podziw dla właścicieli za systematyczność! Świetna stronka, taki mały atlas roślin. Szkoda tylko, że nie maja bylin, bo z tym największy kłopot w kompozycjach rabat.
Witam!
Przeglądając aktywność wejść na naszą stronę zobaczyłem odesłania z nieznanej mi strony "ogrodowisko.pl" oraz post od waldek727 z linkiem do naszej strony. Sam wąteko widoku ogrodu w różnych porach roku wydał mi się bardzo bliski.
Cieszę się, ze odwiedzacie nasz ogród i dziękuję waldek727 za link.
A odnośnie ogrodu i jego dokumentowania - tu można by pisać wiele: jakie to pasjonujące i jakie męczące . Może robię to już zbyt długo?
Wyczytałem, że brakuje bylin. To prawda. Do bylin dopiero dojrzewamy. Ich dokumentowanie fotograficzne jest bardzo skromne.
Oswajam się z Tym Forum Przeczytałem spokojnie post zakładający ten wątek i dotarło do mnie, ze chodzi tu o widoki w różnych porach roku rabat bylinowych.
Nasza strona mało ma wspólnego z takim wymogiem bo po pierwsze mało na niej bylin a po drugie - pokazuję tą samą roślinę czy ten sam widok w różnych latach, niekoniecznie pokazując to w różnych porach roku.
Na bylinach nie znam się wcale. To co mamy to domena Żony. Odnośnie pomysłu pokazania rabaty w różnych porach roku mam taką wątpliwość: gdybym pokazywał tą sama rabatę w kilku kolejnych latach o tych samych porach roku mogło by tym niespecjalnie się różnić. Czy ta sama bylina w kolejnym roku wygląda inaczej?
Pokazanie raz rabaty w 4 porach roku moim zdaniem zamyka temat, no chyba, że będą nowe nasadzenia. Ale czy o to chodzi?
nie ,nie chodzi tylko o byliny. chodzi o wszystko. a i owszem Twoja strona pomaga pokazala jak szybko dane gatunki np rosna ale oczywiscie sens wątku jest taki zeby kazda rabata byla tu pokazana jednorazowo ale w czterech odslonach
pozdrawiam ciepło
Hm, nie widzę za dużo fotek więc nie wiem czy o takie coś chodzi...
Wklejam 4 pory roku jedej z moich rabat.
Wiosną szaleją tulipany z bzem
Latem liliowce z różani wiodą prym..
Jesień to czas rozchodników i ogników
Zima to biel śniegu na finezyjnych rzeźbach
Trafiłam na ten ogród też około 2 lata temu przypadkiem, szukając zdjęć jakiejś rośliny. Byłam także pod ogromnym wrażeniem determinacji właścicieli. No a zdjęcia z lotu ptaka... Odlot.