Mam taka nadzieję. Dostał dwukrotnie doglebowo różne środki przeciwgrzybicze. Ewidentnie głównym pedem roziwjała sie fytoftyroza... Nie wiem czy się go uda uratować. Niestety zmuszona jestem poczekać do jesieni... i ten nierówny ząb ambrowcowy wytrzymac Niesty to trefna rabata, trzy wiśnie wczesniej wypadły , ambrowce chorują drugi rok. No cóż nie wszytsko moze byc tip top
Własnie na tej rabacie dla rozjasnienia posadziłam pomiędzy kulami bukszpanowymi ostróżki i łubiny
Iza Burgundy jest na rabacie z kostrzewą w towarzystwie Louis ODier, Minervy, Heidi Klum, Lavender Ice, Lavender flower Circus, Gertrudy Jekyll i kilku jeszcze innych Ale chyba zmienię jej lokalizacje bo traci na urodzie w palacym słońcu. Mam koncepcję na zmaine miejscówki z Cardinal Richelieu w cieniu wiśni. Zdecydowanie nie pasuje z Merva i Tuscany... Na tej rabacie zostaną zimne niebieskie. Nie wiem czy się wreszcie nie skusze na Novalis Na dodatek coś mam za duży kontrast z bladawcami a chciałam delikatniejsze przejście. Luis w tym roku różowa a zwykle miała inny odcień
Burgundy ma w trzecim seoznie ok 80 cm wzrostu, piekny pionowy pokrój ale jest relatywnie rzadka jak na róze i ma delikatne liscie. Polecałabym ją z ciepłym odcieniem różu np. Gertudą , która jest trochę wyższa