Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :) » Edycja postu

Tu ma być ogród :)

Olili 19:05, 12 paź 2015

Nawet zdjęcie dziś robiłam i się jabłonka załapała ,możesz sobie leieć zerknąć.
zdjęcie z okna przez padający śnieg i z ukosa.. jabłonka się niezbyt prezentuje ,wygląda na niesymetryczną choć tak nie jest :-0,ale listki można dojrzeć
Olili 19:08, 12 paź 2015

Boziu....jaka ja durna!

Napisałam o wiśni RoYal Burgundy

Ale jabłonki Royalty też mają liście i też na zdjęciach się załapały
nawigatorka 21:25, 12 paź 2015

Zakupiłam właśnie Twoją trawę bo spadł pierwszy od dawna deszcz
lindsay80 23:06, 12 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Gdyby ktos kupil ode mnie tyle drzew tez bardzo labym mila pozdrawiam i czekam na wielkie sadzenie. kiedy beda?

Sadzenie, za jakieś dwa tygodnie - musi się ocieplić, w taką pogodę jak dziś to nikt mnie nie zmusi do spędzenia dniówki w ogródku brrrr
lindsay80 23:07, 12 paź 2015

bdan napisał(a)

Nie zawsze tak jest. Mam koło siebie szkółkę, w której zostawiłam sporo kasy, a co tam pojadę, to mam wrażenie, że co najmniej przeszkadzam.
Teraz jeżdżę tam tylko jak w innych nie ma czego szukam, a tam jest

Też mam taką jedną, do której zaglądam już w ostateczności - raz się uprzedziłam i nie chce mi przejść
lindsay80 23:09, 12 paź 2015

Filemon24 napisał(a)
jak nie potrafią obsłużyć klienta z szacunkiem to niech sobie wsadzą roślinki w cztery litery masz racje do takich nie warto jeździć

Aż tak to mi się jeszcze nigdy nie zdarzyło, ale drażnią mnie miejsca ze słabą obsługą, albo jak sprzedawca jest zbyt natrętny.
lindsay80 23:11, 12 paź 2015

inag napisał(a)

Najpierw zadzwonię do tego mojego szkólkarza. Jestem już u niego stałą klientką i nie dość, że wie jakich roślin zazwyczaj poszukuję to jeszcze ceny ma fajne. Zawsze też da mi jakiś dodatkowy rabat a to też się liczy. Poza tym ja zawsze lubię zobaczyć drzewo zanim kupię bo boję się, że przywieziony egzemplarz mi się nie spodoba i będzie kiepsko. Coś mi się nie chce wierzyć, że specjalnie dla mnie by wybierali najładniejszy egzemplarz. na pewno w takich zamownieniach na odległość chwytają pierwsze lepsze z brzegu i jadą... Ty masz super, że mogłaś sama sobie wybrać to co chciałaś

Pewnie najlepiej kupować w sprawdzonych miejscach - a rabaciki zawsze mile widziane

Z tym wybieraniem to pierwszy raz mi się taki przywilej przytrafił.
lindsay80 23:16, 12 paź 2015

Olili napisał(a)
Boziu....jaka ja durna!

Napisałam o wiśni RoYal Burgundy

Ale jabłonki Royalty też mają liście i też na zdjęciach się załapały

Dzięki Iza, byłam już pooglądać tylko nie rozróżniam na tych zdjęciach która to wiśnia, a która jabłoń

Boję się, że jedną swoją jabłoń uśmierciłam - liście straciła już z miesiąc temu, do tego na jednej gałęzi miała jakiegoś szkodnika w postaci maleńkich błyszczących kuleczek - zdjęłam to, ale nawet nie wiem co to za delikwent był, na cisie też mi to siedziało.

lindsay80 23:18, 12 paź 2015

nawigatorka napisał(a)
Zakupiłam właśnie Twoją trawę bo spadł pierwszy od dawna deszcz

Kurcze teraz nie kumam, jaką trawę?
Wybacz, miałam dziś tzw. spotkanie po latach i degustowaliśmy moją pierwszą naleweczkę jeżynowo-malinową wyszła niesamowicie!
nawigatorka 02:57, 13 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

Dzięki Iza, byłam już pooglądać tylko nie rozróżniam na tych zdjęciach która to wiśnia, a która jabłoń

Boję się, że jedną swoją jabłoń uśmierciłam - liście straciła już z miesiąc temu, do tego na jednej gałęzi miała jakiegoś szkodnika w postaci maleńkich błyszczących kuleczek - zdjęłam to, ale nawet nie wiem co to za delikwent był, na cisie też mi to siedziało.

Moze to glupie (szczegolnie w moich ustach) ale to A glada jak jakas zaprawa.nie mieliscie jakichs robot w ookolicy tego cisa?