Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

Zielona 22:52, 05 sie 2015

...a przyszłam sobie ziewnąć i listę podpisać żebyś wiedziała, że jestem
jazzy 00:26, 06 sie 2015

Efffa napisał(a)

Ziewac to można u mnie, ale nie tu...
A taras masz od południa?Poradź mi trawy na palące słońce, ktoś mi pisał, że Ice dance ma na palącym słoncu choć w opisach jest cien , półcień.
A co to jest "takie tam"?

Ewelina, ja w sumie to mało jeszcze wiem Ale wiem na pewno, że generalnie wszystkie miskanty kochają słońce
Tak samo rozplenice.
Natomiast carexy jak ice dance, silver sceptre czy evergold wolą półcień, a nawet cień.
O, tu masz gatunki traw na słońce
http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/wymagania-srodowiska/90-trawy-na-miejsca-naslonecznione.html

Mój taras jest od północnego-zachodu, co uważam za najlepsze rozwiązanie w moim domu Wydaje mnie się, że tarasy od str. płd są aktualnie nieużywane

" takie tam" to pewnie jakieś byliny jako dodatki do traw
A Ty co planujesz?
jazzy 00:26, 06 sie 2015

Zielona napisał(a)
...a przyszłam sobie ziewnąć i listę podpisać żebyś wiedziała, że jestem

wiem, że jesteś
Efffa 02:33, 06 sie 2015

jazzy napisał(a)

Ewelina, ja w sumie to mało jeszcze wiem Ale wiem na pewno, że generalnie wszystkie miskanty kochają słońce
Tak samo rozplenice.
Natomiast carexy jak ice dance, silver sceptre czy evergold wolą półcień, a nawet cień.
O, tu masz gatunki traw na słońce
http://www.trawyozdobne.com/poradnik-o-trawach-2/wymagania-srodowiska/90-trawy-na-miejsca-naslonecznione.html

Mój taras jest od północnego-zachodu, co uważam za najlepsze rozwiązanie w moim domu Wydaje mnie się, że tarasy od str. płd są aktualnie nieużywane

" takie tam" to pewnie jakieś byliny jako dodatki do traw
A Ty co planujesz?
Dzięki,
Ja właśnie żałuje ze mam od południa,co z tego, że mam taras, prawie nawet dwa, jak wysiedziec nie można, wolałabym od zachodu, ale drugi raz budowac mi się nie widzi, ha ha... Nawet drzew które mi sie podobają nie mogę tam wsadzić bo palące słońce na nie by właziło.Co ja planuję? mało oryginalna jestem,bo lubię harmonie i prostotę ale napewno wiśnia Umbraculifera podsadzona ice dance- to w takim kwadracie wyciętym w tarasie, napewno 3graby fastigiata lub platan AG podsadzone jakąś trawą, może znów ID,albo miskant ML,a z innego boku no oczywiście bukszpany- kule napewno z jakąś trawą i chyba czosnki w nich, i chyba lawendera choc ja jej nie umiem chodować,bo i w tamtym i tym roku mi padły, przelałam je oczywiście i zgniły, hmmm bo co do tego obsadzenia to ja własnie chciałam od Ciebie jakąś inspirację, a Ty mówisz ze jeszcze niet- szkoda
jazzy 09:01, 06 sie 2015

Ewelina, inspiracji Ci u mnie dostatek
Przyjdę do Ciebie za chwilę, bo teraz Mały mi siedzi na głowie - dosłownie Acha, i jeszcze kawy łyknę i już będzie git
Ensata 10:00, 06 sie 2015

Dolej mi kawy, wstalam zmęczona. Ja mam od poludnia, ale zakryty i nie narzekam A, na słonce pisały dziewczyna, ze hochla jest ok. Ja swoja posadziłam w cieniu i tez rosnie
jazzy 10:53, 06 sie 2015

Ensata napisał(a)
Dolej mi kawy, wstalam zmęczona. Ja mam od poludnia, ale zakryty i nie narzekam A, na słonce pisały dziewczyna, ze hochla jest ok. Ja swoja posadziłam w cieniu i tez rosnie

Co to hochla? Hakone?
Moje w półcieniu, ale dopiero co posadzone, więc jeszcze nie wiem
Muszę jechać w miasto...za karę chyba...
polinka 12:27, 06 sie 2015

Efffa napisał(a)

Ziewac to można u mnie, ale nie tu...
A taras masz od południa?Poradź mi trawy na palące słońce, ktoś mi pisał, że Ice dance ma na palącym słoncu choć w opisach jest cien , półcień.
A co to jest "takie tam"?

Mam Ice Dancy w słońcu tzn. słońce od rana do 16 i prezentują się wspaniale
Efffa 13:40, 06 sie 2015

Dziękuję Polinko!
Magda70 12:14, 07 sie 2015

polinka napisał(a)

Mam Ice Dancy w słońcu tzn. słońce od rana do 16 i prezentują się wspaniale

Moje również

powoli nadrabiam Nawet na fotki kilka stron temu się załapałam