Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 19:02, 22 wrz 2015

nicol21 napisał(a)
Wow - szaleństwo cebulowe!! No ale ogród jest spory to i cebul wejdzie dużo! Wiosna będzie bardzo energetyczna.
Dobra, lecę grzebać i mam nadzieję na parę foteczek z Twojego ogrodu a jeśli nie ma to liczę na Twoją poprawę!!

W tamtym roku było tego dużo więcej a i tak wiosną gdzieś to zginęło na rabatach Mam nadzieję że kumulacja w następnym sezonie cebulowych będzie bardziej widoczna
Staram się być grzeczny i zdjęcia umieszczam jak tylko mam wolną chwilę

Ależ się zadyniowałeś! Energia już płynie u Ciebie i nie trzeba czekać do wiosny
Bardzo fajne kompozycje masz!

Lubię energetycznie Kolorowo u mnie przez cały sezon ogrodowy
Podziękował
Gardener27 19:09, 22 wrz 2015

olga80 napisał(a)
ooooo !! ale szał cebulowy będzie cudnie wiosną, a ja mam pytanie odnośnie tulipanów w donicach, czy ty sadziłeś je na jesień czy wiosną a jeśli jesienią to czy donice zimowały na dworze czy może w garażu chce zgapić takie tulipanowe donice

Tulipany sadzę oczywiście jesienią i dość późno bo w połowie grudnia żeby za wcześnie nie wyszły Donice zimują w pomieszczeniu gospodarczym które nie jest ogrzewane Zimą temperatura spada tam do -10 stopni
Jeśli masz jakieś pomieszczenie gdzie temp nie przekracza + 5 stopni to możesz w nich też trzymać donice
Donice z cebulami również można trzymać na zewnątrz w zacisznym miejscu okrywając je jakimś izolatorem lub po prostu je zadołować Jest jeszcze jeden patent na cebulki Sadzisz je do koszyczków i dołujesz na rabacie Wiosną jak cebulki pomału budzą się do życia wykopujesz koszyczek i przenosisz do donicy Taki myk
Gardener27 19:10, 22 wrz 2015

frezja napisał(a)

w Wigilię...

Wiem szaleństwo ale szalony ze mnie ogrodnik
Gardener27 19:27, 22 wrz 2015

zabaewa napisał(a)
Ja dzisiaj posadziłam prawie 150 cebul Też tym razem mam dużo białego i biało-różowego i czarnego i ciembowiśniowego i biskupiego Do posadzenia zostało mi jakieś 40 cebul. W tym roku nie wykopywałam z gruntu cebul . Myślę, że im to nie zaszkodziło.
Podziwiam Twoje jesienne kompozycje - są piękne - ale... Przemku - tak tęskno ci do jesieni i zimy ? Ja tam jeszcze letnie mam i zaklinam pogodę, żeby jak najdłużej te letnie u mnie były . Trzy lata temu surfinie w donicach miałam do połowy grudnia aż właścicielka z ogrodniczego się dziwiła

Ewo cieszę się że do mnie zajrzałaś Tak mało u mnie ostatnio czasu że nie mogę sobie pozwolić na regularne wizyty u was przez co ubolewam
Wiosna będzie u Ciebie również zachwycająca Masz spory ogród więc możesz sobie pozwolić na szaleństwo cebulowe Wiem, wiem, nie wszystko od razu ale z każdym następnym sezonem będzie ich przybywać Jak raz się zacznie sadzić to już później nie można przestać ... coś na ten temat wiem Hmmm ... a kiedyś w ogóle u mnie nie było cebulowych a dziś ...
Ja wykopywałem tylko te cebulki które były osadem z poprzednich sezonów i nie pasowały mi do mojej wizji Uzbierało się tego 3 spore kosze Te trafia do ogrodu warzywnego bo tam nie mam żadnych cebulowych przez gryzonie Zaryzykuję i nich się te małpy trzymają z dala od nich
Choć jutro pierwszy dzień jesieni nie tęsknie za nią ale moje kompozycje letnie troche mi się już opatrzyły i koniecznie trzeba było je zmienić Wrzosy, chryzantemy i kapucha bardzo do mnie przemawiają
Pamiętam ten grudzień gdzie u mnie również surfinie do połowy grudnia ładnie się prezentowały Obecnie zmieniły mi się gusta i surfinie u mnie nie goszczą ... może kiedyś

Buziaczki
Gardener27 19:29, 22 wrz 2015

Agatek napisał(a)
Miałam nie kupować tulipków bo nie ma mnie na działce na wiosnę, ale tak kusisz

Pozdrawiam

No wiesz ... koniecznie parę sztuk posadź na działce
Jak masz balkon gdzie obecnie mieszkasz to może w donicach ?
Również pozdrawiam
Gardener27 19:38, 22 wrz 2015

Margaret_ka napisał(a)
Zaszalałeś z tymi cebulami. Znów będzie bosko.
Przemku jaki masz aparat?

Eee tam ... jakie szaleństwo Są lepsi ode mnie
Od samego początku jestem wierny Olimpusowi Obecnie korzystam z E-300
AgataBC 19:40, 22 wrz 2015

Jak tam skończyłeś prace?
agnieszka_m 19:41, 22 wrz 2015

Witam garaż już gotowy???
Gardener27 19:45, 22 wrz 2015

margaretka3 napisał(a)
Pięknie będzie u Ciebie na wiosnę Jak zawsze zresztą. U Agci wyczytałam, że widziałeś cebule kamasji, szepnij, prosze, gdzie to było. Tylko na uszko szepnij, żeby mi nie wykupili, bo jak Sylwia napisała o różach, ja męża następnego dnia wysłałam i już śladu po nich nie znalazł...

Hahhaha ... trzeba się śpieszyć bo nasi są wszędzie
To mężowi zafundowałaś przejażdżkę

Napisałem na pw
Gardener27 19:51, 22 wrz 2015

abiko napisał(a)
Przemek, piękne inspiracje donicowe, naprawdę mało takich chłopaków mamy z takimi zdolnościami Podglądam i jestem pod wrażeniem

Witam
Widzę że też jesteś z okolic Krakowa Dużo tu nas co mnie bardzo cieszy
Od dziecka lubiłem rośliny i jakoś tak z upływem czasu mi się nasiliło
Ogrodnictwo to maja największa pasja którą pielęgnuję od lat
Dziękuję za miłe słowa