Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

Iwk4 13:34, 13 sty 2016

Dominiko, to ogród w Tarnowie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1391-wizytowka-ogrod-w-tarnowie
Byłaś tam? Zakochana jestem w tej ścianie różanej. Wiem, że to troszkę potrwa, zanim one urosną, ale ogrodnik musi się uczyć cierpliwości. Masz na zielono link do tego ogrodu. Kliknij i pospaceruj po nim. Naprawdę warto. Co do miejsca u ciebie, musisz się zastanowić, czy chcesz same róże, czy jako wypełnienie dasz byliny. W jakim kolorze są twoje róże? I przez kilka godzin dziennie lubią słoneczko.

Idę do ciebie. Pokaż potencjalną rabatę dla róż
Dominika11 13:39, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, to ogród w Tarnowie.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1391-wizytowka-ogrod-w-tarnowie
Byłaś tam? Zakochana jestem w tej ścianie różanej. Wiem, że to troszkę potrwa, zanim one urosną, ale ogrodnik musi się uczyć cierpliwości. Masz na zielono link do tego ogrodu. Kliknij i pospaceruj po nim. Naprawdę warto. Co do miejsca u ciebie, musisz się zastanowić, czy chcesz same róże, czy jako wypełnienie dasz byliny. W jakim kolorze są twoje róże? I przez kilka godzin dziennie lubią słoneczko.

Idę do ciebie. Pokaż potencjalną rabatę dla róż
nie byłam w Tarnowie zaraz tam pospaceruję.

właśnie róże mam kolorystycznie taki misz masz

tak się zastanawiam, że może przy domu, albo w duzych prostokatnych donicach na tarasie - jak myslisz ????
Iwk4 13:55, 13 sty 2016

Dziś sporo sikorek lata po ogrodzie.
Na tarasie na stole wysypałam troszkę ziaren, aby je obserwować. Przylatują, zabierają ziarenko i odlatują. Karmnik mam w głębi ogrodu na drzewie

A tu taki mini karmnik

jona 18:16, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, chciej. Róże są piękne. I wiesz, już w zeszłym roku doszłam do tego, że jeśli się chce, by w ogrodzie się działo, to podstawy ogrodu tworzą wiosną rośliny cebulowe, w maju-czerwcu różaneczniki, potem są róże, potem hortensje i na końcu trawy. A zimą kulki, kostki bukszpanowe i inne zimozielone. Jak zgromadzisz w ogrodzie te roślinki, zawsze będzie kolorowo i pachnąco. No chyba, że ktoś lubi minimalizm. ja wole kolor, zapach, ... ach, już nie mogę się doczekać. Nie mogłabym mięć białego ogrodu

Jaki fajny poradnik ogrodowy w pigułce: wiosną cebulowe, potem różaneczniki i kolejno róże, hortensje i trawy, no i oczywiście zimozielone . Bardzo mi się podoba
olga80 19:40, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Dominiko, chciej. Róże są piękne. I wiesz, już w zeszłym roku doszłam do tego, że jeśli się chce, by w ogrodzie się działo, to podstawy ogrodu tworzą wiosną rośliny cebulowe, w maju-czerwcu różaneczniki, potem są róże, potem hortensje i na końcu trawy. A zimą kulki, kostki bukszpanowe i inne zimozielone. Jak zgromadzisz w ogrodzie te roślinki, zawsze będzie kolorowo i pachnąco. No chyba, że ktoś lubi minimalizm. ja wole kolor, zapach, ... ach, już nie mogę się doczekać. Nie mogłabym mięć białego ogrodu

Iwonka jak zwykle rzeczowo i bardzo pomocnie Poczytuję bo ja tez lubię kolor i różnorodność i mam dużo do zrobienia w swoim ogrodzie a takie rady są na wagę złota. Muszę pooglądać ogrody w Tarnowie koniecznie.
eda 19:43, 13 sty 2016

Iwonko zapracowana planowaniem jak tam co słychać poczytałam i fotki ptaszków oblukałam szczęśliwe bo najedzone Macham serdecznie
Iwk4 19:51, 13 sty 2016

Cześć Edytko
Kończę na jutro gazetkę, temat aktualny: Ptasia stołówka

Olga, Joasiu
, cieszę się, że moje wypociny się mogą przydać
Buziaki dla was

Idę do Dominiki, bo tam planowanie

MirellaB 19:52, 13 sty 2016

Sikoreczki są piękne. Do mnie przez trzy kolejne lata przylatywała sikoreczka bez jednej nóżki Ciekawe co się z nią stało.
eda 19:56, 13 sty 2016

Iwk4 napisał(a)
Cześć Edytko
Kończę na jutro gazetkę, temat aktualny: Ptasia stołówka

Olga, Joasiu
, cieszę się, że moje wypociny się mogą przydać
Buziaki dla was

Idę do Dominiki, bo tam planowanie

To fajnie praca z modelami za oknem
bacowa 22:48, 13 sty 2016

Rosarium U.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies