Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

laurowisnia 10:08, 29 maj 2014

Zaskoczyłeś mnie tym szczawikiem, wiesz zastanawiałam się czy to może jakaś sałata z tych czerwonych ale za bardzo to było bordowe. Ja miałam często heliotropa, nawet wysiewałam i różnie rósł, najlepiej w ziemi w słonecznym miejscu.
MagdalenaK8 10:52, 29 maj 2014

Przemciu piękne zdjęcia, szczawikiem zaskoczyłeś... Heliotrop niech rośnie pięknie . Jak zawsze wyciągasz króliczka z rękawa .
Pozdrawiam
iwka 13:01, 29 maj 2014

Patrzę i patrzę na ten szczawik no i muszę go mieć, jest cudny.
Przemku powiedz czy bulwy ok. 2cm warto kupić, będą ok, bo tylko takie znalazłam.
Mirella 17:03, 29 maj 2014

Przemko,zerkniesz do mnie ? czy mój Szczawik to ten sam co masz na rabatce.?
admete 17:40, 29 maj 2014

Warzywnik cudo!!!!!!!

Pozdrowienia zostawiam

Gardener27 17:41, 29 maj 2014

makkasia napisał(a)
Przemku krzewuszka tak jak nazwa wskazuje jest wspaniała
Warzywnik wygląda jak z katalogu
Pozdrawiam ciepło

Masz rację krzewuszki o tej porze zapierają dech w piersiach bogactwem kwiatów W swoim ogrodzie mam ich parę odmian o różnych liściach i kolorze kwiatów Byłem dzisiaj w szkółce i znalazłem odmianę o bordowych liściach Muszę koniecznie ją kupić i gdzieś jeszcze upchnę w ogrodzie
Dziękuję za odwiedziny i słowa uznania
Pozdrawiam
Gardener27 17:42, 29 maj 2014

iwonaal napisał(a)
Pozdrawiam cieplutko.

Gardener27 17:47, 29 maj 2014

laurowisnia napisał(a)
Zaskoczyłeś mnie tym szczawikiem, wiesz zastanawiałam się czy to może jakaś sałata z tych czerwonych ale za bardzo to było bordowe. Ja miałam często heliotropa, nawet wysiewałam i różnie rósł, najlepiej w ziemi w słonecznym miejscu.

Faktycznie z daleka może szczawik wyglądać jak sałata Nawet taką mam w warzywniku

Heliotrop rośnie w doniczce w mocno nasłonecznionym miejscu którego podobno nie bardzo lubi Kupię jeszcze jedną sadzonkę i posadzę do gruntu żeby mieć porównanie

Pozdrawiam!

Gardener27 17:50, 29 maj 2014

MagdalenaK8 napisał(a)
Przemciu piękne zdjęcia, szczawikiem zaskoczyłeś... Heliotrop niech rośnie pięknie . Jak zawsze wyciągasz króliczka z rękawa .
Pozdrawiam

Dzięki Madziu Mam nadzieję że jeszcze nie raz pozytywnie Cię zaskoczę Pozdrawiam !

Gardener27 17:56, 29 maj 2014

iwka napisał(a)
Patrzę i patrzę na ten szczawik no i muszę go mieć, jest cudny.
Przemku powiedz czy bulwy ok. 2cm warto kupić, będą ok, bo tylko takie znalazłam.

Faktycznie coś w nim jest a najlepiej prezentuje się w donicach Myślę że takie 2 cm bulwy będą jak najbardziej ok Jest taki patent ułatwiający życie ze szczawikiem Bulwy sadzimy do doniczek a jak się ukorzenią i mają ładną rozetę sadzimy z doniczkami do ziemi Na jesień wykopujemy całość i wnosimy do piwnicy Bulwa cały czas jest w doniczce i nie ma kłopotu z jej szukaniem na rabacie i przechowywaniem