Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

Iwk4 14:23, 27 lip 2014

Lecę nad jezior z dzieciakami. Zajrzę później.
Dziś tak gorąco, że hortensje mi padają. Muszę dolać teraz wody pod krzaczki.
Malgosik 14:53, 27 lip 2014

opisałaś mi tą druga rabatę, ale my rozmawiamy o tej żółto- niebieskiej prawda?
już się zgubiłam gdzie są te irysy i szałwie
jednak nie ma to jak pismo obrazkowe
14:58, 27 lip 2014
Iwk4 napisał(a)

Ale ładnie tam. Gdzie ty dziewczyno wypatrzyłaś takie cuda? Jesteś mistrzynią w szukaniu aranżacji i nie tylko.
Coś takiego by fajnie wyglądało. Muszę rozszyfrować, co tam jest posadzone.

Iwonko ułatwię Ci,zajrzyj do tego wątku i osobiście możesz się dopytać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/586-tam-gdzie-mgly-i-roze-mieszkaja
Malgosik 15:20, 27 lip 2014

No niestety Safoya mało zagląda.
A szkoda.
Iwk4 16:41, 27 lip 2014

Już jestem. Nad jeziorem tłum, palca nie było gdzie wsadzić. Po jeziornej kąpieli wróciliśmy do domu.

Malgosik napisał(a)
opisałaś mi tą druga rabatę, ale my rozmawiamy o tej żółto- niebieskiej prawda?
już się zgubiłam gdzie są te irysy i szałwie
jednak nie ma to jak pismo obrazkowe

Tak Małgosiu. Te puste miejsca mają być na rabacie żółto - biało - niebieskiej. Wkleiłam dziś z niej zdjęcia i to, co na niej rośnie. Tylko nie mam tam jeszcze jeżówek, proponował je Wojtek.
Pusta część jest tam, gdzie są zółte róże na środku rabaty, obwódka bukszpanowa, lawenda za bukszpanem i przymiotnik prostopadle do róż posadzony większym polem

, a z lewej strony czerwonego drzewka są hortensje, szałwia i irysy, a z przodu żurawki - tam bym zostawiła, jak jest.

Iwk4 16:49, 27 lip 2014

Aniulka napisał(a)

Iwonko ułatwię Ci,zajrzyj do tego wątku i osobiście możesz się dopytać

https://www.ogrodowisko.pl/watek/586-tam-gdzie-mgly-i-roze-mieszkaja

Dzięki Aniu, następny wątek do przeczytania. Zaczynam się gubić w ilości.
Zaznaczam sobie go.
10:01, 28 lip 2014
Iwonko ślicznie dziękuję,przeczytałam o hortensjach.Zrobię tak jak Ty,posadzę też w przechowalni...mam taki kącik już od dawna a jak się ładnie rozrosną i znajdę miejsce dla nich by potem nie latać w tę i z powrotem to posadzę.
Asia (Ogród cichy i przytulny) też ma fajny pomysł na hortensje.Ma posadzone je na rabatach ale też sporo ma w donicach i ustawia w różnych miejscach w ogrodzie.Też posadzę do donic i poustawiam w dogodnych dla nich miejscach.Na zimę Asia je dołuje,ja też tak będę robić bo nie mam piwnicy i z przechowywaniem w domu jest problem.
Miłego dnia
10:56, 28 lip 2014
No tak..ciurkadełko fajna sprawa...u mnie wszystko kupione w tamtym roku...pompka w garażu,kasta budowlana też,kratka metalowa też się znalazła i tak jakoś czasu brakło by się za to zabrać
Dopatrzyłam u Ciebie kolkwicję...nie zliczę ile razy z moją latałam po całym ogrodzie i przesadzałam.Teraz rośnie pod domem...i też będzie do przesadzenia.W tamtym roku złamałam na niej szpadel bo próbowałam ją przekopać...więc odpuściłam.Kawał krzewu ale nie może ukazać w tym miejscu swojej urody bo przycinam ją na równo z innymi krzewami a ona jest pokroju kaskadowego i ma za mało miejsca.Twoja jest prześliczna.Tak więc na jesień przesadzam w inne miejsce gdzie pokaże na co ją stać
A dzieciaczki mamy w podobnym wieku
Doczytałam też o drzewach na pamiątkę rodziców...u mnie posadzona została lipa 9 lat temu w sierpniu.To już 9 lat jak tato nie żyje...mówię na nią...tatyna lipa...

Miłego dnia Iwonko

kosolka 12:04, 28 lip 2014

Witaj Iwonko - jakby nie było - Ogrodowiskowa sąsiadko Bo tu 40 czy 50 czy 80km to niedaleko przecież Poobserwowałam u Ciebie wszystko, zmian chce się zawsze prawda?? Nie ma tak że ogrod sie zrobi i tyle ALe może to i dobrze. Zawsze jest jakiś cel Będę zaglądac, pozdrawiam!
Iwk4 20:20, 28 lip 2014

Aniulka napisał(a)
No tak..ciurkadełko fajna sprawa...u mnie wszystko kupione w tamtym roku...pompka w garażu,kasta budowlana też,kratka metalowa też się znalazła i tak jakoś czasu brakło by się za to zabrać
Dopatrzyłam u Ciebie kolkwicję...nie zliczę ile razy z moją latałam po całym ogrodzie i przesadzałam.Teraz rośnie pod domem...i też będzie do przesadzenia.W tamtym roku złamałam na niej szpadel bo próbowałam ją przekopać...więc odpuściłam.Kawał krzewu ale nie może ukazać w tym miejscu swojej urody bo przycinam ją na równo z innymi krzewami a ona jest pokroju kaskadowego i ma za mało miejsca.Twoja jest prześliczna.Tak więc na jesień przesadzam w inne miejsce gdzie pokaże na co ją stać
A dzieciaczki mamy w podobnym wieku
Doczytałam też o drzewach na pamiątkę rodziców...u mnie posadzona została lipa 9 lat temu w sierpniu.To już 9 lat jak tato nie żyje...mówię na nią...tatyna lipa...

Miłego dnia Iwonko

Aniu, chyba poczytałaś sobie na moim wątku.
Cieszę się bardzo z twoich odwiedzin i wsparcia. Zawsze to miło.
Kolkwicja też mi się rozrosła, muszę ją przyciąć, ma w nogach młode sadzonki, gdybym to zostawiła, to zabraknie mi miejsca na inne roślinki. Mimo wszystko nadal mi żal wycinać i wyrzucać krzaczki. Czekałam, aż trochę zelży temperatura. dziś u nas popadało trochę. Już jest inne powietrze.
Lubię w ogrodzie roślinki z historią. Niosą za sobą wspomnienia o ludziach, których kochaliśmy. Patrzysz na drzewo i wiesz, ze póki ono tu jest, nie zapomnisz ... Bo tak naprawdę nie chcemy zapomnieć. Mój tata mieszkał z nami rok, potem odszedł. To już 15 lat. A mama odeszła w zeszłym roku. Do dziś nie sprzątnęłam pamiątek z jej pokoju. Nadal dla wszystkich to jest pokój babci. Wyniosłam tam moje książki, wstawiłam biurko. Ale szafy nie ruszyłam. A z okna jest widok na ogród. Za oknem rośnie jaśminowiec, który chciała mieć moja mama. Teraz już przekwitł.

Miłego wieczoru życzę