Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu

Egzotyczna wyspa na Podkarpaciu

Piotr_ 21:16, 06 mar 2016

hanka_andrus -Już szaleję jeśli pogoda pozwala na takie coś, i powoli idzie ku wiośnie , zauważyłem że firletka poszarpana zaginęła niema jej przyszła do ogrodu sama i odeszła sama była z 2 lata samosiewki a już ją pokochałem.
Piotr_ 21:48, 07 mar 2016

Dziś byłem kupić ziemię w ogrodniczym i będę przesadzał kwiatki domowe bo pogoda paskudna
Piotr_ 17:13, 09 mar 2016

Dziś zrobiłem dzień wyjazdowy i byłem w ogrodniczym po nasionka warzyw i kwiatów oczywiście.
Potem polazłem do ogrodu poprzesadzać byliny i oczyścić rabaty z sucharów bo wiosna wnet
hanka_andrus 17:19, 09 mar 2016

Rabatowe suchary o tej porze najbardziej denerwują! Na szczęście swoje już wczoraj usunęłyśmy z wnusią.

Jestem ciekawa Twojego wiosennego ogrodu.
Piotr_ 20:37, 10 mar 2016

Witaj
W ogrodzie cisza mgła od rana do nocy więc niema co fotografować.
Wysiałem nasionka stipy trochę z ciekawości czy wyjdzie i wyszła po 5 dniach. Resztę wysieję dopiero może za tydzień lub po Wielkanocy kiedy będzie więcej światła dziennego.
Tulipany ładnie rosną w ogrodzie maki i inne byliny nawet storczyki ogrodowe pokazały głowy
Gardener27 21:03, 10 mar 2016

Piotrze zakupy internetowe imponujące Zawsze podziwiam osoby które mają u siebie w ogrodzie rośliny egzotyczne które w naszej strefie klimatycznej nie zimują i trzeba je wykopywać Obecnie zrezygnowałem ze wszystkich jakie do tej pory miałem Zrobiłem się bardzo wygodny/praktyczny Mam jedynie 3 doniczki agapantów które darzę ogromnym sentymentem choć jeszcze nie doczekałem się ich kwiatów, być może w tym roku się uda
Wiosna zbliża się wielkimi krokami Większość cebulowych już na powierzchni a część z nich już kwitnie U mnie dopiero powoli zaczynają krokusy Irysy w tamtym roku wyszły za wcześnie i niestety wszystkie zmarzły
Muszę wybrać się na giełdę po stokrotki do skrzyń ale na następny tydzień zapowiadają duże ochłodzenie i chyba dopiero na święta coś stworzę dekoracyjnego w ogrodzie
Życzę owocnej pracy w ogrodzie i samych słonecznych dni
Piotr_ 21:26, 10 mar 2016

Gardener27- Witaj zawsze kręciły mnie cieplejsze kraje i rośliny ,,Nie z tej ziemi Polskiej" i tak idę w tym kierunku mam też agapanty niebieski i biały i już zaczynają wyrastać w piwnicy, niebieski kwitł, a ma 3 lata w pierwszym roku nie kwitł wcale, w drugim jednym pędem, a w trzecim (2015) było 5 pędów.
Na białym spodziewam się w tym roku 1 pędu przynajmniej, muszę nawóz im zadatkować jeszcze na wiosnę.
Foto z 2014 roku znalazłem

I z 2015 pierwsze było 4 pędy potem ukazął się 5 to dopiero cieszło
hanka_andrus 22:47, 10 mar 2016

Agapanty śliczne, miałam niebieskiego, ale nie przetrwał tej zimy w mojej piwnicy, natomiast w tej samej piwnicy alstromerie , nawet zakwitły na bezchlorofilowych pędach.

Powodzenia!
Flower1 08:06, 11 mar 2016

Piotr_ napisał(a)
Gardener27- Witaj zawsze kręciły mnie cieplejsze kraje i rośliny ,,Nie z tej ziemi Polskiej" i tak idę w tym kierunku mam też agapanty niebieski i biały i już zaczynają wyrastać w piwnicy, niebieski kwitł, a ma 3 lata w pierwszym roku nie kwitł wcale, w drugim jednym pędem, a w trzecim (2015) było 5 pędów.
Na białym spodziewam się w tym roku 1 pędu przynajmniej, muszę nawóz im zadatkować jeszcze na wiosnę.
Foto z 2014 roku znalazłem

I z 2015 pierwsze było 4 pędy potem ukazął się 5 to dopiero cieszło

Ło matko jakie piekne cudny kolor.
Piotr_ 13:42, 11 mar 2016

Witajcie dzięki za pochwały w ogrodzie powoli tętni życie dziś chociaż ładniej niż wczoraj