Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-)

Mam chyba 1000 pomysłów, tylko czasu brak ;-)

Edit 23:39, 26 maj 2015

Zielona napisał(a)
Stipa I to wypasiona

PS Rożaneczniki cudne! Fajnie też posadziłaś biało-zielone hosty. Będą ładnym, kontrastującym dywanem pod iglakami. Zauważyłam też dużą choinę kanadyjską Tniesz ją, czy prowadzisz naturalnie?

Dziękuję bardzo za rozwianie moich wątpliwości Cieszę się, że udało mi się w końcu nabyć tę stipę
Co do choiny to nic z nią nie robię a różaneczniki? Zgadnij gdzie je podpatrzyłam? W szczególności te różowe mam ich pięć w jednym rzędzie
Zielona 00:38, 27 maj 2015

Wróciłam jeszcze raz do tych zdjęć stipy. Bo mam jeszcze wątpliwość... czy to nie jest jakiś carex - amazon mist albo frosted curls.
Stipa ma delikatne miękkie źdźbła, kiedy są zielone. A carexy są sztywniejsze i zakończone czasem takim "loczkiem". Hmm...
Magdalena25 08:50, 27 maj 2015

Edit napisał(a)

Witam!
Piękny ogród, bardzo zadbany. Z wielką przyjemnością przecztałam cały wątek i będę Cię odwiedzać
Co ile masz posadzone miskanty?
Pozdrawiam i zapraszam do mnie
Mathildis 09:49, 27 maj 2015

Nie widać by brakowało Ci czasu na ogród wszystkie roślinki zdrowe i wypielęgnowane

Co do trawy to skłaniam się do drugiego zdania Marty, że to jednak jakiś carex...
Edit 12:53, 27 maj 2015

Zielona napisał(a)
Wróciłam jeszcze raz do tych zdjęć stipy. Bo mam jeszcze wątpliwość... czy to nie jest jakiś carex - amazon mist albo frosted curls.
Stipa ma delikatne miękkie źdźbła, kiedy są zielone. A carexy są sztywniejsze i zakończone czasem takim "loczkiem". Hmm...

Oooo, to się zmartwiłam, że nie udało mi się jednak stipy kupić coś czułam, że w ogrodniczym sami pewności nie mają ale skoro to jest carex, to w takim razie jakie jeszcze trawy kupiłam, hi, hi.
Kupiłam jeszcze inne z myślą, że to właśnie carex frosted curls.
Oj, ostatni raz kupiłam coś bez nazwy....
Ps. Dzięki, że wróciłaś do tych fotek, bo już te rzekome stipy dzielić chciałam
Edit 13:10, 27 maj 2015

Na tym zdjęciu widać, że ta trawa jest soczystego zielonego koloru i ma "okrągłe" źdźbła. Ciekawi mnie jakie źdźbła ma carex mint lub frosted curls. Hmmm.
Edit 13:16, 27 maj 2015

Bo te inne trawy co myślałam, że to carex frosted curls mają źdźbła "płaskie" i są bardziej "srebrne", więc co to za trawa? Czy ktoś wie..?
Edit 13:19, 27 maj 2015

Magdalena25 napisał(a)

Witam!
Piękny ogród, bardzo zadbany. Z wielką przyjemnością przecztałam cały wątek i będę Cię odwiedzać
Co ile masz posadzone miskanty?
Pozdrawiam i zapraszam do mnie

Dziękuję bardzo za odwiedziny
Miskanty sadziłam co 130 -140 cm.
Pozdrawiam i zapraszam częściej
Edit 14:23, 27 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Nie widać by brakowało Ci czasu na ogród wszystkie roślinki zdrowe i wypielęgnowane

Co do trawy to skłaniam się do drugiego zdania Marty, że to jednak jakiś carex...

Pielęgnuję to co już mam / to fakt/ ale jeszcze by się innych miejsc w ogrodzie chciało i właśnie na to czasu jest mało. Chciałabym np. warzywka w skrzyniach takich jak w realizacji Danusi ale nawet się teraz za to nie zabieram bo full pracy i czasu trzeba w to włożyć. No ale niestety bez roboty nie można mieć ładnego ogrodu
Dziękuję i zapraszam do mnie ponownie
Edit 00:55, 28 maj 2015

Azalie zaczynają kwitnienie