Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

iwka 18:47, 28 maj 2014

Śliczny ten szczawik, myślałam że to pokojowy kwiatek. A jak szybko podrósł. U mojej babci zawsze stał na parapetach w domu. Ginie na zimę czy to bylina?
Gardener27 18:56, 28 maj 2014

Kondzio napisał(a)
Warzywnik imponujący zazdroszcze wielkości i szklarenki mam nadzieje ze dorobię sie w następnym roku

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

Gardener27 19:05, 28 maj 2014

iwka napisał(a)
Śliczny ten szczawik, myślałam że to pokojowy kwiatek. A jak szybko podrósł. U mojej babci zawsze stał na parapetach w domu. Ginie na zimę czy to bylina?

Ja też u siebie w domu mam szczawik na parapetach który kwitnie przez cały rok W naszym klimacie uważany jest za roślinę jednoroczną choć tej zimy wiele mi przeżyło w gruncie co mnie zaskoczyło Należy jesienią wykopywać bulwy i przechowywać do wiosny w suchym i chłodnym pomieszczeniu

Gardener27 19:11, 28 maj 2014

Napia napisał(a)
Przemku, czy można już ciąć hakuro? U Ciebie piękne , a ja mam młodziutką, wsadzoną trzy miesiące temu. Chciałabym jej nadać ładny pokrój, a na razie białoróżowelistki zrobiły się nieładne, lekko brązowe na końcach

Agnieszka u mnie podobnie Młode liście które tak ładnie się przebarwiają na wiosnę są jednocześnie bardzo wrażliwe na suszę i palące słońce Ja jeszcze nie przycinam bo ochłodziło się i zaczęło padać więc pojawią się jeszcze nowe przyrosty które będą zachwycać Cięcie myślę że dopiero za 2-3 tygodnie

Gardener27 19:51, 28 maj 2014

Ewa4 21:53, 28 maj 2014

Przemku ja do Ciebie wpadam po poradę odnośnie hakuro a tu jeszcze nie spytałam a już odpowiedz widzę dzięki .Pozdrawiam
Napia 22:00, 28 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Agnieszka u mnie podobnie Młode liście które tak ładnie się przebarwiają na wiosnę są jednocześnie bardzo wrażliwe na suszę i palące słońce Ja jeszcze nie przycinam bo ochłodziło się i zaczęło padać więc pojawią się jeszcze nowe przyrosty które będą zachwycać Cięcie myślę że dopiero za 2-3 tygodnie

Przemku, dziękuję! Kamień spadł mi z serca Tego się będę trzymać Pozdrawiam serdecznie
Gardener27 22:24, 28 maj 2014

Ewa4 napisał(a)
Przemku ja do Ciebie wpadam po poradę odnośnie hakuro a tu jeszcze nie spytałam a już odpowiedz widzę dzięki .Pozdrawiam

To telepatia Ewuś w sprawie roślin w projekcie napiszę jutro bo znowu zaśpię do pracy Pozdrawiam również

iwonaal 09:16, 29 maj 2014

Pozdrawiam cieplutko.
makkasia 09:56, 29 maj 2014

Przemku krzewuszka tak jak nazwa wskazuje jest wspaniała
Warzywnik wygląda jak z katalogu
Pozdrawiam ciepło