Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

olga80 13:03, 02 paź 2015

na życzenie Iwonki foto

czy oprócz chemii wrotycz na to podziała
Agania 14:14, 02 paź 2015

a fuj...co za brzydactwo, a przyszłam się pozachwycać pięknem, ratuj ogród Iwonko
Agania 14:28, 02 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Dziś odpoczywam po męczącym weekendzie. Jak w pracy powiedziałam dziewczynom, ze nie lubię weekendów, to się zdziwiły:

Na szczęście świeciło słoneczko. Więc miły obchód był rankiem przed poranną kawą

Trawa powoli odrasta po wertykulacji. Troszkę nierówno, ale się nie zdecydowałam w sobotę na koszenie- nie było czasu

I o to mnie chodziło cudownie w tym słoneczku i w końcu wypoczęłaś
Ja też wracam zmęczona do pracy po weekendzie i też się dziwią
Iwk4 15:02, 02 paź 2015

Agania napisał(a)
a fuj...co za brzydactwo, a przyszłam się pozachwycać pięknem, ratuj ogród Iwonko

Agatko, ten pędrak tak ślicznie wyszedł na fotce. Pędrak
Taki wyraźny, mi się nie udaje go tak sfocić. Moje zawsze rozgniatam butem (a fuj ... ) albo daję ptaszkom na pożarcie Jak Olga zrobiła taką fotkę wyraźną, poprosiłam, by u mnie wkleiła jako dodatek do problemu pędraków. Nie jestem pewna, czy wrotycz na te paskudy działa
Ja takie znajduję jak dziewiczy teren przekopuję, wszystkie wybieram, aby mi roślinek nie pożarły W kompoście też takie znalazłam, jak trawę wyrzucałam. Kiedyś czytałam u Łukiego, że też w kompoście znajduje. Niby te kompostowe są pożyteczne, ale na rabaty ich nie zapraszam
Iwk4 15:03, 02 paź 2015

Agania napisał(a)

I o to mnie chodziło cudownie w tym słoneczku i w końcu wypoczęłaś
Ja też wracam zmęczona do pracy po weekendzie i też się dziwią

Agatko, zawsze po weekendzie trzeba odpocząć
Dziś też świeci słoneczko. Bergenia zaczyna się wybarwiać. Chyba skoczę na fotki do ogrodu
Iwk4 15:08, 02 paź 2015

Ewa777 napisał(a)
Iwonko, dużo siły życzę Ci na ten nadchodzący weekend
Ja wybieram się w podróż do Częstochowy

Ewuniu, w tym sezonie sporo podróżujecie. Troszkę zazdroszczę wam. Tak miło mi się z wami podróżowało do Pęchcina.
Jedziecie na Jasną Górę?
U nas też jest pielgrzymka, ale nie mogę jechać
Reszta na pv
Iwk4 15:21, 02 paź 2015

Rumianka napisał(a)
Przyszłam przywitać się oficjalnie, gdyż od jakiegoś czasu cichaczem regularnie spaceruję w Twoim pięknym i bardzo klimatycznym ogrodzie. Wszystko takie wypielęgnowane i dopracowane w każdym calu. Bardzo sympatycznie.

Witaj u mnie Elisabeth. Czyli Elu? Tak się do Ciebie zwracają?
Miło cię gościć. Zapraszam częściej. Pytaj się, jak będę wiedziała, to podpowiem Bardzo się cieszę, że podoba Ci się u mnie
Wpadłam do ciebie i grzybki widziałam. Ja ich w lesie nie widzę, za to mój M uwielbia je zbierać, w niedzielę sporo mieliśmy do suszenia. Zapasy na grzybową z suszonych grzybów i pierogi już mam zapewnione
Iwk4 15:23, 02 paź 2015

olga80 napisał(a)
Iwonka Twoja pomoc jak zawsze nieoceniona bardzo dziękuję dziś była w sklepie ochrony roślin i pan stwierdził, że to pędrak zakupiłam oprysk tylko muszę czekać jak troszkę się ociepli ale czy zdąze w tym roku opryskać nie wiem ale na wiosnę zrobie z nim porządek

Ogla, ja bym polała teraz. W dzień jest jeszcze ciepło. Po co czekać do wiosny? Głodne pożrą przez bezśnieżną zimę masę korzonków
Ewa777 16:10, 02 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Ewuniu, w tym sezonie sporo podróżujecie. Troszkę zazdroszczę wam. Tak miło mi się z wami podróżowało do Pęchcina.
Jedziecie na Jasną Górę?
U nas też jest pielgrzymka, ale nie mogę jechać
Reszta na pv

Tym razem jadę sama
Nic nie dostałam na pv
Iwk4 16:20, 02 paź 2015

Tak ładnie świeci słoneczko, troszkę późno wyszłam, bo barony już nie miały dobrego światła. Są już w cieniu.
Ale kilka portretów roślinek świeżych złapałam. Chociaż na jesień mniej jest do focenia. Ogólny zarys rabat się nie zmienia, nie ma co powtarzać tych samych ujęć. .
Przechowała mi się zwykła pelargonia, wsadziłam ją na rabatę, a teraz czerwienią przebija zza FC

Podobnie jak Montana:

Zaczyna robić się jesiennie:
Winobluszcz pięciolistkowy zaczyna się przebarwiać: