Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :) » Edycja postu

Tu ma być ogród :)

nawigatorka 10:23, 17 lip 2015

Super nasadzenia Edyto. I juz kora Ale jak mogę doradzić, to odsun jezowki od róży, bo jak teraz tego nie zrobisz to będziesz musiała za rok.
lindsay80 10:25, 17 lip 2015

BusyBee napisał(a)

Nalewki to mój eM robi On robi a ja smakuję jakiś podział musi być

A rabaty wyglądają Ci pięknie! jednak korę na rabatach lubię. Pojechałam wczoraj po korę do siebie i ceny od 14 zł do 18 zł za 80 litrów ! A Ty po ile płaciłaś?

Znowu Cię załamię, 6,5 zł za 90 l worek z dowozem i rozładunkiem gratis i jeszcze 10 woreczków dorzucili za free do zamówienia
Wczoraj rozsypałam 10 worków, trafiała się jakieś grubsze kawałki czy gałązki, ale ogólnie jestem zadowolona.
Jak panowie rozładowywali trochę zasięgnęłam języka o tej korze. Ponoć większość marketów i szkółek zaopatruje się w korę z okolic Kielc, tylko opisy worków się różnią no i cena

Taki układ to mi się podoba, z chęcią ograniczyłabym się do smakowania nalewek, ale mój mąż w kuchni czuje się całkowicie zagubiony - po 9 latach małżeństwa już się z tym pogodziłam, ale pomarzyć zawsze miło.
lindsay80 10:28, 17 lip 2015

nawigatorka napisał(a)
Super nasadzenia Edyto. I juz kora Ale jak mogę doradzić, to odsun jezowki od róży, bo jak teraz tego nie zrobisz to będziesz musiała za rok.

Tak wczoraj myślałam, czy jeszcze ich dalej nie dać, tak zrobię, bo na razie tylko 2 przęsła obsadzone.
Brakuje mi tych traw, chyba jednak za berberysem Goldalita w przyszłym roku upcham miskanta ML, jak swoje kępy porozdzielam.
Mam nadzieję, że szczerze piszesz, bo wiem, że ten róz to nie Twoje klimaty.
Ale jak róża obsypie się białymi kwiatami to myślę, że fajnie wyjdzie.
lindsay80 10:36, 17 lip 2015

Kacha123 napisał(a)

Ale cudna ta rabata, już ją sobie wyobrażam w przyszłym roku
O której trzeba być w czwartki na tej giełdzie?

Dzięki Kasiu, za rok powinno być znacznie lepiej na tej rabacie
Teraz muszę z pół metra od trawy zostawić bez kory, bo mąż jeszcze kopie pod nawadnianie trawnika.
A myślę, żeby kiedyś dodać tam ciemierniki białe lub zielone i może stipę?

A jeśli chcesz jechać na giełdę i w miarę na spokojnie wszystko pooglądać to jedź między 6:00 a 7:00 rano (niezależnie w jaki dzień), bo o godzinie 8:00 to już wielu sprzedawców się pakuje, szczególnie jak są takie temperatury jak dziś.
Jutro też możesz się wybrać, tylko kupujących jest więcej, bo wiadomo, w tygodniu (wtorek, czwartek) mniejszy tłok bo ludzie w pracy.
Kacha123 10:46, 17 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Dzięki Kasiu, za rok powinno być znacznie lepiej na tej rabacie
Teraz muszę z pół metra od trawy zostawić bez kory, bo mąż jeszcze kopie pod nawadnianie trawnika.
A myślę, żeby kiedyś dodać tam ciemierniki białe lub zielone i może stipę?

A jeśli chcesz jechać na giełdę i w miarę na spokojnie wszystko pooglądać to jedź między 6:00 a 7:00 rano (niezależnie w jaki dzień), bo o godzinie 8:00 to już wielu sprzedawców się pakuje, szczególnie jak są takie temperatury jak dziś.
Jutro też możesz się wybrać, tylko kupujących jest więcej, bo wiadomo, w tygodniu (wtorek, czwartek) mniejszy tłok bo ludzie w pracy.

Dzięki za info. Muszę się kiedyś wybrać
Ciemierniki i stipa fajny pomysł Białe mi brzydko zzieleniały.
BusyBee 10:47, 17 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Znowu Cię załamię, 6,5 zł za 90 l worek z dowozem i rozładunkiem gratis i jeszcze 10 woreczków dorzucili za free do zamówienia
Wczoraj rozsypałam 10 worków, trafiała się jakieś grubsze kawałki czy gałązki, ale ogólnie jestem zadowolona.
Jak panowie rozładowywali trochę zasięgnęłam języka o tej korze. Ponoć większość marketów i szkółek zaopatruje się w korę z okolic Kielc, tylko opisy worków się różnią no i cena

Taki układ to mi się podoba, z chęcią ograniczyłabym się do smakowania nalewek, ale mój mąż w kuchni czuje się całkowicie zagubiony - po 9 latach małżeństwa już się z tym pogodziłam, ale pomarzyć zawsze miło.

Teraz to już totalna porażka !! zdzierstwo w tych moich CO !...nie kupię więc takiej drogiej kory...będę szukać czegoś tańszego...
nawigatorka 10:48, 17 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Tak wczoraj myślałam, czy jeszcze ich dalej nie dać, tak zrobię, bo na razie tylko 2 przęsła obsadzone.
Brakuje mi tych traw, chyba jednak za berberysem Goldalita w przyszłym roku upcham miskanta ML, jak swoje kępy porozdzielam.
Mam nadzieję, że szczerze piszesz, bo wiem, że ten róz to nie Twoje klimaty.
Ale jak róża obsypie się białymi kwiatami to myślę, że fajnie wyjdzie.

Edyto tylko szczerze. Nie lubię Rozu to nie znaczy ze udaje ze go na świecie nie ma i nie mam zamiaru nikogo od Rozu odwodzić. I czasem nawet mi się podoba np kolor tych Twoich jezowej jest na prawdę ciekawy. Poza tym to tylko moje zdanie a ogrod jest Twój.

Szukam kory choc trochę
lindsay80 11:34, 17 lip 2015

Kacha123 napisał(a)

Dzięki za info. Muszę się kiedyś wybrać
Ciemierniki i stipa fajny pomysł Białe mi brzydko zzieleniały.

Słyszałam, że białe z czasem zmieniają kolor na zielony, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo, ja akurat lubię wszelkie rośliny kwitnące na zielono, ale poproszę Cię o fotkę jak wyglądają te ciemierniki o tej porze roku.
lindsay80 11:37, 17 lip 2015

nawigatorka napisał(a)

Edyto tylko szczerze. Nie lubię Rozu to nie znaczy ze udaje ze go na świecie nie ma i nie mam zamiaru nikogo od Rozu odwodzić. I czasem nawet mi się podoba np kolor tych Twoich jezowej jest na prawdę ciekawy. Poza tym to tylko moje zdanie a ogrod jest Twój.

Szukam kory choc trochę

To się cieszę.
Ty to nawet mogłabyś sobie wannę kory zamówić i rozsypać gdzieś luzem, bo działkę masz wielką i miejsce pewnie by się znalazło, ja bym rozważyła takie rozwiązanie, taniej a i komposotwała by się na pryźmie oczekując na rozsypanie.
Kacha123 11:42, 17 lip 2015

lindsay80 napisał(a)

Słyszałam, że białe z czasem zmieniają kolor na zielony, ale nie miałam okazji zobaczyć na żywo, ja akurat lubię wszelkie rośliny kwitnące na zielono, ale poproszę Cię o fotkę jak wyglądają te ciemierniki o tej porze roku.

Moje już nie wyglądają, ale cyknę fotkę u sąsiadki