Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie

Życie w wiejskim ogrodzie

olga80 09:48, 29 gru 2015

Macham poświątecznie Idąc za Twoim przykładem posadziłam tulipany w donice, pomieszałam też białe hiacynty z szafirkami i czekam na wiosnę.Jestem ciekawa bieli u Ciebie.
Gardener27 18:33, 29 gru 2015

AsiaK_Z napisał(a)
Ooooo, nowe plany. Nowa szklarnia będzie To może Cię wszyscy odwiedzimy i pomożemy
Zauważyłam, że tulipany już posadzone, no to odliczamy czas do wiosny. Na 100% będzie pięknie, aż nam szczęki z wrażenia opadną.
A jak po świętach? Wszystkie smakołyki zjedzone? Pozdrawiam

Pomocnicy mile widziani
Im więcej czytam o szklarniach tym więcej mam wątpliwości Sam już nie wiem jaką bym chciał mieć by była praktyczna i służyła przez lata Ciężki orzech do zgryzienia ...
Tulipany posadzone do donic, ukorzeniają się w gospodarczym Na efekt trzeba czekać do wiosny czyli nie tak długo
Święta jak zawsze były bardzo rodzinne Dom pękał w szwach i nawet nie było kiedy odpocząć Od poniedziałku wróciłem do pracy i skończyła się sielanka
Macham
Gardener27 18:34, 29 gru 2015

Rumianka napisał(a)
Spodobał mi się bardzo Twój wieniec, taki oryginalny, pasujący w 100% do prawdziwego faceta...Zyskałeś Przemku jeszcze więcej w moich oczach...

Wygląda na to że mój wieniec nie taki straszny
Podziękował
Gardener27 18:52, 29 gru 2015

Agcia napisał(a)
Szklarnie taką niewielką złożysz w jeden dzień jeśli będziesz miał pomocnika lub dwóch. My tylko okno i drzwi poprawialiśmy na drugi dzień. Poliwęglan wygodny i lekki, nie parzy roślin, niektórzy narzekają, że ten komorowy się dobrze nie nagrzewa i nie ma w środku tyle światła ale nie wiem jak to jest dokładnie- my mamy panele poliwęglanowe ale zupełnie przezroczyste jak szkło. Nie wiem jak długo będą spełniać swoją rolę i może nie tak piękne ale oszczędność spora.
Pozdrawiam

Oglądałem film instruktażowy z montażu tego typu szklarni Bez pomocnika się nie obejdzie

Najbardziej martwi mnie fakt iż ta konstrukcja jest mało stabilna Każdy producent podkreśla iż powinna stać w miejscu osłoniętym a u mnie docelowo stanęłaby wręcz przeciwnie

Poliwęglan jest dobry dla roślin bo tak jak już napisałaś nie parzy ich ale jego sposób mocowania do konstrukcji za pomocą spinek u mnie się nie sprawdzi Czytałem w opiniach iż poliwęgla przy wietrze wpada w drgania a nawet może zostać zerwany z konstrukcji Wymusza to konieczność osadzania go na silikonie

Tak się zastanawiam czy szkło szklarniowe nie będzie lepsze w moich warunkach Można też zastopować szkło odymione które rozprasza światło

Straszny mam chaos w głowie i sam już nie wiem co myśleć o szklarni Jedno jest pewne Chcą ją mieć u siebie
Co z tego wyjdzie czas pokaże ...
Gardener27 19:04, 29 gru 2015

Flower1 napisał(a)
Przemku mam pytanko ,chciałabym wsadzic pare roz typu bonica i zastanawiam sie ile dac na metr ? w jakich odstepach sadzic zeby był fajny efekt?

Bonica jest różą która ładnie się krzewi Ja każdej wiosny dość radykalnie ją skracam przez co ma zwarty pokrój
Mam u siebie szpaler z tych róż Na 5 m rośnie 10 krzewów Efekt już w pierwszym roku był zadawalający
Myślę że też można spokojnie na 1 m2 sadzić jeden krzew tylko na efekt ,,buszu,, trzeba dłużej czekać

Juzia 19:08, 29 gru 2015

O jak brak mi takiego widoku....
Gardener27 19:09, 29 gru 2015

Warmia napisał(a)
Hej Przemuś Ty znowu zapracowany?
Macham i buziaki przesyłam

Oczywiście że zapracowany jestem Święta były tylko małym przerywnikiem a powrót do rzeczywistości był bardzo bolesny bo się strasznie rozleniwiłem
Muszę znowu się przestawić na zapierniczanie

Buziaczki
Warmia 19:10, 29 gru 2015

Jaka wysoka rośnie ta róża?
Gardener27 19:11, 29 gru 2015

Juzia napisał(a)
O jak brak mi takiego widoku....

Mnie też Codziennie przechodzę obok obecnie golasów i sobie powtarzam ... jeszcze trochę
Gardener27 19:13, 29 gru 2015

Warmia napisał(a)
Jaka wysoka rośnie ta róża?

W ciągu jednego sezonu pędy potrafią osiągnąć ponad metr
Jak ich na wiosnę nie skrócisz to masz olbrzymiego giganta