Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Basilikum 21:57, 07 sie 2016

a ja az tak duzo wody moim pomidorm nie daje. Tez mam w donicy i to wszystkie. Do kazdej donicy wtykam mala doniczke i wlewam tyle wody ile w ta doniczke wchodzi

madzenko Twoja porazka ogrodowa jak dla mnie wyglada super
leon60 21:59, 07 sie 2016

nieprzyzwoicie pięknie masz ! trawiszcza zachwycają
Madzenka 22:09, 07 sie 2016

kasia_c napisał(a)

Piękne jeżówki, super pomidory. Już sie nie mogę doczekać moich skrzynek. A sadzonki kupiwałaś czy pomidorki z nasionek? I jeszcze pytanie o różę. Ta jasno różowa to jaka odmiana? Jest pełna, wytrzymała?

Ślicznie

Ja nie umiem nic wysiewać, wszystko mi pleśnieje lub nie wschodzi. Pomidorki z sadzonek, ktore u nas wiosna mozna kupic na kazdym kroku

Pełna blada róza to Austinka Brother Cadfael. Kupiłam wyjatkowo słaba sadzonkę i trzeci rok zbiera sie do porządnego kwitnienia, ale warto czekać, to róza o kwiatach piwoniastych
Madzenka 22:11, 07 sie 2016

jolanka napisał(a)
Marzenka, taka porażkę to wiele osób na tym forum chciałoby mieć u siebie

Opuchlaki to rzeczywiście problem, wredne są

Jak znajdziesz czas to zerknij do mnie, Ewa zaproponowała mi róże Big Purple a przez przypadek porównalam ja z tą moją, niby kupioną jako pnąca NN - czy one nie wyglądają tak samo? Wkleiłam zdjęcia obu

Zaraz zerknę. Miałam Big Purple raz zakwitła jednym małym,kosztem a w tym roku padła, skończyła na śmietniku...
Madzenka 22:12, 07 sie 2016

kasia_w napisał(a)

Marzenko chyba o to Ci chodziło w ogrodzie trawiasty szał.Co to za jedną na zdjęciu? Przepiekna

Kasiu dołaczysz do nas w sordę w ZC czy juz sie urlopujesz?
Ta trawa na zdjęciu o kolorze pomarańczowo-zimnym to Praire Fire. Uwielbiam ją i mimo, ze co roku po zimie pada to kupuję nowe egezmplarze.

Masz racje marzy mi sie trawiasty szał poprzeplatany kwiatami
Madzenka 22:16, 07 sie 2016

Basilikum napisał(a)
a ja az tak duzo wody moim pomidorm nie daje. Tez mam w donicy i to wszystkie. Do kazdej donicy wtykam mala doniczke i wlewam tyle wody ile w ta doniczke wchodzi

madzenko Twoja porazka ogrodowa jak dla mnie wyglada super

Ja natomiast edukuje sie trzeci sezon w pomidorach i czytałam, ze wymgają solidnego aczkolwiek nie częstego nawadniania, aby mogły solidnie owocować. U mnie stoja w palacym słońcu oraktycznie przez cały dzien, mimo białej donicy w te upały po ponad 30 stopni podlewałam je 12 l końoewka co drugi dzien.

Ta porazka miała doroównac bujnością pozostałej częsci rabaty a mam po prostu dziurę ...
Madzenka 22:17, 07 sie 2016

leon60 napisał(a)
nieprzyzwoicie pięknie masz ! trawiszcza zachwycają

Oj grawitacja nie zawodzą ale najbardziej lubię się tarasować. Co czynie pod presja M, ale dzisiaj wykorzystałam niecnie oba tarasy
MirellaB 22:52, 07 sie 2016

Mojemu synkowi też w donicy posadziłam pomidorki koktajlowe. Na początku zrywał zielone, ale teraz już tyko dojrzałe

Rozplenicy Rubrum nigdy nie miałam, a bardzo mi się podoba. Chyba się na nią skuszę
Bardzo podoba mi się u Ciebie połączenie jej z jeżówkami.

Madżenko z czym będziesz sadziła) posadziłaś brązową trawę?

Mam do Ciebie dwa pytania:
1. Czy po pierwszym kwitnieniu róże obcinasz tak samo jak wiosną?
2. W tym roku pierwszy raz zakwitła mi magnolia. Teraz ma takie małe pąki - pazurki tak jak przed kwitnieniem. Czy to są pąki na przyszły rok?

kasia_w 23:06, 07 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Kasiu dołaczysz do nas w sordę w ZC czy juz sie urlopujesz?
Ta trawa na zdjęciu o kolorze pomarańczowo-zimnym to Praire Fire. Uwielbiam ją i mimo, ze co roku po zimie pada to kupuję nowe egezmplarze.

Masz racje marzy mi sie trawiasty szał poprzeplatany kwiatami

No właśnie tak myślałam że to praire fire ale nie pamietalam ze masz.Chyba tylko u Stefana do dostania.Wiem że przemarza ale i tak jej pragnę. W środę mam byc
Johanka77 23:06, 07 sie 2016

Madżenko, mam madżenie... Chciałbym mieć kiedyś tak, jak Ty
Ja ten rok chyba sobie już daruję. Jak zakończymy trawnik, to będzie finał. Ale na wiosnę... stanowczo będę Cię papugować
Nie dosłownie, oczywiście. Ale inspirujesz