Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* » Edycja postu

Małymi krokami bo własnymi ręcami... :*

Sebek 21:59, 13 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Mam mega nerwa. Wyrwalam wszystkie fc i prawdopodobnie bede musiala wyrywac milk chockolate...suche jak pieprz. U was tezbtakie?

Buchannani wyglądają mega słabo, Bronzity ciut lepiej... Ale Amazon mist chyba mi padły - kilkanaście wielkich sztuk... Oby sadzonki żyły!
tusiawka 22:40, 13 kwi 2016

Mi też połowa AM wypadła i wszystkie carex Testacea, spore mrozy bez śniegu jednak w styczniu były.
Pierwszy raz wszystkie werbeny mi też wymarzły, poprzednie dwa lata większość zimowała.
Pierwszy raz się cieszę, że tak się sieją po ogrodzie.
Madzenka 06:52, 14 kwi 2016

Ja bym poczekała z ocena frosted curls, one u mnie późno startują. naucyzłam sie, ze na ocenę traw nadejdzie czas w maju
siakowa 07:29, 14 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Ja bym poczekała z ocena frosted curls, one u mnie późno startują. naucyzłam sie, ze na ocenę traw nadejdzie czas w maju
ale one były całe wygnite u podstawy, ani jednego żdziebła w kolorze innym niż suchy beż...
siakowa 07:46, 14 kwi 2016

czy te stare liście bergeni to obciąć czy czekac az się pojawi dużo młodych?
siakowa 07:47, 14 kwi 2016

Sebek napisał(a)

Buchannani wyglądają mega słabo, Bronzity ciut lepiej... Ale Amazon mist chyba mi padły - kilkanaście wielkich sztuk... Oby sadzonki żyły!
buchannai tez kiepskie ale za to...pamiętasz? one nadal stoją bo w cieniu i późno się otworzyły

czy jak pzrkwitną to uciąć wysuszyć i cebule na jesień do ziemi można???????????
siakowa 08:07, 14 kwi 2016

mam zatem pytanko....trawa kóra będzie rosła na brzegu tego podniesienia, czyli cała woda do niej spływa, latem daje rade słońce bo tam jest do ok 14-15 ale zimą niestety pewnie jest w tym miejscu wilgotno . czy sesleria jesinna da rade? bo molini takiej niskiej to nie ma chyba co?
leon60 08:20, 14 kwi 2016

siakowa napisał(a)
mam zatem pytanko....trawa kóra będzie rosła na brzegu tego podniesienia, czyli cała woda do niej spływa, latem daje rade słońce bo tam jest do ok 14-15 ale zimą niestety pewnie jest w tym miejscu wilgotno . czy sesleria jesinna da rade? bo molini takiej niskiej to nie ma chyba co?

molinia Overdam
s.jesienna chyba nie lubi za dużo wilgoci

edit
jest jeszcze Granada tylko gdzie ją kupić...
siakowa 08:48, 14 kwi 2016

Ola ale ta overdam to przed te kostki N brzeg tej donicy wokół domu ? Nie za wysoką? Nie zasłoni tych kostek??? Chcialabym zeby mialy tak z 50 cm temkostki wysojosci.
leon60 09:08, 14 kwi 2016

siakowa napisał(a)
Ola ale ta overdam to przed te kostki N brzeg tej donicy wokół domu ? Nie za wysoką? Nie zasłoni tych kostek??? Chcialabym zeby mialy tak z 50 cm temkostki wysojosci.

Overdam do 50cm z kłosami a kłosy ażurowe, s.jesienna jak kwitnie też wysoka