Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

ewsyg 21:16, 14 lip 2026

Ewa777 napisał(a)
Trochę zdjęć z ogrodu. Może ktoś zajrzy
Hortensja Doppio Bianco Dancing Snow
Pierwsze zdjęcie z 2 lipca

i kolejne z dzisiaj

Ja zajrzałam

Bardzo ładna tą hortensja. Masz ją w donicy, czy na rabacie ?
anabuko1 22:14, 14 lip 2026

Ewuniu, ale masz pięknie )

Róże, berberysy, szałwie przy alejce i te kuliste tuje to idealna rama dla różowej chmury kwiatów. Klasyka i elegancja w jednym.
Hortensje cudniaste wszystkie produkty Ta Rembrant Vibrant Verde z ciemnymi liśćmi i różowymi kulami to cudo. I ta od Mirki... oby szybko nadrobiła i zakwitła na całego
Rabaty masz jak z katalogu ten czerwony obwódkowy pas z begonii przy strzyżonych kulach z bukszpanu. Co roku je podziwiam.
Równiutko, czyściutko, aż chce się przejść boso po tym trawniku.

Widać, że każdy zakątek dopieszczony. Nic tu nie jest przypadkiem. I ta soczysta zieleń trawy... zazdroszczę i podziwiam jednocześnie!
To ile pracy musi w to wchodzić, ale efekt jest wart każdej minuty.
Ewa777 22:22, 14 lip 2026

Joku napisał(a)
No pięknie, pięknie. Widzę że maruny szaleją.
Trzymałaś donice z hortensjami zima na zewnątrz czy gdzieś były schowane? Bardzo ładnie kwitną.

Cieszę się bardzo z tej maruny. Mam nadzieję, że mi się wysieje i poznam jej młode sadzonki.
Hortensje w donicach co roku dołujemy na zimę w jednym miejscu ogrodu i jak na razie dobrze sie mają.
Ewa777 22:24, 14 lip 2026

ewsyg napisał(a)

Ja zajrzałam

Bardzo ładna tą hortensja. Masz ją w donicy, czy na rabacie ?

Bardzo się cieszę, że zajrzałaś
Ta hortensja rośnie w donicy. Trzymam ją na tarasie.
Ewa777 22:32, 14 lip 2026

anabuko1 napisał(a)
Ewuniu, ale masz pięknie )

Róże, berberysy, szałwie przy alejce i te kuliste tuje to idealna rama dla różowej chmury kwiatów. Klasyka i elegancja w jednym.
Hortensje cudniaste wszystkie produkty Ta Rembrant Vibrant Verde z ciemnymi liśćmi i różowymi kulami to cudo. I ta od Mirki... oby szybko nadrobiła i zakwitła na całego
Rabaty masz jak z katalogu ten czerwony obwódkowy pas z begonii przy strzyżonych kulach z bukszpanu. Co roku je podziwiam.
Równiutko, czyściutko, aż chce się przejść boso po tym trawniku.

Widać, że każdy zakątek dopieszczony. Nic tu nie jest przypadkiem. I ta soczysta zieleń trawy... zazdroszczę i podziwiam jednocześnie!
To ile pracy musi w to wchodzić, ale efekt jest wart każdej minuty.

Jeżeli chodzi o hortensje to Rembrant ma na razie zielone kwiaty, a te czekoladowe liście z różowymi kwiatami to Eclipse.
Ta hortensja od Mirki nie bedzie miała więcej kwiatów w tym roku, bo mi przemarzła, tak jak wiele innych rosnacych w gruncie. Za duże mrozy były w tym roku.
Przyznaje, że trawnik mamy idealny. Bardzo lubię jak jest w takim stanie, ogórd dzieki temu dużo zyskuje.
Pracy dużo włożyliśmy w ogród, ale mam ciągle wrażenie, że jestem w tyle z pracami. Nie na wszystko miałam czas. Ale to tak jest jak się pracuje zawodowo, a popołudnia spędza się na rozwiajniu swoich pasji.