W tamtym roku było tego dużo więcej a i tak wiosną gdzieś to zginęło na rabatach Mam nadzieję że kumulacja w następnym sezonie cebulowych będzie bardziej widoczna
Staram się być grzeczny i zdjęcia umieszczam jak tylko mam wolną chwilę
Lubię energetycznie Kolorowo u mnie przez cały sezon ogrodowy
Podziękował
Tulipany sadzę oczywiście jesienią i dość późno bo w połowie grudnia żeby za wcześnie nie wyszły Donice zimują w pomieszczeniu gospodarczym które nie jest ogrzewane Zimą temperatura spada tam do -10 stopni
Jeśli masz jakieś pomieszczenie gdzie temp nie przekracza + 5 stopni to możesz w nich też trzymać donice
Donice z cebulami również można trzymać na zewnątrz w zacisznym miejscu okrywając je jakimś izolatorem lub po prostu je zadołować Jest jeszcze jeden patent na cebulki Sadzisz je do koszyczków i dołujesz na rabacie Wiosną jak cebulki pomału budzą się do życia wykopujesz koszyczek i przenosisz do donicy Taki myk
Ewo cieszę się że do mnie zajrzałaś Tak mało u mnie ostatnio czasu że nie mogę sobie pozwolić na regularne wizyty u was przez co ubolewam
Wiosna będzie u Ciebie również zachwycająca Masz spory ogród więc możesz sobie pozwolić na szaleństwo cebulowe Wiem, wiem, nie wszystko od razu ale z każdym następnym sezonem będzie ich przybywać Jak raz się zacznie sadzić to już później nie można przestać ... coś na ten temat wiem Hmmm ... a kiedyś w ogóle u mnie nie było cebulowych a dziś ...
Ja wykopywałem tylko te cebulki które były osadem z poprzednich sezonów i nie pasowały mi do mojej wizji Uzbierało się tego 3 spore kosze Te trafia do ogrodu warzywnego bo tam nie mam żadnych cebulowych przez gryzonie Zaryzykuję i nich się te małpy trzymają z dala od nich
Choć jutro pierwszy dzień jesieni nie tęsknie za nią ale moje kompozycje letnie troche mi się już opatrzyły i koniecznie trzeba było je zmienić Wrzosy, chryzantemy i kapucha bardzo do mnie przemawiają
Pamiętam ten grudzień gdzie u mnie również surfinie do połowy grudnia ładnie się prezentowały Obecnie zmieniły mi się gusta i surfinie u mnie nie goszczą ... może kiedyś
Witam
Widzę że też jesteś z okolic Krakowa Dużo tu nas co mnie bardzo cieszy
Od dziecka lubiłem rośliny i jakoś tak z upływem czasu mi się nasiliło
Ogrodnictwo to maja największa pasja którą pielęgnuję od lat
Dziękuję za miłe słowa