Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony » Edycja postu

Ogródek Iwony

Donia72 10:37, 09 sie 2015

U mnie rośnie flamingo juz parę lat. Też nie bardzo mi się podobał, listki lecą mi w kamienie (mus kupić odkurzacz do liści), ale on ma ładne ubarwienie. Ciachamy go nawet trzy razy w roku. I na prawdę ładnie wygląda.
U nas teraz jest 26 st. w cieniu, a w nocy popadało raptem 3 minuty

Donia72 10:44, 09 sie 2015

Iwonko, u mnie tak wygląda mój flamingo daj znać, to fotkę usunę.

Iwk4 11:25, 09 sie 2015

Doniu, fotkę zostaw. Ładnie go ciachacie. Pokazowo.
Iwk4 11:28, 09 sie 2015

Siedzę sobie na tarasie i nie pasuje mi geometria śliw. 2 nigry ok. Pisardi wyżej szczepiona zaburza porządek. Na 15 umówiłam się w szkółce po trzecią nigrę. Dodam, że dziś szkółka zamknięta oficjalnie
Donia72 11:37, 09 sie 2015

Iwk4 napisał(a)
Siedzę sobie na tarasie i nie pasuje mi geometria śliw. 2 nigry ok. Pisardi wyżej szczepiona zaburza porządek. Na 15 umówiłam się w szkółce po trzecią nigrę. Dodam, że dziś szkółka zamknięta oficjalnie

Ale masz fajnie
Donia72 11:38, 09 sie 2015

A ja siedzę na huśtawce i patrze na wierzbę....i myślę jak męża przekonać, żeby ją wywalić
Iwk4 13:39, 09 sie 2015

Doniu, my do wycięcia wierzby dwa lata dojrzewaliśmy. I nawet nie wiem, kto pierwszy wpadł na pomysł jej wycięcia. Padła dwa tygodnie temu.
Iwk4 13:47, 09 sie 2015

bacowa napisał(a)
U nas ruszyły prace przy ściance, pompka kupiona.Zobacz dopiełam 2 piny ze ściankami wodnymi, będę robić jedną z nich. Bardziej się skłaniam do tej z rurkami I co ty na to ?

Będzie ładnie. Woda będzie otwarta, czy zasypiesz żwirkiem ?
Ewa, mówiłaś mi o pompie z membraną. Taką kupiłaś? Zewnętrzną czy wewnętrzną? Jaki typ ?
Różyczka ładna. Tylko staram się zapomnieć o różowym. Inaczej wszystko będę przekopywać.
Staram sobie poukładać w głowie kolorystykę.
Czerwień, bordo, fiolet, lawendowy ...
Biały, żółty, limonkowy ...
Chyba muszę się tego trzymać.
A prócz tego mam bonicę rózową, jeżówki różowe, naparstnice różowe ...
Zwariować można od kolorów
Viola 17:41, 09 sie 2015

Ja wstrzymywałam się przed żółtym kolorem ile mogłam (miało byc tylko różowo i fioletowo), ale jak zobaczyłam kwitnące siewki rudbekii na polu, poleciałam, wykopałam i wsadziłam przy cisach; dalej ładnie rosną nawet nie zauważyły tego przesadzenia w upał. Żelazne i piękne roślinki
bacowa 17:42, 09 sie 2015

Iwona kupiłam pompę wewnętrzną firmy Pontec, PondoMax ECO 2500.Pompuje wodę na 2,5 wysokości, jest z membraną ale i tak będę ją chować na zimę do domu, bo woda będzie spuszczana na zimę z tego baseniku żeby mróz nie uszkodził tej budowli.
Cały czas trwają dyskusje czy zakryć czy nie, rozum mi podpowiada żeby zakryć ze względu na wnuki, a z drugiej strony chciała bym żeby było odkryte z drewnianym siedziskiem dookoła , dokładnie tak jak na zdjęciu.

Różyczka jest łososiowa , fota kłamie !!!

Iwonko zbieraj mi nasiona z tej zwykłej jeżówki
A wiesz że perovskia rozmnażana z patyków na wiosnę będzie kwitła, prawie wszystkie mają zawiązki kwiatow.

Idę sadzić trawy, bo kupiłam w piątek i stoją w doniczkach, a dziś pogoda fajna i ziemia mokra po deszczu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies