Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Basilikum 20:51, 18 lut 2016

zwariowane z tym wycinaniem drzew. U nas mozna wycinac co sie chce i kiedy sie chce. Jedynie jesli drzewo ma warotsc zabytkowa, krajobrazowa albo kulturalna to potrzeba zezwolenie.
nawigatorka 20:56, 18 lut 2016

A ja wlasnie czekam na decyzje w sprawie wycinki moich wierzb.
Madzenka 21:04, 18 lut 2016

Basilikum napisał(a)
zwariowane z tym wycinaniem drzew. U nas mozna wycinac co sie chce i kiedy sie chce. Jedynie jesli drzewo ma warotsc zabytkowa, krajobrazowa albo kulturalna to potrzeba zezwolenie.

Dokształcam sie bo wisnie kiku shidare dostały ostatnia szanse. Ale poniewaz one rosna wielgachne to chyba nieporozumienie w projekcie mojego ogrodu. Chyba mam ostatni rok na decyzję , bo za chwile będa miały 25 cm w obwodzie
Madzenka 21:06, 18 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
A ja wlasnie czekam na decyzje w sprawie wycinki moich wierzb.

Czyli znów akcja będzie!
Madzenka 21:06, 18 lut 2016

Bogdzia napisał(a)

Dawniej nie było opałat za wycinkę dla osób prywatnych jesli uzyskały pozwolenie a teraz sa.

Ja w ogóle nie rozumiem zgody na wycinanie drzew, ktore sama posadziłam....
Madzenka 21:08, 18 lut 2016

Dorotka napisał(a)
Marzenka a możesz mi napisac taką TOP 10 srodków ochrony roslin w które powinnamj się zaopatrzyć - taką TOP niezbędną dla poczatkującej ogrodniczki na ten sezon
Mam zamiar zrobic zamównienie przez sklep internetowy i chciałabym od razu kupic kilka preparatów.

Niech Cie reka Boska broni przed zakupami na zapas!!!!!! Pryskamy tylko wtedy gdy cos poważnego sie dzieje. Jestem na nie. Musze napiszcie na Ciebie Waldka lub Mazana
ana_art 21:20, 18 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Niech Cie reka Boska broni przed zakupami na zapas!!!!!! Pryskamy tylko wtedy gdy cos poważnego sie dzieje. Jestem na nie. Musze napiszcie na Ciebie Waldka lub Mazana
hahhaahh usmiałam się
Dorotka 21:27, 18 lut 2016

Madzenka napisał(a)

Miałam na mysli profilaktyke typu Miedzian, na larwy coa tam, odżywki jakieś..

Bardzo prosze nikogo na mnie nie napuszczać, bo się aż bojem zwłąszcza ten Mazan tak wojowniczo brzmi...

Marzenka, jak mi nie zrobisz listy to sama sobie zrobię i wtedy to dopiero będzie
ana_art 21:27, 18 lut 2016

a propo drzew, mieliśmy na wjeździe na działkę w firmie dwa dęby, jeden jest ciut z boku i nie przeszkadzał, ale drugi uniemożliwiał wjazd każdego większego samochodu, trzeba było go wyciąć. Złożyliśmy podanie, przyszła komisja, a że drzewo miało konar poniżej metra to uznano że to dwa dęby. Dostaliśmy zezwolenie na wycinkę z 'nakazem' posadzenia kilku drzew w innym miejscu działki
ana_art 21:29, 18 lut 2016

Dorotka napisał(a)

Miałam na mysli profilaktyke typu Miedzian, na larwy coa tam, odżywki jakieś..

Bardzo prosze nikogo na mnie nie napuszczać, bo się aż bojem zwłąszcza ten Mazan tak wojowniczo brzmi...

Marzenka, jak mi nie zrobisz listy to sama sobie zrobię i wtedy to dopiero będzie
ale Marzenka dobrze mówi po co kupować preparrat np na przędziorki jak stosuje sie go na chorobę, nie zapobiegawczo, to samo ze wszystkimi grzybowymi, chrząszczami, mszycami... jedynie Miedzian można zastosować teraz prewencyjnie i promanal