Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

Iwk4 18:33, 23 wrz 2014

ana_art napisał(a)
a w jakim kolorze i gdzie ? tzn jaką funkcję ma pełnić? wykańczać rabatę, ma być formalna czy 'zwiewna'?

przyjdę wieczorkiem jak dzieci 'oporządze'

Aniu, na str. 130 jest propozycja Danusi, potem dodałam fotki na 134 i 135 - perspektywa z drugiej strony tej rabatki, Danusia pisze o bukszpanie, ale wymienia też irgę i pasychandrę i cały dzień się nad tym zastanawiam.

Ja też teraz lecę zeszyty sprawdzać, wpadnę później.
Luki 19:44, 23 wrz 2014

Iwonko powiedz mi gdzie ja mam coś wspólnego z pierwszym punktem z moimi żurawkami. U mnie nie da rady być konsekwentnym, chociaż na jednej rabatce Danusiowej jestem konsekwentny, a reszte rabat staram się porządkować za obwódką z żurawek, ale też jakoś kiepsko wychodzi zawsze jakiś nieproszony kolor się wkradnie przypadkiem
Iwk4 19:54, 23 wrz 2014

Luki napisał(a)
Iwonko powiedz mi gdzie ja mam coś wspólnego z pierwszym punktem z moimi żurawkami. U mnie nie da rady być konsekwentnym, chociaż na jednej rabatce Danusiowej jestem konsekwentny, a reszte rabat staram się porządkować za obwódką z żurawek, ale też jakoś kiepsko wychodzi zawsze jakiś nieproszony kolor się wkradnie przypadkiem

Łukasz, ale to świadczy o wyjątkowości, tzw. znaku wodnym danego ogrodu: twojego, mojego, innych ...
Nie sądzisz, że gdyby rabaty były identyczne we wszystkich ogrodach - byłoby to nudne?
ModraSowa 19:59, 23 wrz 2014

Luki napisał(a)

A mi się wydaje Łukaszu,że to właśnie dzięki Twojej konsekwencji wszyscy wiedzą(nawet ja),że w temacie żurawek nie masz sobie równych.
Iwk4 20:22, 23 wrz 2014

ModraSowa napisał(a)

A mi się wydaje Łukaszu,że to właśnie dzięki Twojej konsekwencji wszyscy wiedzą(nawet ja),że w temacie żurawek nie masz sobie równych.

Popieram, lepiej tego ująć nie można

Żurawki = Łukasz, bukszpany = Danusia, nasadzenia dywanowe = Ana, pozyskiwanie roślin z sadzonek = Mirka, o kim jeszcze nie wiem? Dopisujcie się.
Luki 20:37, 23 wrz 2014

Iwonko taka jest prawda, gdybyśmy wszyscy mieli identyczne ogrody nie było by ładnie, tak każdy zapożycza sobie jakieś elementy, detale, rośliny itd.
CO do żurawek to tak zdecydowałęm, aby elementem rozpoznawczym mojego ogrodu były właśnie one, ale tylko jako obwódki rabat wiem jednak, że jak kiedyś będę tworzył mój własny ogród to myśle, że trudno byłoby wielu osobom uwierzyć, że to mój ogród ale to daleka przyszłość.
Cieszy mnie za to, że tak miło mnie kojarzycie i macie takie zdanie Aniu i Iwonko
ModraSowa 20:46, 23 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)

Popieram, lepiej tego ująć nie można

Żurawki = Łukasz, bukszpany = Danusia, nasadzenia dywanowe = Ana, pozyskiwanie roślin z sadzonek = Mirka, o kim jeszcze nie wiem? Dopisujcie się.

Dobrze piszesz Iwonka
Jak dla mnie: Róże- Ania Ścigaj(AniaDS)
Iwk4 21:09, 23 wrz 2014

A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje
ModraSowa 21:16, 23 wrz 2014

Iwk4 napisał(a)
A widzisz Aniu, do tego ogrodu jeszcze nie za bardzo weszłam.
Nie starcza mi czasu na tyle wątków. Nadrabiać będę zimą - bynajmniej mam taką nadzieje

Kochana, do ilu ja tylko weszłam, i co ? I "zgłębić tajemnicy" już nie mam czasu.Potem wracam, i znów długo nic...
Też liczę,że może zimą...
ana_art 22:10, 23 wrz 2014

Z tej propozycji Danusi wynika, że to ma być taka obwódka.Nie wiem jak zachowuje się irga, pasychandrę żeby utrzymać w formie takiego "murku" trzeba będzie ostro przycinać bo potrafi nieźle się rozejść. Ja stale wycinam ją ze żwirku w którym się pojawia. Mówię do niej nie idź w tym kierunku a ona mnie nie słucha Fajnie wyglądają tez takie obwódki z trzmieliny. Sylwia ma taką śliczną obwódkę z trzmieliny