Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

eda 18:32, 16 lis 2014

Czekam cierpliwie a róże to nie są takie kłopotliwe tylko zakopcować ziemią na zimę ciąć krótko na wiosnę i później opcinać do wazonu a jak pachną
bdan 18:48, 16 lis 2014

Jazzy a jakaś opcja z tymi skrzyniami na warzywa, że przykładowe dwie, z których na nie będziesz korzystać w sensie szybkiego latania po szczypiorek, byłyby gdzieś dalej a osłonięte, a bliżej przy tarasie, czy wyjściu z kuchni jakaś bardziej ozdobna forma/donica na bieżące warzywka
siakowa 19:43, 16 lis 2014

bdan napisał(a)
Jazzy a jakaś opcja z tymi skrzyniami na warzywa, że przykładowe dwie, z których na nie będziesz korzystać w sensie szybkiego latania po szczypiorek, byłyby gdzieś dalej a osłonięte, a bliżej przy tarasie, czy wyjściu z kuchni jakaś bardziej ozdobna forma/donica na bieżące warzywka

o np ziolowa część czyli tymianek majeranek bazylia zielona szczypiorek szalwia przy tarasie nie w grzadkach typowych tylko tak bardziej rabatowo a reszta włoszczyzny schowana
siakowa 19:46, 16 lis 2014

jazzy napisał(a)

1. Wiśnia osobliwa umbraculifera
2. Ekrany z cisa baccata
3. Pinus densiflora umbraculifera
4. Grab Dawyck Gold
5. Skrzynie na warzywnik
6. Rabata podwyższona (klon palmowy + ...)
7. Rabata podwyższona
8. Rabata podwyższona
9. Donice z czymś
10. ?
11. Pas lawendy
12. Miłorząb Mariken
13. Gracki
14. ?
15. Same kulaski buksowe małe i duże

W ogóle jakieś małe to to, nie umiem zrobić żeby było większe

jazzy a moze zaznacz gdzie masz wyjscie na taras gdzie okna kuchni i salonu
ewakatowice 20:01, 16 lis 2014

plan muszę prześledzić na „spokojnie”. Na dziś mam jedynie zapytanie dlaczego ścieżka jest tylko w tym miejscu i tak się kończy?
Czemu nie pociągniesz jej również przez szerokość lub nie powtórzysz ?
ewakatowice 20:01, 16 lis 2014

plan muszę prześledzić na „spokojnie”. Na dziś mam jedynie zapytanie dlaczego ścieżka jest tylko w tym miejscu i tak się kończy?
jazzy 20:53, 16 lis 2014

eda napisał(a)
Czekam cierpliwie a róże to nie są takie kłopotliwe tylko zakopcować ziemią na zimę ciąć krótko na wiosnę i później opcinać do wazonu a jak pachną

Mi wystarczy jak na Wasze się napatrzę tylko szkoda, że niuchac się nie da
jazzy 21:00, 16 lis 2014

bdan napisał(a)

Jest to jakieś rozwiązanie i to całkiem niegłupie Tak jak mówiłam, na wiosnę i tak się z warzywami nie wyrobie, więc póki co nie martwie się tym Jednak propozycja Ewy, aby skrzynie umieścić w miejscu rabaty nr10 bardzo do mnie przemawia, tam mogą być dwie, a przy tarasie ziółka, tak jak słusznie podpowiadasz Dzięki Danus
Buziak
jazzy 21:01, 16 lis 2014

siakowa napisał(a)

o np ziolowa część czyli tymianek majeranek bazylia zielona szczypiorek szalwia przy tarasie nie w grzadkach typowych tylko tak bardziej rabatowo a reszta włoszczyzny schowana

No i gitara
jazzy 21:04, 16 lis 2014

ewakatowice napisał(a)

Ścieżka się urywa, bo jeszcze muszę przemyśleć jak ma dokładnie biec Nie wiem też czy będą to takie płyty prostokątne czy może kwadratowe...
Niedługo poprawie
Cium