Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... » Edycja postu

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy...

ewakatowice 19:52, 30 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)

Nie wiem, pierwsze bukszpany 10cm posadziłam w zeszłym roku . Ale po tych moich 500 tegorocznych widzę, że szybko się zagęściły po jednym cięciu. W przyszłym roku, już będzie zwarty dywan.

Moje sadzone wiosną też cięcie przeszły i zagęszczone ale kiedy będą duuuzzzeeee ?
ewakatowice 19:53, 30 wrz 2014

katiaxx napisał(a)

a rosną do 2 m?

ale z tym cisem to Jagoda ma trochę racji, moja siostra ma cis akurat taki krzewiasty ale ma przyrosty wiosną ok 0,5m, często spotykam opinie że on wcale tak wolno nie rośnie. Na gęsty cis trzeba będzie poczekać bo wysokość to jedno a gęstość drugie.
Moim zdaniem warto, jeśli możesz czekać

ps Jagoda jak robisz tę buźkę taką wyszczerzoną, bo ja często tak wyglądam a nie umiem wkleić

tak i moża formować
lojalna_ 19:56, 30 wrz 2014

Ewcia ile mi tej ziemi trzeba to nawet nie wspomnę gdybys miała jakis namiar na dobra i tania (nie wiem czy to mozliwe ) to ja chetna .

Palisz juz w kominku.? Zadowolona jestes ?
ewakatowice 20:03, 30 wrz 2014

lojalna_ napisał(a)
Ewcia ile mi tej ziemi trzeba to nawet nie wspomnę gdybys miała jakis namiar na dobra i tania (nie wiem czy to mozliwe ) to ja chetna .

Palisz juz w kominku.? Zadowolona jestes ?

Mogę co najwyżej palić projektem i kosztorysem i to w kominku meksykańskim ha ha ha
Ekipa dopiero nadciągnie

Co do ziemi wypytam siostrzyczkę skąd mają. Na pewno dobrej jakości bo bo ogród zakładali na niej dwa lata temu
ewakatowice 20:05, 30 wrz 2014

Jazzy jak się masz „kochanie jak się masz”
Żyjesz czy padłaś na swoją piękną buźkę
jazzy 20:23, 30 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
Jazzy jak się masz „kochanie jak się masz”
Żyjesz czy padłaś na swoją piękną buźkę

Na razie padlam na plecy Bolą W ogóle to ja się słabo czuje, bo jakieś przeziębienie mnie napadło
Był teraz potencjalny murarz do naszego frontowego ogrodzenia. Może tym razem się uda i nie ucieknie, chyba że za dużo wyceni
jazzy 20:25, 30 wrz 2014

katiaxx napisał(a)
a chcesz coś na cięty ?

Koniecznie cięty!
jazzy 20:34, 30 wrz 2014

Jagodaa napisał(a)
Co Wy z tym wolnym cisem , ja w trochę ponad 5lat doczekałam się ok 2,5 metrowego stożka z małej baccaty i to w suchym miejscu, na podłej ziemi. Wcale ten cis tak wolno nie rośnie. Moim zdaniem każdy żywopłot, aby ładnie wyglądał musi parę lat być cięty, trzeba swoje odczekać na efekt. Tylko znienawidzona tuja załatwia prawie od razu sprawę .

Na 7m potrzebujesz z 18 sadzonek, może uda Ci się kupić już trochę większe, koszt nie będzie kosmiczny przy takiej ilości.

Trzymam kciuki .

Hehe nowa odmiana cisa - cis wolny
Jagoda, powiem Ci, że bardzo mi humor poprawilas
Już mnie plecy mniej bolą
Ja sobie po cichu liczylam, że na te 7m wezme z 20 sztuk. Gęsto musi być
lojalna_ 20:38, 30 wrz 2014

To sa dobre wiadomosci cisowe. Zgapie potem co to zacszybko rosnaca odmiana hihi

jazzy 20:39, 30 wrz 2014

ewakatowice napisał(a)
tego taczkowania i jutro z rana chce wybrać się do siostry na ową atrakcje.
Siostrunia dokupiła działkę sąsiadującą z jej Jazzy pozazdrościłam domem i ziemi ma kopę. Tak siedzę i kombinuje jak mucha w lampionie jak by tu jutro jej pomóc

Jakiś nowy patent na robore masz? aby sprawnie i szybko?
czy tradycyjna metoda ?

Ja nie bardzo rozumiem co Ty do mnie napisałas Chyba mi juz na rozum siadlo od tego widlowania i plewienia...