Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy » Edycja postu

Do raju daleko - u Ewy

Ewa777 18:37, 17 lis 2015

jazzy napisał(a)
Ewcia, piękne storczyki masz. Ja mam swoich 6. Wszystkie w osłonkach ceramicznych (jednego miałam w szklanej, ale eM zbił)
Podlewam średnio raz w tyg. Nie robię żadnego moczenia, itp. Leje prosto do doniczki A po przekwitnięciu tnę za pierwszym oczkiem od dołu
Wygląda na to, że wszystko robię źle, ale chyba im to nie szkodzi, bo wszystkie ładnie rosną i kwitną non stop
Jeśli chodzi o nawożenie, to włożyłam im na wiosnę takie pałeczki i wsio
A Jabłonka rajska (no bo jaką ma mieć Ewa?) cudna Bardzo zgrabne drzewko
Buziak!

Marto, jak robisz wszystko po swojemu i ładnie Ci rosną, to niczego nie zmieniaj Radziłabym tylko, żebyś obcinała po przekwitnięciu nad ostatnim oczkiem od dołu Będziesz zadowolona Buziak
Ewa777 18:39, 17 lis 2015

Kasya napisał(a)

ale zatęskniłam....
no i jak ja wytrzymam do wiosny ??

Kasiu, do wiosny daleko, ale damy radę Będziemy się wspierać takimi zdjęciami
Iwk4 19:08, 17 lis 2015

Ewcia, gardło lecz. Moje też przy śpiewaniu pobolewa. Coś ta pogoda nie sprzyja krtani
Ewcia, na Neonówkę idę u nad 5 grudnia.

Co do storczyków- ostatnie oczko, to to u góry, czy na dole? Bo nie wiem, gdzie początek

Ewa, rozmnażasz może skrętniki?
Może pomyślisz o mnie?
Buziak
Ewa777 19:27, 17 lis 2015

Iwk4 napisał(a)
Ewcia, gardło lecz. Moje też przy śpiewaniu pobolewa. Coś ta pogoda nie sprzyja krtani
Ewcia, na Neonówkę idę u nad 5 grudnia.

Co do storczyków- ostatnie oczko, to to u góry, czy na dole? Bo nie wiem, gdzie początek

Ewa, rozmnażasz może skrętniki?
Może pomyślisz o mnie?
Buziak

Leczę gardło już od wczoraj Niestety cały dzień gadania nie sprzyja leczeniu. Teraz też trochę więcej śpiewam. Przygotowujemy się do koncertu i konkursu.

Storczyki przycina się pod kwiatkami, gdy przekwitną, czyli nad pierwszym oczkiem od góry, żeby gałązka była jak najdłuższa i żeby jak najwięcej oczek zostało (chyba teraz wszystko jasne).

Rozmnażam skrętniki Będę pamiętała o Tobie Jak się spotkamy, przypomnij się
Flower1 19:32, 17 lis 2015

Piekna ta jabłonka z tymi szafirkami na wiosne az serce boli jak sie patrzy ,juz tesknie do wiosny .Za oknem szaruga.Bede podgladać u Ciebie jak okrywasz swoje roze .
Ewa777 19:52, 17 lis 2015

Flower1 napisał(a)
Piekna ta jabłonka z tymi szafirkami na wiosne az serce boli jak sie patrzy ,juz tesknie do wiosny .Za oknem szaruga.Bede podgladać u Ciebie jak okrywasz swoje roze .

Szkoda, że u nas czas rozwoju roślin jest taki krótki, ale może dlatego tak się cieszymy i doceniamy, gdy przyjdzie wiosna

Nie okrywam jeszcze róż - kwitną mi
Margo 20:53, 17 lis 2015

Czas na odpoczynek i planowanie też musi być, choć fakt, mógłby być odrobinę krótszy
Kasik 21:21, 17 lis 2015

Cofałam się do storczyków a trafiłam na nalewki. Jedno i drugie warte szukania Storczyki - wiadomo- piękne i zawsze zachwycają , a nalewki? och jak bardzo przydatne

Kiedyś Cie poproszę o kilka przepisów na te pyszności.
Ewa777 21:25, 17 lis 2015

Margo napisał(a)
Czas na odpoczynek i planowanie też musi być, choć fakt, mógłby być odrobinę krótszy

Masz rację Gosiu Trzeba też odpocząć i wziąć oddech na planowanie Pod koniec lata miałam już mętlik w głowie, gdy chciałam coś dosadzić na rabatce.
Poza tym mam teraz tak dużo pracy, że nie miałabym czasu na ogród

Tak dziś mi też przyszło na myśl, że może powinnam swoje róże poprzesadzać na różne rabaty z bylinami, skoro mi nie pasują razem na jednej rabacie? Co o tym myślisz?

Proszę też o radę wszystkich zaglądających
Ewa777 21:27, 17 lis 2015

Kasik napisał(a)
Cofałam się do storczyków a trafiłam na nalewki. Jedno i drugie warte szukania Storczyki - wiadomo- piękne i zawsze zachwycają , a nalewki? och jak bardzo przydatne

Kiedyś Cie poproszę o kilka przepisów na te pyszności.

Kasiu, chętnie podzielę się przepisami
A jakie Ty masz kwiaty w domu?