Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 22:41, 13 sie 2016

I trawki w donicach - płoną na słońcu

A tu miały być hortensje i tarwiszcza a są same trawiszcza....

nawigatorka 22:43, 13 sie 2016

Marzenia ja namiar na to cudo do kantów poproszeni.choć jak kiedyś usluszal że niebdosz że krawężniki chce to jeszcze kanty przy nichbwycinac...? ale kiedyś będę się już mysle w ogrodzie nudzic to co tam.powycinam sobie
nawigatorka 22:44, 13 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Mój M jak zwykle obiadek ugotował, jak ja go za to podziiwam !!! My mielismy dzisiaj żeberka i surówkę z porów, mniam
hahavtez mielismy zeberka
blyxa 00:17, 14 sie 2016

Nadrobiłam zdjęcia. Trawki w donicach mnie urzekły. Bardzo samolubnie się ucieszyłam, że nie tylko ja mam problem z trawnikiem. Ale tak poważnie to współczuję i roboty i frustracji.
Co do cięcia to też mam zaległości a pewnie do roboty jakaś 1/4 tego co u Ciebie. Więc podziwiam, ze ogarniasz I podziwiam, zę robisz kanciki przy kostce. Ja bojkotuje
06:32, 14 sie 2016
u mnie też wycinanki w planie ....ale nie wiem czy tak prosto pójdzie mi wycinanie kancików.

podkaszarką? chyba musisz instruktarz zrobić bo moja podkaszarka jet jakaś inna coś mi zie wydaje ze się nie nadaje
Madzenka 09:13, 14 sie 2016

nawigatorka napisał(a)
Marzenia ja namiar na to cudo do kantów poproszeni.choć jak kiedyś usluszal że niebdosz że krawężniki chce to jeszcze kanty przy nichbwycinac...? ale kiedyś będę się już mysle w ogrodzie nudzic to co tam.powycinam sobie

Asia to najzwyklejsza podkaszarka żyłkowa tylko z osłona obrotowa, ktora umożliwia ciecie w pionie. W Catsroramie mozesz taka kupić juz od 98 zł. My kupiliśmy MAC i M miał wczoraj świetna zabawę. Do tej pory tez zawsze uważał, źe to głupota, bo noż ro kancików na obrzeżach sie nie sprawdza, nozyce uszkodziliśmy... A wczoraj stwierdził o widac wreszcie obrzeża

Na dodatek chwasty za płotem tez zostały uśmiercone
Madzenka 09:16, 14 sie 2016

blyxa napisał(a)
Nadrobiłam zdjęcia. Trawki w donicach mnie urzekły. Bardzo samolubnie się ucieszyłam, że nie tylko ja mam problem z trawnikiem. Ale tak poważnie to współczuję i roboty i frustracji.
Co do cięcia to też mam zaległości a pewnie do roboty jakaś 1/4 tego co u Ciebie. Więc podziwiam, ze ogarniasz I podziwiam, zę robisz kanciki przy kostce. Ja bojkotuje

Stresu z powodu trawnika nie mam najwyzej kupie z roliki na ten kawałek i będę miała wzorcowy trawniczek. W tym miejscu miało byc wyżwirowane miejsce na pergolę, tez nad tym myślę..
Kanciki nawet przy kostce trzeba robic, bo trawa strasznie przerasta i włazi na rabaty
Madzenka 09:22, 14 sie 2016

eee_taam napisał(a)
u mnie też wycinanki w planie ....ale nie wiem czy tak prosto pójdzie mi wycinanie kancików.

podkaszarką? chyba musisz instruktarz zrobić bo moja podkaszarka jet jakaś inna coś mi zie wydaje ze się nie nadaje

Justynko podkaszarka musi mieć przekręcaną osłonę co umożliwia ciecie w pionie. Tez tego nie wiedziałam dopóki Noemi nie zdradziła mi tajemnicy. W godzinę M zużył 4 żyłki i zrobił kanciki bo żyłka sie bardzo rwie na kostce granitowej. Mysle ze kilka rund z powtórka i nabierze wprawy

Jutro zrobie fotorelacje i wkleję w watku
jolanka 09:41, 14 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Justynko podkaszarka musi mieć przekręcaną osłonę co umożliwia ciecie w pionie. Tez tego nie wiedziałam dopóki Noemi nie zdradziła mi tajemnicy. W godzinę M zużył 4 żyłki i zrobił kanciki bo żyłka sie bardzo rwie na kostce granitowej. Mysle ze kilka rund z powtórka i nabierze wprawy

Jutro zrobie fotorelacje i wkleję w watku

Też jestem tego ciekawa Do głowy by mi przyszło ale efekt, jak pokazałaś, murowany
Anda 11:36, 14 sie 2016

Bardzo lubię i podoba mi się Twój uporządkowany busz na rabatach i różanki z trawami. W tym roku wiosną posadziłam trawy na rabatach, ale ich jeszcze w ogóle nie widać.
To co piszesz o Mustead Wood bardzo mnie ucieszyło Nieprzerwane kwitnienie i piękny zapach to jest to
Kanciki wyglądają extra. Muszę sprawdzić, czy moją wykaszarkę mogę postawić pionowo. Trawy w donicach swietnie wyglądają. One u Ciebie w donicach zimują? Oprócz Rubrum oczywiście
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies