Ja w tamtym roku z 2 krzaczków koralika zrywałem owoce do samej jesieni Niesamowicie plenna odmiana którą polecam Twoje 3 sztuki mogę cię pozytywnie zaskoczyć
O to się nie martwię Zawsze są chętni na darmowe pomidorki byle się udały bo wszystko zależy od pogody
Pomysł zaczerpnięty z sieci Uprawiane na słomie warzywa pomidory, ogórki, papryka dużo lepiej rosną Słoma nagrzewa się i oddaje ciepło korzeniom dobrze trzyma wilgoć więc praktycznie nie trzeba podlewać i co najważniejsze sadzonki nie mają bezpośredniego kontaktu z ziemią więc mniej chorują Co z tego wyjdzie czas pokarze
Mam nadzieje że zaskoczyłem pozytywnie Właśnie wróciłem do domu Od 16 siedzę w ogrodzie i nie mogę go doprowadzić do ładu Pewnie jak bym znalazł dobrą latarkę wyrywałbym chwasty nadal ale jutro też jest dzień i staram się nie dać zwariować Myślę że przy tym tempie do niedzieli wszystko ogarnę Pozdrawiam
Niestety nikt z domowników nie podziela mojej pasji Ogrodem i warzywnikiem zajmuję się sam Czasem brat pomoże mi przy koszeniu trawników po wielkich prośbach Póki mnie to cieszy i mam siłę to daję radę
Pierwszy raz wcielam pomysł w życie Sam jestem co z tego będzie
Moje rosną w skrzyniach też w bardzo słonecznym miejscu Na razie to maleństwa ale jak pięknie pachną Najbardziej wyczuwalny ich zapach jest po zmierzchu który unosi się w całym ogrodzie Szkoda że jest tak mało zapachowych kwiatów