Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 12:13, 21 sie 2016

Juzia napisał(a)
Marzena musisz częściej fotografów zapraszać!
W ogóle co innego widzę na tych fotach

Widzilaś Falstaffa? Wyszedł jaśniej bo w pełnym słoncu o 13 purpury inaczej wygladaja

Dobry fotograf uczyni z małpy kanarka zawsze mi przyświeca to staropolskie stwierdzenie
leon60 12:16, 21 sie 2016

Sebek boooskie fotki !!! ale Ci zazdroszczę wizyty u Marzenki
a gdzie wspólna fota ja się pytam ? koszulę bym chętnie zobaczyła
Zielona 12:18, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)

wiem przesadzam

zgadza się.

Ogród okiem Sebka cudny. I Ty- taka uśmiechnięta
PS Czy ogród Teściowej ogarniasz w całości? Często piszesz, że jedziesz coś tam zrobić. Jak tam Edenki w Jej ogrodzie?
Madzenka 12:18, 21 sie 2016

Sebek masz moze racje z tymi rozplenicami , bo wyglądają zdrowo, nie są zasuszone a maja zóty kolor. Mrozu nie było, wody nie brakowały, dostały tylko dawke słonca. To dobrze wiem gdzie je posadze, jednak nie zostawie w donicy na zimę
Sebek 12:18, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)
Sebek robi swietne zdjecia i prawie sie kładł w swojej cudnej granatowej koszuli w drobniuteńkie kropk na żwirku aby werbene Wam pokazac i ! (Sebek koszula klasa, jak będzie taka na wyorzedażach w Rozmiarze XL to kupie M

Madżen - to nie są kropki, ona jest tak wyszywana Zakochałem się w niej i... porwałem ostatnią sztukę ze sklepu Raczej już nie będzie do kupienia, ale w nowej kolekcji są bardzo zbliżone

Co do ogrodu - każdy ma jakieś plagi. Swój zobacze dopiero next weekend - niech sobie radzi
Johanka77 12:18, 21 sie 2016

Madzenka napisał(a)

Johanka za 4 lata będziesz miała taki busz, ze nawet chwasty nie będa sie mogły przebić

No daj Boże! Póki co deszczyk krzyżuje mi dziś moje plany zakładania buszu
Madzenka 12:20, 21 sie 2016

Sebek to Leonardo

A to nie Tradescant tylko Red Leonardo - Leoś w tej malinowej wersji bardziej mnie zachwyca niz rózowy

Madzenka 12:22, 21 sie 2016

leon60 napisał(a)
Sebek boooskie fotki !!! ale Ci zazdroszczę wizyty u Marzenki
a gdzie wspólna fota ja się pytam ? koszulę bym chętnie zobaczyła

Nie wiem kiedy ten potwór mnie cyknął, myslałm że donice i chore kulki fotografuje. Koszula boska, Ola trzeba dla M'ów zakupic
Do tego granatowe spodnie i niebieskie Air'y dopełniały całości stylizacji
Madzenka 12:29, 21 sie 2016

Zielona napisał(a)

zgadza się.

Ogród okiem Sebka cudny. I Ty- taka uśmiechnięta
PS Czy ogród Teściowej ogarniasz w całości? Często piszesz, że jedziesz coś tam zrobić. Jak tam Edenki w Jej ogrodzie?

Napisłam , ze dzieki Sebkowi i rodzinie akumulatorki doładowane

Ogród tesciów ograniam w poważniejszych sprawach, wszystkie nasadzenia i ciecie (bukszpany, cisy, róze, lawenda i oczywiscie wiosnne ogranianie) do mnie nalezą. Tesciowa niesty z powodu choroby juz niewiele moze zrobic (a to ona zaszczepiła mi miłośc do róz i bukszpanow) ale ostanio bakcyla załapał teść i robi kanciki, koruje rabaty, podlewa. A gdy sobie zrobił na małej rabacie iscie angielskie obrzeża z cegły w warzywniku to omal nie padłam z wrazenia Opryski pod dyktando tesciowej i nawozenie pod moje wykonuje wzorowo

Edenka pieknie sie wzmocniła i juz dała w tym roku czadu. Dostała jako partnera Jamesa Galway i pnąca purpurowa róze historyczna oraz niebieskie i purpurowe powojniki. Widac ją z okien salonu.

Największa radosć sprawiła mi ubiegłoroczna informacja, ze gdy Bonica i lawenda zakwitły razem, to aż wszyscy przy płocie przystawali Duma tesciów była przeogromna a mnie cieszy , ze oni się cieszą
Madzenka 12:32, 21 sie 2016

Sebek napisał(a)

Madżen - to nie są kropki, ona jest tak wyszywana Zakochałem się w niej i... porwałem ostatnią sztukę ze sklepu Raczej już nie będzie do kupienia, ale w nowej kolekcji są bardzo zbliżone

Co do ogrodu - każdy ma jakieś plagi. Swój zobacze dopiero next weekend - niech sobie radzi

To jak będzie ta aktualna kolekcja przeceniona to daj natychmiast cynk