloletnie u siebie również posiadam ale na rabatach W warzywniku zastosowałem jednoroczne gdyż w następnym sezonie wszysko będzie inaczej zresztą jak co roku
Gardener27 22:06, 13 sie 2015

Juzia napisał(a)

A hortki? A róże?

Róże jakoś nie zbierają się do powtórnego kwitnienia a hortensje są potargane przez wichury Zresztą w kółko pokazuję to samo Nie znudziło Ci się ?
Gardener27 22:10, 13 sie 2015

Warmia napisał(a)

Ja myślę, że deszczyk to by Ciebie nie zadowolił. Uwierz, że wolałbyś deszczysko
U mnie dzeszczyk to był dzisiaj rano. Zaczął sobie pocichutku, potem coraz głośniej i co....? I du... Nadzieji narobił i tak jak nagle zaczął tak jeszcze szybciej skończył. Bzidal

Masz rację Taki byle jaki deszczyk sprawy nie załatwi Przydałby się porządny deszcz najlepiej przez całą noc ale bez żadnych dodtkowych atrakcji

He he Faktycznie Bzidal
Juzia 22:13, 13 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Róże jakoś nie zbierają się do powtórnego kwitnienia a hortensje są potargane przez wichury Zresztą w kółko pokazuję to samo Nie znudziło Ci się ?

No...dawno nie widziałam!
Swoje widzę codziennie....
sylwia_slomc... 22:14, 13 sie 2015

Ty latasz z wężem, a ja z konewką i już mi nogi włażą w d.... a ręce wiszą do samej ziemi
margaretka3 22:22, 13 sie 2015

A ja się tak dzisiaj zmordowałam kopaniem, że aż chętnie z wężem sobie polatałam

A tak wogóle, to: cześć, Przemku Bo nie pamiętam, czy już coś u Ciebie pisałam, czy nie. Na pewno z milion razy wchodziłam. Bo i Juzię pilnuję, żeby nie rozrabiała za bardzo I mój niedościgniony wzór, a Twój warzyniak podziwiam niezmiernie
Gardener27 22:27, 13 sie 2015

Juzia napisał(a)

No...dawno nie widziałam!
Swoje widzę codziennie....

Ogród zapuszczony Trzeeba nad nim sporo popracować bo ostatnio miałem inne sprawy na głowie Sesja bedzie ale pod koniec tygodnia

Czy ja dobrze widziałem że Ty chcesz u siebie linie rabat zmieniać ???
Juzia 22:30, 13 sie 2015

Nosz kurka.....wszędzie mnie szpiegują

Gardener27 22:31, 13 sie 2015

sylwia_slomczewska napisał(a)
Ty latasz z wężem, a ja z konewką i już mi nogi włażą w d.... a ręce wiszą do samej ziemi

Z konewką też śmigam Wszystkie doniczkowe w ten sposób podlewam odstaną i ciepłą wodą z beczki Resztę polewam z węża i coraz mniej mi się chce to robić Tak wiele poswięceń by było ładnie Trochę mi się dzisiaj narzekanie włączyło