Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

L00zak 23:14, 15 sie 2015

No dokładnie, już przeżyłem w zeszłym tygodniu małą masakrę z jedną rabatą, gdzie jeszcze ziemia z niezakorzenioną trawą wleciała do rabaty z rzeką wody...
Gardener27 23:17, 15 sie 2015

margaretka3 napisał(a)
Przemku, zainspirowałeś mnie opisem wczorajszej kolejki po bułki
Dzięki Tobie upiekłam dziś chlebek
Co to jest to czerwone na trzecim zdjęciu, chowające się za (chyba) tujką?

Wczorajsza wyprawa po bułki to koszmar Przed następnym dniem bez sklepów chyba trzeba samemu piec
Własnoręcznie upieczony chleb to jest to Podziwiam Cię

Za szmaragdami rosną róże okrywowe Red Fairy U mnie mają dopiero drugi sezon i jestem z nich bardzo zadowolony

Gardener27 23:18, 15 sie 2015

Warmia napisał(a)

Mam swojego a właściwie swoją a tak poza tym już pozbierałam tylko jedynki z dołu muszę zamienić z górnymi, bo się pomieszały. Już jest ok.

hehehe
Gardener27 23:19, 15 sie 2015

Warmia napisał(a)
Dobrej nocki. Zwijam się, bo mi komórka pada.

Do usłyszenia
Gardener27 23:21, 15 sie 2015

L00zak napisał(a)
No dokładnie, już przeżyłem w zeszłym tygodniu małą masakrę z jedną rabatą, gdzie jeszcze ziemia z niezakorzenioną trawą wleciała do rabaty z rzeką wody...

Nieciekawie Może Ci coś tunele pod spodem wykopało i woda znalazła tam ujście ?
L00zak 23:24, 15 sie 2015

Wiesz tam jest spadek terenu spory i dlatego, rabata mała bo 5 roślin, w tym 4 trawki i Acrocona, ale już sytuacja opanowana. Ulewa była taka, że pierwszy raz coś takiego widziałem więc jak Armagedon jakiś...
margaretka3 23:31, 15 sie 2015

Gardener27 napisał(a)

Wczorajsza wyprawa po bułki to koszmar Przed następnym dniem bez sklepów chyba trzeba samemu piec
Własnoręcznie upieczony chleb to jest to Podziwiam Cię

Za szmaragdami rosną róże okrywowe Red Fairy U mnie mają dopiero drugi sezon i jestem z nich bardzo zadowolony

Eee, to taki zwykły przepis. Ale świeży chlebek pyszny, zostało go na jedną kromkę Wcinam, pisząc...
Róża ma cały czas taki intensywny czerwony kolor? Nie wpada w róż? Kiedy zaczyna kwitnąć? Chciałabym właśnie czerwoną różę na moją ognistą, ale żeby kwitła już w czerwcu i nie bledła.
Gardener27 23:39, 15 sie 2015

L00zak napisał(a)
Wiesz tam jest spadek terenu spory i dlatego, rabata mała bo 5 roślin, w tym 4 trawki i Acrocona, ale już sytuacja opanowana. Ulewa była taka, że pierwszy raz coś takiego widziałem więc jak Armagedon jakiś...

Takie ulewy jaką opisujesz miałem u siebie w zeszłym roku Nieraz tak intensywnie padało że pompa zamontowana przed wejściem do piwnicy w kratce nie nadążała wylewać wody i trzeba było robić to ręcznie by nie wdarła się do środka
Musisz obserwować tą rabatę Gdyby się jeszcze raz coś takiego powtórzyło trzeba podjąć jakieś działania typu drenaż
L00zak 23:41, 15 sie 2015

Dokładnie pod nią idzie drenaż co ciekawe, ale to była pompa ulewy nie z tej ziemi na wydzielonym boisku na dole działki był staw a nie coś co przypomina pole do gry w piłkę….
Gardener27 23:44, 15 sie 2015

margaretka3 napisał(a)

Eee, to taki zwykły przepis. Ale świeży chlebek pyszny, zostało go na jedną kromkę Wcinam, pisząc...
Róża ma cały czas taki intensywny czerwony kolor? Nie wpada w róż? Kiedy zaczyna kwitnąć? Chciałabym właśnie czerwoną różę na moją ognistą, ale żeby kwitła już w czerwcu i nie bledła.

Ja się nie dziwie że rozszedł się chlebek tak szybko Sam zapach pieczonego pieczywa pobudza apetyt

Róże mają bardzo mocny czerwony kolor Nawet jak przekwitają tylko delikatnie płowieją Jak mnie pamięć nie myli kwitną na początku czerwca i powtarzają kwitnienie Polecam