Tylko pozazdrościć Z prawdziwą przyjemnością przyjąłbym taką grupkę artystów w sowich progach
Do mnie to tylko ksiądz przychodzi po kolędzie z ministrantami którzy zanucą coś pod nosem Bidoki są zazwyczaj tak zestresowani że nawet nie chcą się niczym poczęstować jak proponuję ale kasę bardzo chętnie
U mnie święta są zawsze bardzo rodzinne Dużo gości przewija się przez dom w tym czasie Wszyscy mają wolne więc to czas by się gościć w miłej atmosferze
W tym roku będą mieć oświetloną drogę prowadzącą do drzwi Na pewno nie zabłądzą
Też tak czasem robiłam, ale mnie tulipany wychodzą w budynku gospodarczym zbyt wcześnie, później się wyciągają i nie są zbyt rewelacyjne. Zrezygnowałam z tej metody jeśli chodzi o tulipany.
Doktorze fizjologii roślin bardzo ładnie to ująłeś
Dodam tylko że zbyt wczesne posadzenie cebulek i przetrzymywanie ich w pomieszczeniu gdzie temp jest za wysoka ( powyżej 5 *C )spowoduje wzrost roślin i tym samym zimą zawiązanie rachityczne kwiatów
Dwa lata temu w grudniu posadziłem 200 tulipanów do drewnianych skrzyń które stały przez całą zimę na zewnątrz w żaden sposób nie zabezpieczone One również wszystkie zakwitły na wiosnę
Ostatnie zimy w naszej szerokości geograficznej są bardzo łaskawe Można próbować różnych eksperymentów ale trzeba obserwować pogodę i robić to z głową by później się nie rozczarować