Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

asiak 15:25, 13 lis 2016

Marzenko, czy te brzózki ( o ile to brzózki ) na kiju, to wielkie rosną?
Podobają mi się
Basilikum 15:31, 13 lis 2016

Madzenko ale nam suer widoki serwujesz bukszpanowe kulkowisko najbardziej mi sie podoba
Madzenka 15:50, 13 lis 2016

AgnieszkaW napisał(a)
Jednak zielona osnowa ogrodu to jest to. Świetnie prezentuje się o tej porze roku, a w sezonie kwiatowym jest eleganckim tłem

Dopiero gdy jest szaroburo widac ponownie bukszpany i żywopłot cisowy Latem znikaja w gęstwinie innych roslin

Dopiero zimą przypominam sobie dlaczego je tak lubię
Madzenka 15:50, 13 lis 2016

Asiek to doorenbos Long Trunk. Podobno dorastają do 5 m ale ja kupiłam nisko szczepione (oj głupiam) i po 4 sezonach maja zaledwie 2,5 M. Marzę aby jeszcze podrosły i zasłoniły panoramę sąsiednich domów....
Te po lewej rosna dopiero 1,5 roku w moim ogrodzie, ale kupiłam je juz szczepione na wysokosci 2 M
Madzenka 15:54, 13 lis 2016

Izabello tylko uroda kulek o tej porze roku trzyma je w moim ogrodzie. Jak pomyśle o ponownym cieciu to juz mi słabo
Anda 15:56, 13 lis 2016

Madzenka napisał(a)
Oszroniony ogór
i kulki...

Ach te kulki buxowe... Bardzo mi się podobają i gdyby nie niebezpieczeństwo grzyba, to już bym też jakieś miała
Pięknie wyglądają Twoje zimozielone nasadzenia.
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Rench 16:19, 13 lis 2016

Aż nie do pomyślenia,u nas poduchy śniegu,sypie od wczoraj,a u Ciebie tego samego dnia
zaledwie oszronione.
Danucha 16:35, 13 lis 2016

Przecudnie. O każdej porze roku jest co podziwiać. Jak ja lubię tu zaglądać
UrsaMaior 16:37, 13 lis 2016

Eh kiedy ja będę miała żywopłot...Zazdroszczę bardzo!
Zielona 16:55, 13 lis 2016

Ze szronikiem i w słońcu pięknie. Rzeczywiście masz tak zaplanowany ogród, że w "kolorowym" sezonie co innego przyciąga wzrok, niż zimą. Cięcia kulek nie zazdroszczę, ale przez wiele miesięcy to one są główną ozdobą rabat.

ad. Buchananii - myślisz, że cięcie spotęgowało wrażliwość na wygnicie? Waham się, co zrobić ze swoimi wiosną... /mam kilkanaście sztuk/.
Może napiszę do Tomka Grochowskiego - On wycina wiele carexów, o których inne źródła piszą, że absolutnie nie należy tego robić.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies