Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Madzenka 21:34, 01 lis 2016

Łobuzy światowe psiaki po rodzicach
iwka 09:17, 02 lis 2016

Jakie cudne psiaki

Też nic nowego nie napiszę jak to, że bardzo lubię Twój ogród

A to bordowe piękne to rozchodnik jakiś? tak po listkach poznaję, śliczny kolor

laurowisnia 12:30, 02 lis 2016

Ewik napisał(a)

Dziekuje i już zaczynam tęsknić za ich widokiem

Ewa, jeszcze za wcześnie, umawiamy się, że od stycznia będziemy, tym bardziej, że wciąż kwitną jak pokazujesz.
Ewa777 13:36, 02 lis 2016

Pięknie jeszcze kwitną u Ciebie róże. Rozchodnik ma śliczny kolor - taki mi ciągle chodzi po głowie, chociaż rozchodników nie lubię Psiaczki słodziutkie
Ewik 08:12, 03 lis 2016

Dziewczyny, rozchodnik to taki zwykły jest, stara odmiana, wziełam sporą kępę z działki i rosnie jak szalony, jest dosc wysoki, początkowo jest jasno rózowy i potem stopniowo ciemnieje . Mam go w słońcu , w półcieniu, na murku pod brzozami daje radę a tam ekstremalne warunki są, nawet śmiałki podeschły.
Jeśli chcecie nie ma problemu

Agata , ok od stycznia , nawet dzis zauwazyłam , że Ola pokazała kolorek na pączku, że moze da rade rozwinąć .
Tereska, Baronesse i Leosie otwierają kolejne kwiaty , kończy Pastella i Petittcoat . Eglantyne i vino mają pączki ale stoją w takiej fazie juz ponad 2 tygodnie, ze z nich raczej nic nie będzie .
Ewik 08:37, 03 lis 2016

Dziewczyny,od jakiegoś czasu dumam nad tym miejscem i nie mogę sie zdecydować .
otóż jak pamiętacie na wiosnę powstał murek , po kilku miesiącach okazało sie, ze musieliśmy zmieniąc granicę działki , powstał płot . na ponizszych fotkach tak to wygląda .
Chcę przedłuzyć murek i teraz pojawia sie zagwozdka , poniewaz jak pojde tak jak jest bedzie szeroki tylko na ok 50 cm , jesli chciałabym szerszy trzeba by rozkuc około 4 metry murku ( do łuku ) .
mam dylemat i jak nigdy nie moge sie zdecydowac. prosze o podpowiedzi wszelakie

poniżej wklejam fotki

UrsaMaior 09:58, 03 lis 2016

Aaaaa Ostatnia fotka spowodowała, że nie jestem w stanie dać żadnej rady, bo nie widzę o co cho
Ewik 11:44, 03 lis 2016

Niestety nie mam innych fotek . Tam foce głównie futra bo tam biegają
Anda 16:09, 03 lis 2016

Wg mnie 50 cm to baaardzo mało. Gdybym to ja miała robić to zrobiłabym szerzej.
Psiaki słodziutkie
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 16:47, 03 lis 2016

Ewa dziękuję za odzew.właśnie te 50 cm nie daje mi spokoju, myślałam tak o ok 80 .