Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pszczelarnia 12:34, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

OOOOOO!

Poprosze PW, gdzie go kupić.
inag 12:43, 14 cze 2016

Madzenka napisał(a)

Rozplenice Little tez wrazliwe na mrozy, najbardziej niezawodna sesleria jesienna jest

Graby tnij dla nadania kształtu koronie, nie patrz na poszczególne gałazki. Nie kryguj sie, one szybko rosna, tak ze za miesa. Nie bedzie widać efektu ciięcia niech sie tylko ukorzenia to sie nie bedziesz zatsanwiała tylko cięła. Jesli słabo jeszcze rosna to utnij tylko najdłuzsze nieregularne pedy. Naprawde cięcia grabów nie nalezy sie bać

Dzięki. To dobrze. W takim razie nie będę się bawiła w pojedyncze gałązki. Miła wiadomość
Mixtoorka 14:11, 14 cze 2016

Cudnie!!!!
mkasia 21:16, 14 cze 2016

Dziękuję Madzenko za rady grabowie. dziś ciachnelismy do połowy płotu i podlalismy florovitem.
siakowa 21:22, 14 cze 2016

Jezu jaka sesleria mówisz dwa lata ?
leon60 21:27, 14 cze 2016

siakowa napisał(a)
Jezu jaka sesleria mówisz dwa lata ?

wystarczy rok
Madzenka 21:30, 14 cze 2016

inag napisał(a)

Widzę, że na szczęście Twój ambrowiec odżywa

Mam taka nadzieję. Dostał dwukrotnie doglebowo różne środki przeciwgrzybicze. Ewidentnie głównym pedem roziwjała sie fytoftyroza... Nie wiem czy się go uda uratować. Niestety zmuszona jestem poczekać do jesieni... i ten nierówny ząb ambrowcowy wytrzymac Niesty to trefna rabata, trzy wiśnie wczesniej wypadły , ambrowce chorują drugi rok. No cóż nie wszytsko moze byc tip top
Własnie na tej rabacie dla rozjasnienia posadziłam pomiędzy kulami bukszpanowymi ostróżki i łubiny
siakowa 21:32, 14 cze 2016

leon60 napisał(a)

wystarczy rok
ojanoja oja
Malgosik 21:33, 14 cze 2016

takie strzeliste kwiaty będą pasować koło ambrowców
róże takie piękne że się rozpływam, a ja nie zaplanowałam ani jednej różowej w ogrodzie
Madzenka 21:40, 14 cze 2016

Konstancja30 napisał(a)
i zapomniałabym ... bardzo dziękuję za identyfikację róż na zdjęciach ... sporo rozpoznaje ale przy wątpliwościach podpisy bezcenne

Księżniczka Kentu ma kwiat większy od mojej pięści !!! i przepiękny ... nawet Kilusia się zatrzymała i niuchała ... żałuje, że nie miałam aparatu

edytuję bo zapomniałam ... Madżen mam pytanie odnośnie Burgundy ... w jakim towarzystwie ją masz ? ... jaki osiąga wzrost ... mam 2 krzaczki i nie wiem gdzie je wkleić

Iza Burgundy jest na rabacie z kostrzewą w towarzystwie Louis ODier, Minervy, Heidi Klum, Lavender Ice, Lavender flower Circus, Gertrudy Jekyll i kilku jeszcze innych Ale chyba zmienię jej lokalizacje bo traci na urodzie w palacym słońcu. Mam koncepcję na zmaine miejscówki z Cardinal Richelieu w cieniu wiśni. Zdecydowanie nie pasuje z Merva i Tuscany... Na tej rabacie zostaną zimne niebieskie. Nie wiem czy się wreszcie nie skusze na Novalis Na dodatek coś mam za duży kontrast z bladawcami a chciałam delikatniejsze przejście. Luis w tym roku różowa a zwykle miała inny odcień
Burgundy ma w trzecim seoznie ok 80 cm wzrostu, piekny pionowy pokrój ale jest relatywnie rzadka jak na róze i ma delikatne liscie. Polecałabym ją z ciepłym odcieniem różu np. Gertudą , która jest trochę wyższa