Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

leon60 16:06, 08 sty 2017

śniegu maleńko ale pięknie
amelia_b 16:17, 08 sty 2017

Zgadzam się z Olą, uroczo jest, wcale bym nie powiedziała że to styczeń. No to czekamy na krokysy Madzenko, skoro piszesz że za miesiąc to już niedługo
18:25, 08 sty 2017
Madzenka napisał(a)
składam meldunek pogodowy. U nas dzisiaj było o 5 nad ranem zaledwie -9 a teraz jest piekne słonce i lekki mróz.
Chyba wczoraj u nas tez nie było starsznie, ale tego nie jeste w stanie ocenić, gdyz powitał mnie w Jeleniej Górze -19 stopniowy mroz o 8 rano. W dzien nie było tak starsznie, bo nie wiało i mróz był znośny. Aczkolwiek zdecydowanie bardziej preferuje klimat Wrocławia

Ide zrobic kilka zdjęc w ogrodzie

aktualnie u mnie -15 do końca tygodnia ma odpuścić ....bo w sobotę chce znowu na narty

PS. przez te mrozy zamiast byc na nartach .....to łaziłam po wyprzedażach (byle na kanapie sie nie przewalać z jednej strony na druga) ...nogi schodziłam specjalnie nic nie kupiłam w galeryjach ludzi tłum ...masakra
oceniam że zamrażalnik na Pilsku był lepszy niż ten tłum na sklepach.
18:30, 08 sty 2017
Kasiek napisał(a)

Szkoda ? Nie ma czego zalowac tylko po prostu zaczac Radzilabym tylko kupic odpowiednie buty, sprawdzic sie u lekarza i poszukac Morsow Nic prostszego

juz sie raczej morsowania nie nauczę ....zimno mi na sama myśl

ale zaczynałam w lecie wcześnie rano po rosie boso chodzić ...powiem że to nie jest takie łatwe ....a szybki bieg na paluszkach po mokrej trawie grozi wywrotka wiec trzeba pomału całe stopy stawiać ....nie wiem czy będe to powtarzać znów ...bo to jednak też hardcore

Basilikum 19:53, 08 sty 2017

a ja nawet lubie knaipowskie ( od Sebastiana Kneipa)kapiele dla stop najpierw spacer w wodzie o temp 17° a potem 35
Madzenka 20:22, 08 sty 2017

Sebek napisał(a)
Myślisz ze jak kiedyś przestane dzielić swoje miskanty doczekam się takich snopów? To siewki AM Ci tak urosły przy płytach?

Sebek miskanty w trzecim roku od posadzenia są tak wielkie, ze trzeba te potwory dzielić..... Więc moze zamaist najpierw dzielic poczekaj a potem nie nadążysz z dzieleniem...

To są siewki frosted curls, stare wygniły, siewki porządnie w seoznie odbiły.
Amazon Mist zastąpione zostały hakone i poszły do przechowalni, bo tez urodą po tegorocznej ulewnej wiośnie nie powalały . Jak potrzebujesz siewki frosted to daj znac, pewnie wiosna będę je plewić
Madzenka 20:25, 08 sty 2017

Makao_J napisał(a)
Ależ pięknie. I najwięcej robią kule, trawy i drzewa. Od takich ram powinno zaczynać się tworzenie ogrodu bo byliny to są tylko latem.

Lubię ogród o tej porze, dopiero wtedy widać jego formę i geometrię. W innych porach roku jest zdecydowanie bardziej poczochrany. Ale i tak wiosna czeka mnie wileilkie cięcie i strzyzenie. Za trawy to ja sie chyba juz na poczatku stycznia zabiorę..... Całe szczęscie, ze bukszpany po ostrym cieciu juz tak mocno nie przyrastają
Madzenka 20:29, 08 sty 2017

Dziękuje za pochwały ogrodu, rzeczywiscie jesienia i zimą dopiero widac jego kształt. Aczkolwiek i tak najbardziel lubie go wiosna gdy do bukszpanów dołącza cebulowe. Obstawiam , ze w tym roku zacznę nowy seozn w okolicy połowy lutego, gdy zaczna wychylać swe główki pierwsze krokusy

Na morsowanie mnie nie namawiajcie. Co innego taplać sie w ciepełku term a co innego włazić z mrozu do lodowatej wody. To ja juz wolę kriokomorę , przynajmniej człowiek jest suchy i na krótko zanuża sie w arktyczne temperatury
Madzenka 20:43, 08 sty 2017

Kochani i pytanie z innej beczki. Czy ktos na forum ma system oświetlenia ogrodowego Marksjod Tradgard ?
Mam inny system ale dzisiaj kupiłam własnie ten i zastanawiam sie czy warto go rozbudowywać ?
Karabela 21:19, 08 sty 2017

Piękne widoki. Ogród powala.forma mistrz...
I meldunek narciarski składam ze biegowki piątek i sobota pierwszy raz w życiu i od razu zawody i byłam trzecia od końca