Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna » Edycja postu

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

kamila66 19:16, 30 sty 2017

Marzenko czy ty co roku przycinasz swoje magnolie, czy to jakieś karłowe odmiany? Zawsze byłam niewzruszona jak je oglądałam ale w Twoim ogrodzie one mnie dosłownie podrywają
Bogdzia 19:55, 30 sty 2017

Poczytałam ze narty zaliczone , babcie do zdrowia dochodzą , wiosna coraz bliżej wiec bedzie tylko lepiej. Pozdrówka .
asiak 21:04, 30 sty 2017

Marzenko, zamówiłam róże z gołym korzeniem. Czy przyjmą mi się takie teraz na wiosnę, czy zmienić na doniczkowe?
Gdzieś mi się obiło, że z odkrytym korzeniem na jesieni się kupuje i teraz spanikowałam
To po co mają w ofercie takie "gołe" hm....
Madzenka 06:13, 31 sty 2017

asiak napisał(a)
Marzenko, zamówiłam róże z gołym korzeniem. Czy przyjmą mi się takie teraz na wiosnę, czy zmienić na doniczkowe?
Gdzieś mi się obiło, że z odkrytym korzeniem na jesieni się kupuje i teraz spanikowałam
To po co mają w ofercie takie "gołe" hm....

Nic nie zmieniaj, wiosna i jesienią sadzi się golasy. Pięknie urosną. Tylko podlewaj je po posadzeniu i pamietaj o dobrej ziemi do sadzenia
Madzenka 06:15, 31 sty 2017

Bogdzia napisał(a)
Poczytałam ze narty zaliczone , babcie do zdrowia dochodzą , wiosna coraz bliżej wiec bedzie tylko lepiej. Pozdrówka .

Bogdziu dziekuje za pozdrówka. Chwilowa poprawa zdrowia u babć bardzo cieszy. Potrafie sobie radzić ze wszystkimi przeciwnościami losu za wyjatkiem choroby mamy...
Madzenka 06:19, 31 sty 2017

kamila66 napisał(a)
Marzenko czy ty co roku przycinasz swoje magnolie, czy to jakieś karłowe odmiany? Zawsze byłam niewzruszona jak je oglądałam ale w Twoim ogrodzie one mnie dosłownie podrywają

Kamila NIGDY NIE przycinam magnoli. Zdarzyło mi sie obciąć jakąs gałąź , ktora przeszkadzała i np opierała sie na bukszpanach, ale z zasady magnolie nie cierpią przycinania
Sukces w uprawie magnoli to dbanie o wilgotne podłoze, nawozenie 3 x w sezonie i pilnowanie aby je choróbska nie zniszczyły. Od lat na moich dwóch magnoliach mam albo bakteryjną plamistość (Susan) albo przędziorki (Soulangina)
Pozostałych dwoch nic nie rusza. Nie przeszkadzały im równiez silne wiatry, ktore je nękały pierwsze lata po posadzeniu
Korzenie magnoli warto przykryć korą, której wystawę na zimę warto zwiekszyć. Moje magnolie maja już 5-6 lat i nie wymagają szczególnej troski
Madzenka 06:23, 31 sty 2017

Wendy79 napisał(a)
Marzenko, a u nas ( czyli 30 km dalej od Ciebie ) od 2 stycznia leży śnieg i na razie ma się dobrze. Ostatnio jeżdżąc rano do pracy sprawdziliśmy: różnica temperatur miedzy naszymi miejscowościami - 5 stopni.

Coś za coś Piękny krajobraz okupiony niższą temperaturą U mnie w stosunku do miasta jest zwykle 1 stopień niżej
Madzenka 06:24, 31 sty 2017

nawigatorka napisał(a)
Od jakiegoś czasu o gardeni myślę...Bo chyba mnie ominie...

Buuu nie uda Ci się nic poprzekładać?
asiak 06:46, 31 sty 2017

Dziękuję Ci Marzenko
nawigatorka 07:51, 31 sty 2017

Madzenka napisał(a)

Buuu nie uda Ci się nic poprzekładać?
targów raczej się nie da