Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

Gardener27 11:31, 04 maj 2014

ell napisał(a)
Przeglądnęłam pismo obrazkowe.

Przemku jestem pod wrażeniem - tak jak wszyscy - tulipanów i pierwiosnków.

Nie strasz przymrozkami, bo ściągnęłam ze strychu i wystawiłam właśnie wszystkie donice balkonowe.

Witaj Elu !

Bardzo dziękuję za słowa uznania

Niestety u mnie dzisiaj było na minusie Wszystko co bardziej wrażliwe zostało okryte lub schowane wczoraj wieczorem

Ja w tym roku czekam z sadzeniem jednorocznych do Zofii bo ta pogoda jest taka zmienna że nie wiadomo czego się można po niej spodziewać W ubiegłych latach latałem ze skrzynkami i donicami jak kot z pęcherzem w tym roku tego sobie oszczędziłem

Pozdrawiam!
Alisonek 11:40, 04 maj 2014

Przykryj włókniną, będzie im cieplej i szybciej urosną
ahaa luknij na moje wywijasy,proszeeee
Mirella 22:06, 04 maj 2014

Warzywnior mega duży, wypasiony, bardzo ładny, taki chciała bym mieć, ale jak się nie ma....................pozdrawiam
alinak 22:10, 04 maj 2014

Przemku cały wątek sobie zapodałam , bo ciekawie opowiadasz o swoich poczynaniach ogrodowych ..prymulkowe cudo jednak zrobiło na mnie takie wrażenie że proszę o zdradzenie gdzie to nabyłeś ...czy to to co kupiłeś w tym pojemniczku z rozmnażania in vitro .....?
Gardener27 03:39, 05 maj 2014

Alisonek napisał(a)
Przykryj włókniną, będzie im cieplej i szybciej urosną
ahaa luknij na moje wywijasy,proszeeee

Muszę chyba tak zrobić bo ostatnio bardzo się ochłodziło i wszystko mi marznie
ell 04:36, 05 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Witaj Elu !

Bardzo dziękuję za słowa uznania

Niestety u mnie dzisiaj było na minusie Wszystko co bardziej wrażliwe zostało okryte lub schowane wczoraj wieczorem

Ja w tym roku czekam z sadzeniem jednorocznych do Zofii bo ta pogoda jest taka zmienna że nie wiadomo czego się można po niej spodziewać W ubiegłych latach latałem ze skrzynkami i donicami jak kot z pęcherzem w tym roku tego sobie oszczędziłem

Pozdrawiam!

U Ciebie na minusie?!!
W małopolsce miało byc aż tak zimno?!!

Strasz dalej. Nieźle Ci to wychodzi.

Niestety nie mam czasu na bieganie z donicami. Będę chuchać i dmuchać jak przyjdą przymrozki.
admete 07:21, 05 maj 2014

Przemek nie gadaj warzywnik powala wielkością i dbałością wykonania!!!!
Piękne fotki - wszystkie Twoje rośliny takie dorodne i okazałe

Zostawiam inspirację
Troszku choruję i siedzę w necie, od wczoraj na tym blogu skąd zdjęcie

http://4.bp.blogspot.com/-5MuY9BC8d88/UdPcCXY46DI/AAAAAAAAElM/ZodXlzFufQk/s1600/5.JPG

O takich ścieżkach chyba mówiłeś?

Pozdrawiam
Anita1978 07:28, 05 maj 2014

Ja odnośnie warzywnika jeszcze! Rozumiem , że prowadzisz go w sposób ekologiczny? Masz jakieś sprawdzone receptury odnośnie ewentualnych naturalnych oprysków na warzywa, maliny, truskawki? Na robactwo lub grzyby i pleśnie? Ja co prawda mam mikroskopijny warzywniczek, ale nie stosuję w nim żadnej chemii ani sztucznych nawozów....wczoraj podlałam wywarem z pokrzywy, głównie maliny i truskawki.
U mnie dzisiaj był przymrozek! Później się okaże co ucierpiało....byle nie kloniki..... :
Gardener27 19:09, 05 maj 2014

Mirella napisał(a)
Warzywnior mega duży, wypasiony, bardzo ładny, taki chciała bym mieć, ale jak się nie ma....................pozdrawiam

Nie taki duży ten warzywnik Alicja na jeszcze większy Twoje poletko doświadczalne też niczego sobie Mała skrzynia ale pojemna
Gardener27 19:16, 05 maj 2014

alinak napisał(a)
Przemku cały wątek sobie zapodałam , bo ciekawie opowiadasz o swoich poczynaniach ogrodowych ..prymulkowe cudo jednak zrobiło na mnie takie wrażenie że proszę o zdradzenie gdzie to nabyłeś ...czy to to co kupiłeś w tym pojemniczku z rozmnażania in vitro .....?

Witaj Alinko!

Nie sądziłem że prymule tak bardzo przypadną wam do gustu Tak wszystkie pochodzą z laboratorium tkankowego roślin ozdobnych w którym pracuję Droga od maleństwa z próbówki aż do efektu finalnego jest bardzo długa Te na zdjęciach maja po 3 lata ale warto czekać