Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Życie w wiejskim ogrodzie » Edycja postu

Życie w wiejskim ogrodzie

Napia 21:46, 29 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Heliotrop rośnie w doniczce w mocno nasłonecznionym miejscu którego podobno nie bardzo lubi Kupię jeszcze jedną sadzonkę i posadzę do gruntu żeby mieć porównanie

Pozdrawiam!

Śliczne zestawienie!
Mathildis 01:48, 30 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Ja też u siebie w domu mam szczawik na parapetach który kwitnie przez cały rok W naszym klimacie uważany jest za roślinę jednoroczną choć tej zimy wiele mi przeżyło w gruncie co mnie zaskoczyło Należy jesienią wykopywać bulwy i przechowywać do wiosny w suchym i chłodnym pomieszczeniu

Gdyby nie to kłopotliwe wykopywanie bulw szczawik byłby niezłą konkurencją dla bordowych żurawek

O reklamacji nasion i szczęśliwym zakończeniu poczytałam, nasadzenia donicowe obejrzałam... a teraz idę spać, bo nie wiem kto jutro za mnie wstanie
asiach 08:45, 30 maj 2014

Miłego dnia
iwka 09:09, 30 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Faktycznie coś w nim jest a najlepiej prezentuje się w donicach Myślę że takie 2 cm bulwy będą jak najbardziej ok Jest taki patent ułatwiający życie ze szczawikiem Bulwy sadzimy do doniczek a jak się ukorzenią i mają ładną rozetę sadzimy z doniczkami do ziemi Na jesień wykopujemy całość i wnosimy do piwnicy Bulwa cały czas jest w doniczce i nie ma kłopotu z jej szukaniem na rabacie i przechowywaniem

Dzięki za poradę. Pewnie w tym roku już nie będzie taki ładny, ale kupię sobie i niech rośnie
Maria667 13:55, 30 maj 2014

Gardener27 napisał(a)

Mój duży a Twój bardzo romantyczny i elegancki Jesteś konsekwentny w realizowaniu marzeń W tym roku kurnik a za rok szklarnia Na pewno Ci się uda Pozdrawiam !

Przemku!
Warzywnik jak okiem sięgnąć! Końca nie widać.
Piękny i zadbany. Podobno są teraz modne
katarzynkak 15:47, 30 maj 2014

Witaj Przemku

Fajny ogród, widac, że lubisz spędzać w nim czas.

Pozdrawiam,
k
Gardener27 19:57, 30 maj 2014

Mathildis napisał(a)

Gdyby nie to kłopotliwe wykopywanie bulw szczawik byłby niezłą konkurencją dla bordowych żurawek

O reklamacji nasion i szczęśliwym zakończeniu poczytałam, nasadzenia donicowe obejrzałam... a teraz idę spać, bo nie wiem kto jutro za mnie wstanie

Ciekaw jestem jak wyglądało Twoje poranne wstawanie ? Ja ostatnio nie mogę się zwlec z łóżka do pracy Wybiegam z domu z kanapką w ustach i pędzę samochodem żeby nadrobić drzemkę po drodze

Szczawik należy do grona roślin jak canny mieczyki i dalie Niestety trzeba wykopać i przechować przez zimę ale jest piękny

Miło że wpadłaś Pozdrawiam
Gardener27 20:06, 30 maj 2014

Maria667 napisał(a)

Przemku!
Warzywnik jak okiem sięgnąć! Końca nie widać.
Piękny i zadbany. Podobno są teraz modne

Warzywniki wracają do łask To nie te czasy że uprawiało się warzywa na końcu działki w krzakach żeby ich nikt nie widział bo szpecą ogród Dobrze skomponowany warzywnik jest równie piękny jak kolorowa rabata
Gardener27 20:08, 30 maj 2014

katarzynkak napisał(a)
Witaj Przemku

Fajny ogród, widac, że lubisz spędzać w nim czas.

Pozdrawiam

Hej Kasiu !

Masz rację uwielbiam spędzać wolne chwile w ogrodzie nie tylko odpoczywając ale też pracując

Pozdrawiam!

Napia 01:30, 31 maj 2014

Przemku, zdradź proszę czym karmiłeś w zeszłym roku begonie w skrzynkach na płocie Były obłędne! Też takie chcę! Kupiłam różowe begonie stale kwitnące, w zeszłym tygodniu przebarwiły się na czerwono, a ich listki pociemniały. Czy to możliwe?