Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku » Edycja postu

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

waldek727 23:24, 27 cze 2015

07_Rene napisał(a)

Koza - synonimy w slangu młodzieżowym: łania, foczkaitd. itp. co w codziennej polszczyźnie można sprowadzić do atrakcyjnej kobiety:) Tak mniemam przynajmniej, bo akurat jestem na bieżąco

A to też. Tym bardziej, że Ola wzmacniała ostatnio urodę u fryzjera.
babka 23:32, 27 cze 2015

waldek727 napisał(a)

A to też. Tym bardziej, że Ola wzmacniała ostatnio urodę u fryzjera.

Lekka kosmetyka, szału nie ma
Wróćmy do tematów ogrodowych
Waldku mam pytanie o rosahumus, czy mogę go stosować w dalszym ciągu już na zadarnioną trawą glebę ?? I jak np z z korą, aby użyźnić w ten sposób ziemię należy korę zdjąć ? Sory za takie pytanie bo myślę, że tak się należy ale być może można też na skróty ?
babka 23:41, 27 cze 2015

Normalnie oburzonam, nikt nie zachwyca się moimi różami

Edit: u kogo widziałam palenisko z krawężników drogowych ??
waldek727 23:56, 27 cze 2015

babka napisał(a)

Waldku mam pytanie o rosahumus, czy mogę go stosować w dalszym ciągu już na zadarnioną trawą glebę ?? I jak np z z korą, aby użyźnić w ten sposób ziemię należy korę zdjąć ? Sory za takie pytanie bo myślę, że tak się należy ale być może można też na skróty ?

Nie, nie Olu. Żadnych kombinacji alpejskich nie trzeba robić. Tu już masz do czynienia z substancjami naturalnie występującymi w przyrodzie. Rosahumus sam przeniknie do gleby wraz z wodą. Poza tym nasączy korę która stopniowo pod wpływem bakterii i grzybów będzie częścią tworzącej się próchnicy. Kwasy humusowe również wpływają korzystnie na tworzenie się gruzełkowatej struktury gleby.

Jakie cudniaste różeeeeeeee!
babka 00:04, 28 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Jakie cudniaste różeeeeeeee!

No !!!!
Cieszę się, że to takie proste z rosahumusem, będę działać bo za chemią nie przepadam a glebę mam jaką mam więc trzeba coś z tym robić. Fantasiko
waldek727 00:06, 28 cze 2015

babka napisał(a)
U kogo widziałam palenisko z krawężników drogowych ??

Zrób sobie Olu małą miejscówkę na ,,szwedzkie ognisko". To żarzące się od wewnątrz grube pieńki drewna. Zwłaszcza w nocy klimat inny niż przy tradycyjnym grillu, a zapach dymu wyczuć można w całym ogrodzie.
babka 00:19, 28 cze 2015

waldek727 napisał(a)

Zrób sobie Olu małą miejscówkę na ,,szwedzkie ognisko". To żarzące się od wewnątrz grube pieńki drewna. Zwłaszcza w nocy klimat inny niż przy tradycyjnym grillu, a zapach dymu wyczuć można w całym ogrodzie.

googluję

Edit: ciekawe
Planowane palenisko ma zaistnieć we wspomnianum wcześniej miejscu które jutro chce pokazać. Zależy mi na mocno obiektywnej ocenie bo tylko taka jest mobilizująca
waldek727 00:41, 28 cze 2015

Jak chcesz Olu poczytać coś konkretnego do poduszki to weź sobie ,,Mgły Avalonu"- Marion Zimmer Bradley.
O ,,szwedzkim ognisku" w Google są raptem dwa zdania.
babka 00:52, 28 cze 2015

Tematyka niekoniecznie w moim guście ale zbliża się wytęskniony urlop więc być może sięgnę po proponowaną przez Ciebie pozycję Lubię czytać
Peppermint 05:34, 28 cze 2015

Witam przyszłam z rewizytą. Na Ogrodowisku zapanowała moda na róże Ty już masz, ja wciąż poszukuję. Pozdrawiam