Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek z futrzakami i kamieniami » Edycja postu

Ogródek z futrzakami i kamieniami

Ewik 19:45, 18 paź 2015

MirellaB napisał(a)
Ewunia jakie piękne deszczowe fotki U mnie róże zmarzły Macham do Ciebie niedzielnie

U mnie też większość tych otwartych kwiatów zmarzła , ale widzę, że niektóre co miały malutkie pączki jakby sie powiekszały
Ewik 20:25, 18 paź 2015

Maluszki

Summer Song & Summer Wind Azurowa Amhara

Summer Romance & Summer Love

Flower1 14:13, 19 paź 2015

Ale cudenka!Sliczne
olga80 15:58, 19 paź 2015

kwiaty skąpane w deszczu cudne takie magiczne a maluchy słodkie
Viola 18:33, 19 paź 2015

Ewik napisał(a)
Maluszki

Summer Song & Summer Wind Azurowa Amhara

Summer Romance & Summer Love

Kopiuj - Wklej
Ewik 20:33, 19 paź 2015

Dziewczyny , bardzo proszę o wasze opinie - wszystkie mile widziane .

Otóż , w końcu wycielismy 2 świerki rosnące na skarpie, czym zyskałam dobrych kilka metrów , górę , przy płocie uzupełnilismy szmaragdami i teraz pod płotem jest spójnie, przed nimi są miskanty i inne trawy, kuliste zywotniki i rozchodniki .Jest to sucha skarpa i za dużo na górce nie chce kombinować .

Schodzimy na dół - są fioletowo, bordowe zurawki, niskie trawki, troche wyżej co ok 1,5 metra buksiki, poprzetykane piórkówkami, bedzie tam szałwia, lawenda i takie tam zwykłe byliny, nic szczególnego .Mam tam też róze .
Jakby na zakrecie rosła 1 hortensja phantom - po wycieciu świerka dołozyłam 2 szt i obok ok 1,2 od niej wymyśliłam róże rosarium .Chwalą , ze zdrowa, cały czas kwitnie, niby pnąca ale raczej rosnie nie wyzej niz 1,5 a na mojej szóstej klasie to raczej sie nie rozbuja . No i byłoby cacy ale miałam w donicy cudną Nahemę i zaklepane miejsce aczkolwiek plany uległy zmianie i ..... chodziłam , myślałam , no i dałam ją na tę skarpę, w nogach bedzie miała munstead wood ( pierwotnie 2 szt ) ale zastanawiam sie czy Clare Marschall by tam pasowała , natomiast z boku byłaby ta Rosarium - i tu nie jestem pewna czy to bedzie pasowało .

Dziewczyny prosze o opinie , wszelkie .

Niby widziałam w necie połączenie rosarium z edenem , z mini edenem , z giardiną ale sama nie wiem .
Myślałam, żeby cos miedzy nie wcisnąć ale nie ma miejsca .

Coraz bardziej chodzi mi po głowie obok nahemy inna pnąco-krzaczasta np giardina, klasztorna itp .

uff ale sie rozpisałam
bozga 20:41, 19 paź 2015

Ale plan Rozmach na całego, ja tu niewiele mogę powiedzieć, bo na różach się nie znam ani w ząb, ale skoro jest tam Phantom to na pewno będzie ładnie
Ewik 20:49, 19 paź 2015

Dzieki , wydaje mi sie , że Rosarium do phantoma by pasowała, ale teraz Nahema sie rozgościła .

ponizej to miejsce ale nie oddaje wielkości bo fotka z boku, mało wyrażne ale chodzi o kolory

Anda 20:50, 19 paź 2015

Zastanawiam się. Na fotce nie mogę przeczytać napisów.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Ewik 20:55, 19 paź 2015

Anda napisał(a)
Zastanawiam się. Na fotce nie mogę przeczytać napisów.

Ups, spróbuje poprawić, u góry nahema i rosarium , pod nahemą munstead , z boku rosną 3 ksiezniczki Alexandry