Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

MirellaB 12:46, 28 sty 2017

U mnie też słonecznie i mroźno
Basilikum 13:46, 28 sty 2017

brzozy pocielas czytam, myslisz, ze teraz dobra pogoda na ciecie wierzby, musze ja troche wyrownac bo taka poczochrana. 4
A Babcie niech zdrowieja dobrze, ze sa banki
siakowa 16:07, 28 sty 2017

Zdrówka dla babć i dla Ciebie !
inka74 20:32, 28 sty 2017

Zdrówka dla babć. Dla ciebie też. Bardzo mądrze robisz z tą operacją. Moja mama miała i teraz żałuje. Jest gorzej niż było.
Ja w ortezie nie jeżdżę a powinnam. Odzywa się stara kontuzja już nawet przy zmianach pogody. Starość nie radość.

Dużo brzozy przycięłaś?
Madzenka 20:39, 28 sty 2017

Babcie pozdrawiają
Margarete 20:50, 28 sty 2017

I ja się dołączam do babciowych pozdrowień. Moja mama - odpukać trzyma się dobrze.
U nas śnieg utrzymuje się bez przerwy od Trzech Króli tyle że wtedy były szalone dwucyfrowe mrozy i dzień i w nocy a teraz jest lepiej - w dzień w okolicy zera i słońce a w nocy do minus 15 nawet. Już wolę taką zimę niż szarość i chlapę z ubiegłych lat. Ta pogoda sprzyjała naszym łódzkim dzieciom bo właśnie kończą się u nas ferie, a nie wszystkim udało się wyjechać więc górki tu obok mnie na osiedlu "obstawione" od rana do wieczora
Dobrze że śnieg poprzykrywał ogród bo mniej będzie strat przy tych mrozach.
Za to ptaki jedzą jak szalone, codzienna porcja taką sama jak w grudniu teraz wystarcza im na pół dnia.
09:13, 29 sty 2017
cięcie brzóz ...zwiastuje wiosnę

czekam na pierwsze krokusy ....spodziewam się że u ciebie będą wcześniej ....ocieplenie idzie to może za dwie niedziele będziesz pierwsze kwiatki pokazywać
09:15, 29 sty 2017
Madzenka napisał(a)
Babcie pozdrawiają

zdrowia babciom życzę

Madzenka 09:38, 29 sty 2017

Babcie dziękują za zdrówko!
My znów wykorzystujemy bliskość gór
Dzisiaj rano JG -9, Szklarska -4,Jakuszyce 0 a Harrachov...... -15
Po godzinie jeżdżenia uciekliśmy na kawę
W oddali widać mgle która otula czeskie kotliny

Madzenka 09:42, 29 sty 2017

eee_taam napisał(a)
cięcie brzóz ...zwiastuje wiosnę

czekam na pierwsze krokusy ....spodziewam się że u ciebie będą wcześniej ....ocieplenie idzie to może za dwie niedziele będziesz pierwsze kwiatki pokazywać

Na razie musi odpuścić mróz, prognozy pogody nie zapowiadają trwałego ciepła wcześniej niż ok polowy lutego
Za to w górach bedą kolejne opady śniegu
Ja jeszcze w marcu planuje zaliczyć Austrie, dlatego do wiosny mi sie nie spieszy. Dopiero po 10 marca niech nadchodzi