Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* » Edycja postu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Tess 20:22, 11 sty 2015

To sesleria z lawendą?
Myślę o podopobnym połączeniu u siebie.
Szałwia u Sylwii kwitła z krótką przerwą, pamiętacie?

Siakowa mnie pogoni.
leon60 20:30, 11 sty 2015

Tess napisał(a)
To sesleria z lawendą?

Siakowa mnie pogoni.

Sesleria jesienna z szałwią
Tess 20:35, 11 sty 2015

Z szałwią oczywiście, szałwię miałam na myśli. Ot, skleroza
siakowa 21:12, 11 sty 2015

Tess napisał(a)

Kasiu, dziewczyny dobrze radzą. Za dużo gatunków.
Bez zimozielonych donica będzie zimą i wczesną wiosną smutna i pusta.

Te prostokąty bukszpanowe są świetne wypisz, wymaluj, jak tu, 18.28 munuta.

https://www.youtube.com/watch?v=EU9WVj6PjEU
Tylko cztery gatunki, a cudne. Żeby nie była taka zielona, można zamiast runianki dać brunerę, a zamiast zielonych traw (Heavy Metal) - ML, bo jest srebrzysty.

A szałwię to ja chciałabym mieć w takim towarzystwie.
http://followpics.me/autumn-moor-grass-sesleria-autumnalis-with-salvia-potters-fields-park-london-garden-design-by-piet-oudolf/

Kiścień Zeblid sama mam, lubię go, ale kiepsko go się komponuje. Jest bardzo czerwony jesienią.

Powoli mnie przkonujecie ale calkiem sie nie dam
Mam proso rozgowe i ono ma pieknie wybarwione na fioletowo bordowo koncowki tylko jesli je dam bardziej z przodu domu tam zamiast np kiscienia jako mocny wysoki akcent to czy da rade w cieniu?
Brunera tam juz jest, runianke widzialam jako wypelnienie przestrzeni , paprotki tez tam są, a jarzmianka miala byc tylko takim akcentem bo eM lubi kwiatki
Kompozycja z szalwia swietna ale bez stipy sie nie obejdzie czyli szalwia przetacznik i stipa kolo tarasu ktory tutaj nie jest rozrysowany.
siakowa 21:15, 11 sty 2015

katiaxx napisał(a)
Kasia, jeśli Ci się podoba to rób, nie wiem dlaczego wydawało mi się zależny Ci na ogrodzie miniamlistycznym/nowoczesnym - jeśli ma być leśnie i łąkowo to bardziej naturalistycznie i tu już ilość gatunków nie jest ograniczona Idź na całość, trzymam kciuki

Kasia bo zaczynalam od planow na ogrod minimalistyczny ale na ogrodowisku wsrod tylu roslin sie nie da ;p buziaki
Kciuki trzymaj a ja bede trzymac za Ciebie tylko kto wtedy bedzie sadzil i kopal ?
siakowa 21:18, 11 sty 2015

Tess napisał(a)
To sesleria z lawendą?

Siakowa mnie pogoni.

Oj tak pamietam szalwie u sylwi, ta za jej sprawa bedzie u mnie ta odmiana czyli deep blue.

A czemu mam pogonic ? Wlasnie zwiąże zebyś nigdzie nie poszla !
Kacha123 21:18, 11 sty 2015

Kasiu zazdroszczę Ci konsekwencji. Ja mam w głowie sieczkę w stylu: co kolejny ogród, to kolejna wizja... Nie potrafię Ci fachowo doradzić, mogę tylko powiedzieć, że mi się podoba.
siakowa 21:19, 11 sty 2015

leon60 napisał(a)

Sesleria jesienna z szałwią

Jak zwykle mozna liczyc na pelna informacje buziaki
siakowa 21:22, 11 sty 2015

Kacha123 napisał(a)
Kasiu zazdroszczę Ci konsekwencji. Ja mam w głowie sieczkę w stylu: co kolejny ogród, to kolejna wizja... Nie potrafię Ci fachowo doradzić, mogę tylko powiedzieć, że mi się podoba.

Kochana ja od wrzesnia mialam juz zgapiony kazdy ogrod na ogrodowisku az chyba w koncu doszlam do swojego milo że Ci sie podoba buziaki
siakowa 21:33, 11 sty 2015

Dziewczyny ale oczywiscie mowic o tych 4 gatunkach nie macie na mysli calych 15 m ? Tylko przod i zakret ?