Do nas rok temu nawet z Huty przyjechali jedni.....jakby Im miasta było za mało.....chyba , że ludzie boją się otworzyć drzwi i byli mocno zdesperowaniU nas zawsze miejscowe dzieciaki z kolędą chodzą.....a jak poprzebierani
Dorotko.
Ja nie zarejestrowałem się na forum ogrodniczym po to żeby kogokolwiek czymś straszyć, a jedynie po to, aby w miarę swoich możliwości dzielić się z innymi pasjonatami ogrodów i ogrodnictwa swoją wiedzą i doświadczeniem. Ponieważ od dawien dawna pogłębiam swoją wiedzę w zakresie fizjologii roślin, to jestem w stanie odkrywać kartki z kalendarza ich życia. Kolejne etapy rozwoju roślin ,,od nasionka do nasionka" uzależnione są od bardzo wielu czynników. Jednym z ważniejszych czynników wpływających na przebieg wegetacji roślin są warunki atmosferyczne których nie jesteśmy w stanie przewidzieć. Dlatego też od trzech lat kiedy to w zimie mamy jesień połączoną z wiosną dochodzi do pewnych anomalii w przyrodzie. To co powinno się stać w danym okresie nie oznacza jeszcze wcale tego, że musi się tak stać.
Co zaś dotyczy się roślin cebulowych, to przed zimą powinny one się ukorzenić (cebule), wypuścić podziemną rozetę i w takim stanie dotrwać do wiosny. Temperatury w grudniu oscylujące w granicach 10*C nie sprzyjają zimowemu spoczynkowi roślin i pomimo krótkiego dnia pobudzają je do aktywności życiowej. Jeżeli ten stan rzeczy nie ulegnie zmianie, to już niebawem zielone części roślin zaczną ukazywać się nad powierzchnią ziemi, a Przemkowi ciepła gleba w donicach podpędzi cebule w grudniu nadrabiając tym samym stracony wcześniej czas.
Pokusa czyha na każdym kroku W sklepach online kupuję tylko to czego nie mogę zdobyć na miejscu albo jak widzę że coś jest w atrakcyjnej cenie, tak jak w tym przypadku
Widzę że Ty też lubisz cebulowe Ogród wiosną będzie prezentował się bajecznie