Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:54, 13 sie 2016

Sebek napisał(a)
Malinowa ciociu - purpury mi potrzebne
Cytując Twój post z czerwca - jak teraz wygląda ranking? Ascot i MW must have? Która jest bardziej kompaktowa?

Ranking ablosutnie z purpur nie uległ zmianie, pozostałe z mniejszym lub wiekszym powodzeniem nie kwitna tak obficie.

Sebek kompaktowa najbardziej jest Ascot, rośnie idelanie pionowo, nie rozłazi się i ma max 1,2 m. Munstead lubi sie leko rozłazić ale ponieważ osiaga zaledwie 0,8-1 m to nie jest to porblem. Testuję też purple Eden ale na razie za wczęsnie na ocene pokroju - wyglada na mega kompaktową....

Aha szaleje z kwitnieniem William Sz. ale ani kompatkowy ani mały...

Madzenka 21:57, 13 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
A nas dziś leniwie.jedynie skoszona trawa.z chwastami czekam na deszcz.Mój M dziś za to w kocolku znów obied gotuje polecam.kociołek oczywiście macham

Mój M jak zwykle obiadek ugotował, jak ja go za to podziiwam !!! My mielismy dzisiaj żeberka i surówkę z porów, mniam
Sebek 22:00, 13 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Ranking ablosutnie z purpur nie uległ zmianie, pozostałe z mniejszym lub wiekszym powodzeniem nie kwitna tak obficie.

Sebek kompaktowa najbardziej jest Ascot, rośnie idelanie pionowo, nie rozłazi się i ma max 1,2 m. Munstead lubi sie leko rozłazić ale ponieważ osiaga zaledwie 0,8-1 m to nie jest to porblem. Testuję też purple Eden ale na razie za wczęsnie na ocene pokroju - wyglada na mega kompaktową....

Aha szaleje z kwitnieniem William Sz. ale ani kompatkowy ani mały...

Dobrze wiedzieć - wielkością będą idealnie pasować
Madzenka 22:02, 13 sie 2016

Rench napisał(a)

Moja Alnwick Rose okazała się być inna różą,muszę dokupić
Jak wysoka ona rośnie u ciebie?

Moja Alnwick to idelana róza - kwitnie przez cały sezon z małymi przerwami, na dodtatek bardzo obficie, ma nietypowe jak na Austinke bardzo sztywne pionowe pędy, nie pokłada się i idealną wysokosć 1,2 m. Dzisiejsza dawka The Alnwick . Widać jak jest zapączkowana.

Madzenka 22:05, 13 sie 2016

Anda napisał(a)

O to pracowity dzień miałaś. Miałam kiedyś Boscha do przycinania i właśnie akku mnie denerwował. Teraz mam Makitę i akku starcza na baaaardzo długo. Polecam
Jakie róże zadołowalaś?

Posadziałam dzisiaj kupione w Rosarium przed dwoma tygodniami - History
Wkopałam również Biedermeier i Spirit of Freedom, golaski, dla których wiosna znalazłam miejsce tylko w donicach. Wreszcie zaplanowałam dla nich miejsce
Madzenka 22:11, 13 sie 2016

Sebek napisał(a)

Dobrze wiedzieć - wielkością będą idealnie pasować

Dla Ciebie MUnstead Wood w trawiszczach. Ascot na razie ma przerwę w tłoczeniu a Munstead słynie z nieprzerwanego kwitnienia

Madzenka 22:20, 13 sie 2016

Lubię róże i trawy ale różanka wciąż zabałaganiona.... wiosna bedą kolejne zmiany z trawami

Falstaff wreszcie w tym sezonie kwitie - spełnia oczekiwania . Ciekawe gdzie jest druga sadzonka??? I ma idealną wysokość na tyły - zgodnie z opisem 1,5 m i nie puszcza długich batów

BUrgundy czaruje i sie rehabilituje, bo po ubiegłorocznych upałach i kolorze brudnego brązu, groziła jej eksmisja. Tylko dlaczego jest tak podatna na plamistosć???

I jeszcze raz Alnwick, niziutki bladawiec po lewej to Bonica a intensywne purpury to austinki Darcey Bussel i Thomas Becket. Ciekawe, ze róze sadzone z donic latem, w ubiegłym roku kiwtły tak obficie a w tym po jednym kwiatku. Chyba dopiero teraz buduja korzeń.. Poczekam na ich urode kolejny rok...

Madzenka 22:26, 13 sie 2016

Dumna jestem z mojego M - dzisiaj wykonał na trawniczku kanciki.
Madziu wielkie dzieki za zdradzenie tajemnicy Ani Kulki podkaszarka przetestowana, spodobała sie ta zabawa mojemu M.
NIe patrzymy na chory trawnik....

Rzeczone kanciki

Aby nie ominąc olimpiady transmisja na tarasie Szkoda że tylko srebro ale uczciliśmy je lodami

I kanciki po skoszeniu tarwnika. Przy okazji jesli sie ejszcze ktoś nie przekonał do carex Montana to polecam

Madzenka 22:33, 13 sie 2016

Werbena czaruje. Czekam jeszcze na towarzystwo róży Rapsody in Blue, na razie kwitnie na parterze a powinna na II piętrze aby była widoczna nad werbeną

Zawilce nie mogą sie przebić przez miskanty to posadziłam jeżówki na przedzie. Przy okazji na zdjeciu mój bukszpan poczochraniec krótrego kulkuje od kilku lta. Moze pod koneic seoznu wreszcie bedzie kulką

No i chory trawnik... Na razie go nie podelwam inetsnywnie jak do tej pory to się nie pogebia. Wygraniłam brązowe plamy ale wychodzą z korzeniami... Trzeba bedzie zrobić dosiewkę

Na kuchennej na razie nie kwitną róże, za to jeżówki przeszly same siebie. Oj bukszpany do ciecia, mimo ze jeszcze nie gotowe. U mnie nie mają jednak juz przyrastać w masie tylko trzymac formę

Madzenka 22:38, 13 sie 2016

Pierwsze dwa kwadraty bukszpanowe przycięte. W takim tempie moge nie zdązyć do wiosny.... Lawenda jest strasznie marna.. ale po cięciu się zageszcza

Runiance też dzisiaj boki opitoliłam, przez kilka dni będzie straszyć

A potem sobie posiedzieliśmy i słuchaliśmy ciurkajacej wody